Обаждане от Виваком
Обаждане от Виваком
Здравейте, искам да ви попитам, ако някой е запознат. От известно време на номера на майка ми се звъни от един номер (целия номирне си го спомням в момента, беше кода на България и след това още 6 цифри). Първоначално само звъняха и когато вдигне се мълчеше, но онзи ден вече проведе разговор и се представиха, че са от Вивяком и ако иска имало план с 600 мин и интернет, при което тя е казала, че ще си помисли. След това продължиха да звънят и да се мълчи и затварят. Докато вчера звъняха пак и този път проговориха пак за това, че имало план, но тя отказа. Исках, ако някой знае дали това наистина са от Виваком или са някакви измамници, защото са звъняли и вечерно време 8, 8 и нещо. На мен когато са ми се обаждали от Виваком винаги ми е излизал GSM номер
Re: Обаждане от Виваком
Вземи номера от майка си и звъни директно на виваком да попиташ този номер дали е техен.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Обади се на виваком и ги питай, да не е неква шано схема да събират егн-та номера на лични карти и адреси....
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
На майка ми пък, 3-ти месец подред някакъв вивакомски номер, дори не е кратък, а е най-обикновен, й праща текст със съдържание колко и е сметката към ВИК и до кога има време да я заплати. Всичко можеше да е долу горе нормално, но майка ми дори не е титулярен абонат на услугата, а само ходи в пощата да плаща. Не е оставяла номера си никъде по никакъв повод, но пък и както казах услугата е на друго име.
Хартиената си фактура получава веднъж два пъти на две години и ме съмнява, че някой събира тези данни, а след това как следи кой къде плаща не знам. Не съм звънял на този номер защото ме съмнява, че е някакъв импулсен с пренасочване. Довечера ще взема номера да го постна тук.
В пощата й споменали, че имало и други подобни случаи, но нищо повече не знаят по въпроса. Интересното е, че сумата по изразходваната вода, номера и т.н., всичко съвпада, но смс се праща на този, който ходи да плаща, без дори да е титуляр.
Не знам ама ми се струва, че де що си измамни схеми, всичко минава през вива.
Хартиената си фактура получава веднъж два пъти на две години и ме съмнява, че някой събира тези данни, а след това как следи кой къде плаща не знам. Не съм звънял на този номер защото ме съмнява, че е някакъв импулсен с пренасочване. Довечера ще взема номера да го постна тук.
В пощата й споменали, че имало и други подобни случаи, но нищо повече не знаят по въпроса. Интересното е, че сумата по изразходваната вода, номера и т.н., всичко съвпада, но смс се праща на този, който ходи да плаща, без дори да е титуляр.
Не знам ама ми се струва, че де що си измамни схеми, всичко минава през вива.
Изобщо не се занимавай! Аз в такива случаи, правя това:
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
[Quote]онзи ден вече проведе разговор и се представиха, че са от Вивяком и ако иска имало план с 600 мин и интернет[/Quote]
Аз също имах такова обаждане, но беше от вивакомски номер. За съжаление го изтрих. Девойката се представи и предлагаше 600 мин. към Виваком, 600 СМС, 30 национални минути и 150 МВ интернет. Всичко това за 10 лв./мес. Даже и подарък, някакво подобие на смартфон - Alcatel Onetouch Pixi. Само и само да се откажа от предплатената карта. Плана, който ми предлагаше, май че се казваше ХИБРИД.
Аз също имах такова обаждане, но беше от вивакомски номер. За съжаление го изтрих. Девойката се представи и предлагаше 600 мин. към Виваком, 600 СМС, 30 национални минути и 150 МВ интернет. Всичко това за 10 лв./мес. Даже и подарък, някакво подобие на смартфон - Alcatel Onetouch Pixi. Само и само да се откажа от предплатената карта. Плана, който ми предлагаше, май че се казваше ХИБРИД.
Re: Re: Обаждане от Виваком
Да, забравих да кажа, че освен всичко ще има и безплатен смартфон. Ще видя ако мога да го взема този номер ще го постна и тук и ще се обадя и да питам
Re: Re: Re: Обаждане от Виваком
0879114306
0875318059
От тези и на мен ми звъняха за същото а първия номер сигурно е някаква централа защото като го набирам абсолютно нищо не се чува но и разговора не прекъсва все едно звъниш на Луната.
0875318059
От тези и на мен ми звъняха за същото а първия номер сигурно е някаква централа защото като го набирам абсолютно нищо не се чува но и разговора не прекъсва все едно звъниш на Луната.
здравейте
И аз получих обаждане само че от фиксиран номер:0280354,и на мен ми предложиха план ХИБРИТ за 10 лв.+смартфон Lenovo със две карти.Казах им че ще отида до офисът в градът ми,но операторът ми каза че в офис не се предлага,а само по телефонът е валидна офертата.Забравих да кажа че съм на предплатена услуга и се чудя как няма да го има в офис.
И аз получих обаждане само че от фиксиран номер:0280354,и на мен ми предложиха план ХИБРИТ за 10 лв.+смартфон Lenovo със две карти.Казах им че ще отида до офисът в градът ми,но операторът ми каза че в офис не се предлага,а само по телефонът е валидна офертата.Забравих да кажа че съм на предплатена услуга и се чудя как няма да го има в офис.
Re: Re: Обаждане от Виваком
Сигурно трябва да покрият някакъв таргет, за това са ти го казали, че важи само по телефона. :D