Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

Мнение от labaling » 21 ное 2016, 18:56

На Булсат мобилния интернет е като оптичния, ако не вземеш устройство плащаш само тогава, когато искаш да ползваш. Или както пише в сайта им - "Закупуването на услуги без оборудване не изисква сключването на срочен договор.".

Макс имат покритие в цяла София, но много слабо. Булсат имат покритие на около 85% към момента, според мен. Открил съм няколко "бели петна" само по Александър Стамболийски, около Южен парк и малки части на Гоце Делчев, Манастирски ливади.

Поради по-рехавото покритие и двата оператора харчат батерията поне два пъти по-бързо от М-тел, Теленор и Виваком. По мои наблюдения - не знам защо, дали заради рехаво покритие, честоти или някаква постоянна комуникация с клетката, най-бързо батерията ми пада с Макс, Булсат е на второ място.

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

Мнение от velnsl » 21 ное 2016, 19:13

[Quote]И защо да я вземе по-скъпо от алито, като от Макс е по-евтина, отключена, пакетът се зарежда само при желание, а ако е от Али губи право на този пакет?[/Quote]
Съгласих се!
Колко е от макс без договор? В заглавието пише 109лв, предполагам с договор(а някой към началото беше писал, че дори и по-близо цената до 150лв)?

Сега гледам двугодишен договор при макса, по-дебела цена на нета спрямо булсата. На булсата беше едногодишен, не знам дали беше заради черният петък. Там мисля, че нормално беше 1,5 години договор.

ПС: Ако на макса наистина е отключена и за дург оператори си е идея, наистина.
Навремето купих 3Г бисквитката им кеш за да нямам договор. Ползвах я 22 месеца. После 3Г спря. Какво ли щеше да стане, ако бях подписал договор още се чудя.
Сега видях 104 е в алито, на Уявей. На макса е с по-голяма батерия и най-вероятно с гаранция за това мисля от тях да взема тези дни. Какъв пакет дават за тази бисквитка интересува ме без договор?
Има ли включен не знам си колко месеца по не знам колко гиги нет за тези 109лв?
Какви честоти покрива устойството?

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

Мнение от tzincbg » 21 ное 2016, 20:07

Тя е 109 лв, отключена Alcatel бисквитката, при което обаче ако искаш зареждаш 30 гб за 30 дни когато ти потрябват, ако искаш не зареждаш. Т.е. все едно е без договор, но с една допълнителна опция за нет, понеже си го купил от тях. Според сайта на ДНСК и според един познат, който е пътувал натам Макс вече имат и клетка в Самоков, единственото им постижение от лятото досега, но не е обявена на картата още.
Не съм съгласен, че в София е лошо покритието на Макс. Скоростта ми е между 11 и 64 мбит/сек. Много рядко пада под 5-6 мбит/сек и прекъсва - само на закрито на нисък етаж, заобиколен от високи сгради. При нужда към бисквитката може да се сложи евтина допълнителна антена.
Булсат често ми бе на повече чертички от Макс(докато го имаше роумингът), съответно по-бавно падаше батерията, но скоростта беше 5-10 мбит/сек.
Явно ако се вземе бисквитката от булсатком ще трябва да се кара само с тях, щом с устройство не може с безсрочен договор.

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

Мнение от wer_aac » 21 ное 2016, 20:20

Аз ходих в офис на булсатком и там жената ми каза следното - от 5 дни били имали нови цени за моб.нет.
1-ви вариант: Бисквитка за 28 лева с 1годишен договор като 3 месеца били включени.
2-ри вариант 48 лв взимаш бисквитката и си без договор и когато искаш плащаш.

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

Мнение от velnsl » 21 ное 2016, 21:42

В събота беше 48лв бискивтка с включени 3 месеца нет и договор за 1 година.
Очаквам началото на декември договора да е за година и половина.
При тия цени на бисквитката след като приключиш с булсата е необходимо да я върнеш. Докато на Макс си остава за теб и ползваш оператор по избор - за мен това ще е отново булсата и то не за друго ами щото са българска фирма.
Ако е само за година взимам на булсата. Ако е година и половина ще се замисля.
Предлагат ли се черни бисквитки от някой от двата оператора?

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

Мнение от wer_aac » 22 ное 2016, 10:51

На мен ми казаха, че ако платя 48 остава за мен бисквитката

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

Мнение от tzincbg » 22 ное 2016, 12:33

А заключена ли е? Защото ако е - язък, че остава за теб. Сам е почти невъзможно да я отключиш. След края на договора безплатно ли беше отключването?

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

Мнение от tzincbg » 22 ное 2016, 20:14

Приятел каза, че му казали, че няма как да се отключи на булсатком бисквитката - с договор, без договор, с такса, след договор - не ставало. Ето ви още един сайт за купуване на модеми, отключени, ама от Макс и Aliexpress e най-изгодно мисля:
http://www.agsedaju.com/

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ново от Макс - ОТКЛЮЧЕНA бисквитка за 109 лв + предплатени 30 gb за 12.90/мес.

Мнение от tzincbg » 14 дек 2016, 19:43

Alcatel MW-40:
http://maxtelecom.bg/bg/personal/ustroistva/za-dostyp-do-internet/mobilen-wi-fi-ruter-4g-alcatel-mw-40

Отговори