Официално е! Виваком стават алчни хиени. Събират незаконно пари.
Re: Официално е! Виваком стават алчни хиени. Събират незаконно пари.
[Quote]и ми поискаха 100 лв + 15 лв депозит. [/Quote]
Значи какво излиза, от 15 до 115 лв депозит?
Значи какво излиза, от 15 до 115 лв депозит?
Трябва да плащат лихва за тези депозити, нещо от порядъка на 6-7% на година и ще конкурират банките. :D
Депозити има и при под наем автомобили, под наем жилища ....., но е време топлофикация, ЕОН, ВИК, БТК, кабелна ТВ ......, да изискват депозит (no)
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Абсолютно си прав, но да речем, че все пак хората родени и отрасли в София с поне 1 родител софиянец са софиянци.
BTW, аз се [B]обиждам[/B], когато прибирайки се в Русе ме бъзикат на "софиянец" :P
BTW, аз се [B]обиждам[/B], когато прибирайки се в Русе ме бъзикат на "софиянец" :P
-
- Регистриран: 31 май 2007, 06:34
[Quote]И при Вива има 5% отстъпка. Поне аз имам. Това за златото е доста вероятно. Явно много хора са ги ужилили с международни. А и ти си ги изиграл доста добре.[/Quote]
Ами аз нямам такава отстъпка примерно от 5 %. Не знам как ти имаш - супер за тебе. И как точно съм ги изиграл? По-скоро не се оставих мен да изиграят. Да не говорим, че същия ден заведох моя позната да си пренесе номера към тях от Мтел и да си пусне домашен + интернет. Правя им оборот а ми искат 115 лева за награда. Айде бе.
-
Ами аз нямам такава отстъпка примерно от 5 %. Не знам как ти имаш - супер за тебе. И как точно съм ги изиграл? По-скоро не се оставих мен да изиграят. Да не говорим, че същия ден заведох моя позната да си пренесе номера към тях от Мтел и да си пусне домашен + интернет. Правя им оборот а ми искат 115 лева за награда. Айде бе.
-
В интерес на истината и в договора и в общите условия пише, че БТК си запазва правото да провери кредитното досие на клиента и едностранно да изиска определен депозит при сключване на договор за абонаментна услуга. При план с 80 лв. месечна такса това дори не е нелогично да се направи.
-
[Quote]В интерес на истината и в договора и в общите условия пише, че БТК си запазва правото да провери кредитното досие на клиента и едностранно да изиска определен депозит при сключване на договор за абонаментна услуга. При план с 80 лв. месечна такса това дори не е нелогично да се направи.[/Quote]
Ама къде по-горе прочете, че не съм ОК с депозитите. Написал съм, че трябва да има:
- Ясен и предвидим регламент защо и при какви условия и размери се искат;
- Кога и при какви условия се връщат;
- Ясна и недвусмислена информация от служители в магазини и на 123, които да не говорят различни неща;
- Респект към парите и времето на клиента;
- Още повече ако е стар клиент със солиден оборот към доставчика и история на редовен/коректен платец.
А написаното в общите условия е твърде общо и неясно (ambiguous), за да не създава конфликти.
В случая обаче планът, който взех е 10 лв/месец, не 80! Не съм закупувал телефон на преференциална цена също.
-
А като ще четем общите условия в тях пише и следното:
[Quote]57. Абонатът/потребителят има право :
57.1 да получава от БТК информация, свързана с ползваните от абоната/потребителя услуги, както и да подава жалби, молби и предложения и да получава отговори по тях в срока по т. 128;
[/Quote]
Аз поисках информация в правото си да изисквам такава и не ми беше дадена и/или ми беше дадена невярна такава. Затова иде реч.
-
Ама къде по-горе прочете, че не съм ОК с депозитите. Написал съм, че трябва да има:
- Ясен и предвидим регламент защо и при какви условия и размери се искат;
- Кога и при какви условия се връщат;
- Ясна и недвусмислена информация от служители в магазини и на 123, които да не говорят различни неща;
- Респект към парите и времето на клиента;
- Още повече ако е стар клиент със солиден оборот към доставчика и история на редовен/коректен платец.
А написаното в общите условия е твърде общо и неясно (ambiguous), за да не създава конфликти.
В случая обаче планът, който взех е 10 лв/месец, не 80! Не съм закупувал телефон на преференциална цена също.
-
А като ще четем общите условия в тях пише и следното:
[Quote]57. Абонатът/потребителят има право :
57.1 да получава от БТК информация, свързана с ползваните от абоната/потребителя услуги, както и да подава жалби, молби и предложения и да получава отговори по тях в срока по т. 128;
[/Quote]
Аз поисках информация в правото си да изисквам такава и не ми беше дадена и/или ми беше дадена невярна такава. Затова иде реч.
-
Да ти кажа честно имах два пъти по-куриозен случай с Глобул при вземане на подобен депозит (там ставаше на въпрос за депозит в размер на две месечни такси от по 15лв, т.в. отново 30лв.) който дори бяхме разисквали тук преди много време и ако поровя малко ще го пейстна и тук за да видиш, за какво иде реч - ти остави, че нямаше касова бележка, ами се стигна до връщане на парите на ръка от консултант продавач на Германос след жалба от моя страна. След което пък последва преизчисление и се наложи пак да ида [u]ЛИЧНО[/u] във въпросния магазин на Германос (който вече ми беше на 400км, защото заминах на море за целия летен сезон) и да внеса отново въпросната сума на същия консултант-продавач, пък Г от своя страна щяха да ме обезщетят с една месечна такса (от 15лв) след приспадането на пърчите две такива, които пък объркаха и не ми бяха приспаднати... абе филм ти казвам... твоето нищо не е, тогава Блисс, като представител на Глобул, спомням си ми каза какво трябвало да се направи, но на практика сценария се разигра по съвсем различен от нормалните обствоятелства план.
Ясно е че след такива високи доходи (дай Боже всекиму такива), не става въпрос и не те е грижа за въпросните 30лв депозит и си прав да искаш повече яснота от страна на оператора, но съгласи се, а както и сам си се убедил не става въпрос само за Глобул - както каза те са синоним на измама, както и на Ментел, но и любимците на много хора Вива преориентират възгледите си и в условията на финансова криза и те прибягват до, ако не незаконни, то до нерагламентирани методи и приумици в борбата с конкуренцията, както и по-голямо облагодетелстване. Аз разглеждам подобни методи за събиране на депозити, като един вид безлихвено кредитиране в определен срок (в твоя случай 4 месеца) на съответните институции (оператори) и това е доста добра и благоприятна за тях политика. В банката да иде човек и 20стотинки няма да му дадат безлихвено, а тук 30 лв от да кажем една голяма група нови потребители привлечени с по-добри планове и условия за срок от 4 месеца безлихвено кредитиране - мн. добре за Вива. За съжаление тази практика се прилага от много учреждения и институции и е повече от печеливша за тях, т.е. освен със сигурните си приходи получаващи от абонатите си, операторите получават и една доста добра финансова инжекция, като работят в срок от 2-3-4 месеца безвъзмездно с парите ни, а специално за Вива след дълговете които има едва ли банките са готови да им отпуснат големи заеми за изграждане или подобряване на мрежата и услугите си, но виж за това сме ние да помогнем без да изискваме каквато и да е лихва за предоставените средства. Скоро стана ясно, че Вива ще предлагат и цифрова телевизия, пари трябват, не е шега ;)
И последно не си мисли, че не влизам в положението ти, но най-добрия съвет който мога да ти дам е да се постараеш с мацката от магазина и да наблегнеш на предложението за брак, което вече ти се върти в главата щом си заслужава, а ако има някакви пречки до постигането на целта, смятам заплатата която взимаш ще е добра възможност за преодоляването им... или иначе казано - целта оправдава средствата ;) Успех с мацката, другото с депозита и недомлъвките го зае*и (yes)(yes)(yes)
Ясно е че след такива високи доходи (дай Боже всекиму такива), не става въпрос и не те е грижа за въпросните 30лв депозит и си прав да искаш повече яснота от страна на оператора, но съгласи се, а както и сам си се убедил не става въпрос само за Глобул - както каза те са синоним на измама, както и на Ментел, но и любимците на много хора Вива преориентират възгледите си и в условията на финансова криза и те прибягват до, ако не незаконни, то до нерагламентирани методи и приумици в борбата с конкуренцията, както и по-голямо облагодетелстване. Аз разглеждам подобни методи за събиране на депозити, като един вид безлихвено кредитиране в определен срок (в твоя случай 4 месеца) на съответните институции (оператори) и това е доста добра и благоприятна за тях политика. В банката да иде човек и 20стотинки няма да му дадат безлихвено, а тук 30 лв от да кажем една голяма група нови потребители привлечени с по-добри планове и условия за срок от 4 месеца безлихвено кредитиране - мн. добре за Вива. За съжаление тази практика се прилага от много учреждения и институции и е повече от печеливша за тях, т.е. освен със сигурните си приходи получаващи от абонатите си, операторите получават и една доста добра финансова инжекция, като работят в срок от 2-3-4 месеца безвъзмездно с парите ни, а специално за Вива след дълговете които има едва ли банките са готови да им отпуснат големи заеми за изграждане или подобряване на мрежата и услугите си, но виж за това сме ние да помогнем без да изискваме каквато и да е лихва за предоставените средства. Скоро стана ясно, че Вива ще предлагат и цифрова телевизия, пари трябват, не е шега ;)
И последно не си мисли, че не влизам в положението ти, но най-добрия съвет който мога да ти дам е да се постараеш с мацката от магазина и да наблегнеш на предложението за брак, което вече ти се върти в главата щом си заслужава, а ако има някакви пречки до постигането на целта, смятам заплатата която взимаш ще е добра възможност за преодоляването им... или иначе казано - целта оправдава средствата ;) Успех с мацката, другото с депозита и недомлъвките го зае*и (yes)(yes)(yes)
-
[Quote]И последно не си мисли, че не влизам в положението ти, но най-добрия съвет който мога да ти дам е да се постараеш с мацката от магазина и да наблегнеш на предложението за брак, което вече ти се върти в главата щом си заслужава, а ако има някакви пречки до постигането на целта, смятам заплатата която взимаш ще е добра възможност за преодоляването им... или иначе казано - целта оправдава средствата Успех с мацката, другото с депозита и недомлъвките го зае*и [/Quote]
Ха ха ха да бе заеби ги Вива-та, въпреки, че днес още едно нещо ме изуми, за което ще напиша друг пост, защото е много тъпо и откровено заблуждаващо ама сега ме мързи, че имам куп друга работа.
А за мацката - ще мина днес по-късно да я поканя на нещо засукано пък да видим ... Все пак тя предложи ако има някакви проблеми с депозита да дойда да я търся лично!!! wink wink. А заплатата, надявам се, няма да е мотива - смятам, че далеч не съм за изхвърляне.
-:D;)
Ха ха ха да бе заеби ги Вива-та, въпреки, че днес още едно нещо ме изуми, за което ще напиша друг пост, защото е много тъпо и откровено заблуждаващо ама сега ме мързи, че имам куп друга работа.
А за мацката - ще мина днес по-късно да я поканя на нещо засукано пък да видим ... Все пак тя предложи ако има някакви проблеми с депозита да дойда да я търся лично!!! wink wink. А заплатата, надявам се, няма да е мотива - смятам, че далеч не съм за изхвърляне.
-:D;)
Да, действително е пълна мъгла да се събират депозити от клиенти с доказана история при съответния оператор. Мен също би ме озадачило сериозно. А и това със Злато-то също не звучи убедително. Все пак клиент минава от един на друг валиден план. Нищо кой знае какво не е.