Новият Note 9 от Виваком - (успешна развръзка по случая)

shark_turboto
Регистриран: 03 дек 2006, 10:39

Новият Note 9 от Виваком - (успешна развръзка по случая)

Мнение от shark_turboto » 24 авг 2018, 17:20

Реших да пусна предварителна заявка за Ноут 9 от Виваком - едно, че съм техен клиент (вероятно за последно), второ, че имам излишен неработещ стар флагман, който не знаех какво да го правя и трето, имам нужда от нов телефон.
Пуснах поръчката в сряда в 18:52. Логично е, че по такова време не трябва да очаквам обаждане за потвърждение за поръчката и то ще последва на следващият ден (четвъртък). На страницата е описано, че ще се свържат с мен до 24ч, за да бъде потвърдена, но ако 3 дни не могат да се свържат с мен, автоматично ще я откажат.
Четвъртък си мина, а обаждане нямаше. Реших да се обадя на 123 (четвъртък 16:20ч), за да попитам получили ли са заявката, защото винаги може да се е случило нещо и да не е пристигнала при тях. Може да е тяхна, може да е моя грешка. Получих потвърждение, че заявката я има и до края на деня ще се свържат с мен, но те нямали връзка с онлайн продажбите. Изчаках до 18ч и се отказах, очевидно никой нямаше да се обади вече.
Днес, петък, след като никой не се свърза с мен до 11ч, реших да отида на място в магазин, за да попитам там могат ли да се свържат по някакъв начин с онлайн магазина или човек, по-горе в йерархията, който може да ми каже какво се случва. Отказаха ми, можело да напиша жалба или да ме свържат със 123. Жалбата, както знаете, получава отговор в 7-дневен срок, когато аз вече ще съм изгубил поръчката. Така че избрах да ме свържат със 123. От там отново некопентентност и хаос. Знаят за поръчката ми, били я работили и щели днес да се свържат с мен. Този отговор получих, след като преди това ми бяха зададени малоумни въпроси от рода на "Сигурни ли сте, че нямате пропуснато повикване или сте затворили?" ?!?!?!?!
В момента е 17:10 и вече не очаквам обаждане за деня, а утре е третият ден от поръчката, не знам онлайн магазинът работи ли и дали някой ще обърне внимание изобщо. Тоест си губя поръчката и новият Ноут 9.
Ясно е, че ще пусна писмо до КЗП, в което ще включа мейла, който ми изпратиха с номера на поръчката, записите от разговорите ми със 123 и имената на операторите, с които съм разговарял, но защо трябваше да става по този начин? Защо не се обръща внимание на поръчка, при това на доста скъп смартфон? Някой друг имал ли е такива проблеми с онлайн магазина? Чакал ли е по 3-4 дни да благоволи някой да се свърже с него?
Лично моят съвет към вас е - на всяка цена избягвайте Виваком, когато искате да ви се свърши работа.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Re: Новият Note 9 от Виваком - да, ама не! (нелоялна практика)

Мнение от Боби13 » 24 авг 2018, 17:41

За съжаление нищо ново под небето, но дори и тук във форума, могат да се намерят подобни примери с другите два оператора ;)

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 24 авг 2018, 17:49

Аз изписах цял роман тук за "промоцията" на Note 9 в Теленор и Виваком. Ако ти се чете, влез в профила ми и прочети последните ми 20-на мнения, за да не спамя излишно тук. Най-фрапиращото беше, че ако стана нов клиент на Виваком, не мога да си купя телефона в кеш с отстъпка, за което и най-големите привърженици на "промоцията" не можаха да ми обяснят защо Виваком не може да ме привлече като клиент с 50 лева месечна такса, плащайки им 750 лева в брой и връщайки Note 3.
Та за това се вбесих и си купих Р20 pro и забравям за Samsung.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Новият Note 9 от Виваком - да, ама не! (нелоялна практика)

Мнение от Ванката » 24 авг 2018, 18:05

Добре де, с какво са виновни от Самсунг за политиката на оператора Виваком? Тъпо е това за новите клиенти, че не се дава равна възможност на всички, но това си е тяхна политика, която се надявам да променят. Януари месец влиза жената в трите месеца за преподписване към А1 и февруари, когато се предполага, че ще представят S10/S10+, ако я има кампанията все още, мисля да се възползвам като върна айфона.

До автора на темата:
- Казали са ти до три работни дни предполагам? Мисля, че в понеделник ще те зарадват. Изчакай и понеделник не избързвай със заключенията! Виваком са си малко мундари и не винаги спазват думата си веднага, но вършат работа. С А1 и Теленор се работи по-гъвкаво - факт!
Samsung GALAXY S22 Ultra

bloodknight2012
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Мнение от bloodknight2012 » 24 авг 2018, 18:13

Какво, какво? От Виваком били некоректни с теб и си намразил Note 9 и Samsung като цяло? Това дори няма логика.. Четох ти историята, че ми стана интересно, но не хващам логиката в никой от постовете. В началото си се оплаквал, че не ти дават лизинг като нов клиент, което е тъпо - факт, но винаги е било така - още един факт. След това си искал през Теленор, но проблема бил, че не могат да ти кажат цена? Е как ще знаят? Там е напълно отвратително, че няма как да се свържеш с никой друг освен с роботозирания им customer support и персонал по магазините - факт, но тези хора няма как да знаят предварително. Пак не виждам какъв е бил проблема.

Аз си взех S9+ със същата промоция през Теленор. Кандидатствах, седмица по-късно ми звъннаха, че телефона други ден ще ме чака в магазина, отидох, предподписах си договора за две години, върнах им стар телефон (не искаха никакви документи, кутия или аксесоари... дори не го пуснаха да видят дали работи), подписах, че съм им дал телефон, приспаднаха ми 200 лева, платих си и си тръгнах. Чиста работа. След това имах други проблеми с тях, но взимането на S9-тката мина абсолютно по вода.

Аз не бих си причинил да си купя Хуявей, но дано ти останеш доволен - генерално телефона си има и добри, ако не и уникални, страни. И все пак се стегни малко - телефона няма нищо общо с оператора и с такива изказвания само се излагаш.

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 24 авг 2018, 18:20

От трите оператора в момента на пазара,за мен Виваком е с най-ниска култура при работа с клиенти на всяко едно ниво! Казвам това и като корпоративен клиент който ползва тяхна карта във компания с над 1000 карти! Обслужването на 123 е покъртително зле,а “компетентните” им продавач-консултанти мога да напиша легенди още от времето на 2be...За ценовата им политика и кредитни оценки...навремето това беше причината да се махна от тях и да отида в Теленор,след един “мил” разговор с една тяхна служителка именно от този отдел. Въпреки това обаче си мисля че ще ти се обадят приятелю! Ако ли пък не-това в един прекрасен повод да им теглиш една майна и да се пренесеш при друг оператор който има значително по-гъвкава политика и да си вземеш телефона от там!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 24 авг 2018, 18:27

Хм,да намразиш Самсунг(който е производител) заради проблем с моб.оператор(който се явява един вид разпространител и дистрибутор на горната и други марки) е малко като да намразиш всички жени защото една не ти е пуснала...:D
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Spikul

Re: Re: Re: Новият Note 9 от Виваком - да, ама не! (нелоялна практика)

Мнение от Spikul » 24 авг 2018, 18:31

bloodknight2012, в кое няма логика? Ти прочете ли, че аз исках да си купя В БРОЙ ТЕЛЕФОНА и да подпиша на най-високата им тарифа във Вива?
Темата все пак е за Виваком, а не за Теленор и за това гледам да не спамя с тях, защото пък те не ми се обадиха цяла седмица!
Докато ходих два дни да си губя времето във Виваком, хората направиха всичко възможно и звъняха на кой ли не - та там чух как тази "уникална" промоция се ръководи от Самсунг България. Пък от Виваком не знаеха как да ми хванат Note 3 и системата им не позволява на нов клиент да върна телефон, защото така са я били стиковали със Самсунг.
Та кой се излага не знам, но парите са си мои и аз решавам какво да си купя и то определено повече няма да е Самсунг, защото ме загубиха като клиент. Дали ще им накривя шапката или не, на мен хич не ми пука - има достатъчно марки на пазара.

pretorianec, аз не знам някой да може да ползва смартфон без мобилен оператор. Нещо сравнението ти е доста далеч от истината. По-скоро мога да намразя марка кола, която не работи с нашите горива, защото живеем в България. Същото е и тук - подвеждането или лъжливото поднасяне на информация относно тази "промоция' ме отблъснаха от марката. Като не са си организирали нещата всичко да е точно и ясно, да си гледат работата. Както казах, това си е мое решение и не ангажирам никой с него - да се разкарвам два дни като маймуна, аре у лево!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Новият Note 9 от Виваком - да, ама не! (нелоялна практика)

Мнение от Ванката » 24 авг 2018, 18:40

[Quote]Пък от Виваком не знаеха как да ми хванат Note 3 и системата им не позволява на нов клиент да върна телефон, защото така са я били стиковали със Самсунг. [/Quote]
За последен път ти казвам, че това е от малоумната политика на оператора. И това е от време оно, независимо дали има или няма кампания. Като нов абонат гледаш цените в сайта в брой и това е. Няма кампании, няма преференциални условия, защото си нов абонат. И това стиковане за което са ти споменали, не идва от Самсунг, а от оператора. Самсунг ли ще променят политиката на операторите, как да си въртят бизнеса? :D То в условията си го пишеше много ясно, че освен правилата в кампанията, Самсунг се съобразяват с правилата и на своите партньори. Аз не виждам нищо нередно, но спирам да пиша по темата, защото е безсмислено.

[Quote]Ти прочете ли, че аз исках да си купя В БРОЙ ТЕЛЕФОНА и да подпиша на най-високата им тарифа във Вива[/Quote]
Дори и сега в брой, като нов абонат с най-високия план 50 лв. телефона е на една много добра цена - 1150 лв. Свободната му цена е близо 2000 лв., нали? 1200 (таксите за двете години) + 1150 = 2350 лв. По мои изчисления поне една година таксите идват подарък заради субсидията.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Spikul

Re: Re: Re: Re: Re: Новият Note 9 от Виваком - да, ама не! (нелоялна практика)

Мнение от Spikul » 24 авг 2018, 18:50

Ванка, може и да са ме метнали, но така ми казаха тогава във Виваком. Обаче и едната седмица чакане в Теленор преля чашата.
Та както казах, всеки сам си решава, но за мен вина имат и Самсунг България, че не са контролирали информацията и офертите на партньорите си, защото това рефлектира върху тях.
Пък сега да дам 1150 лева в брой, след като имам Note 3 - извинявай, да си го купуват те. Бас ловя, че пак продажбите им ще са по-малки от очакваното и пак ще ревът, че някой друг им е крив.

Отговори