Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
-
- Регистриран: 17 яну 2015, 00:41
Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
През последните години и месеци Теленор е един от най-хулените оператори включително и аз съм го правил. В дните на огромно бедствие Теленор бе единствен оператор,който имаше обхват в Кърджалийска и Смолянска област.Благодаря , защото благодарение на тях имахме връзка с близките си. Мрежите на другите оператори издадоха багажа и към момента в много от местата само Теленор има покритие.Масово се купуват предплатени карти на Теленор в тези райони.До колкото разбрах мобилните станции и клетки на Мтел и Виваком нямат ел.захранване и съответно нямат покритие.Теленор имали някакви генератори,които захранвали с ток клетките им и за това единствено те останаха в строя и бяха лъча към света за всички бедстващи и блокирани хора.Дали тази технология е в това,че обновиха мрежата си и новите им станции притежават тези екстри не знам,но е факт,че само те имаха обхват.
Re: Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
Човек ще се чуди като чете такива неща преди 20 години как сме живяли без мобилни телефони и не сме умряли. А иначе надявам се мрежата на Теленор да стане толкова добра и извън градовете в цяла България.
-
Re: Re: Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
Така е прав си, но тук не става въпрос за каприз. Хиляди хора останаха блокирани дори в домовете си , имаше по 2-3 метра в някои райони сняг и дори до дворовете си не можаха да излязат хората.Малки планински села останаха блокирани,а има хора там болни и възрастни за да се обадят за помощ дори им е нужен телефон,а такива липсваха ,както бях казал само Теленор имаха обхват.
Re: Re: Re: Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
Имайки предвид, че на места преспите бяха по 3 метра дори и да се обадиш не виждам какво ще се промени,освен да кажещ, че си там и нямаш достъп до нищо :) но това е най-вероятно известно предвид метеорологичната обстановка.
-
Re: Re: Re: Re: Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
Не ти пожелавам да изпадаш в подобна ситуация с теб или близки хора.От страни лесно се философства.Да напълно достатъчно е да чуеш гласът им и да знаеш,че са добре.
Re: Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
Със сигурност не е поради обновяването на мрежата, тъй като генератори е имало и преди много много време. Според мен по-скоро циганите не са откраднали нафтата на тези базови станции и затова е имало ресурс да работят. Далеч съм от мисълта, че някои е преминал през огромните преспи, за да зареди генераторите.
Дано всичко е ОК с близките ти и районите вече малко по малко да си нормализират състоянието.
Дано всичко е ОК с близките ти и районите вече малко по малко да си нормализират състоянието.
Re: Re: Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
Ами не си прав. Зареждали са с гориво станциите с моторни шейни.
Re: Re: Re: Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
Колеги, какви моторни шейни, какви пет лева..това е Бг, не е UK или западна европа, те не знаят къде се намира България на картата сигурно.
Много филми май сте гледали, причината вероятно е друга на теленор да им работят базовите, не че циганите са оставили дизела :)
Много филми май сте гледали, причината вероятно е друга на теленор да им работят базовите, не че циганите са оставили дизела :)
Re: Re: Re: Re: Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
Ми ако щеш вярвай :D
п.с. В UK определено не им трябват моторни шейни. :D
п.с. В UK определено не им трябват моторни шейни. :D
Re: Re: Re: Re: Re: Огромно БЛАГОДАРЯ на Теленор!
Според мен просто са отскоро и не знаят, че тук се краде дизела и са се запасили, докато другите са оставили малки количества :-) Недостатъчни за 5 дни :-D
И странното ми е, че във всички емисии - нямаме ток, нямаме телефон и всеки търси къде да си зареди телефона...
И странното ми е, че във всички емисии - нямаме ток, нямаме телефон и всеки търси къде да си зареди телефона...