Oops,They Did It Again! Глобул спря 50 сим карти на варненска фирма

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Re: Oops,They Did It Again! Глобул спря 50 сим карти на варненска фирм

Мнение от antivillager » 13 авг 2010, 20:12

Antivillager Antivillagers
http://www.facebook.com и търсиш : Antivillager Antivillagers Там е публикувано видеото. Може да го пупуляризираме до всички (yes)
Име на страницата : [B]Глобул на съд [/B]

antivillager

Мнение от antivillager » 13 авг 2010, 20:24

:( Пробвам колега, но ми е дезориентирано във фейсбук. Групата е направена и се казва [u]Глобул на съд[/u] ( или пък е страница :X (blush) )

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 13 авг 2010, 20:56

[Quote]а и какво е това информационно затъмнение, освен тук никъде не съм видял, да се споменава за този случай[/Quote]
Изненадва ли те това?
Глобул е един от най-големите рекламодатели на медийния пазар и нашите дупедавци,които широко се прокламират като "независими" журналисти не смеят и дума да кажат за такива чудовищни гаври,които в нормално общество щяха да са обект на сериозно журналистическо разследване!
Ако имахме истински журналисти,а не любители на аналната любов,то те щяха да повдигнат завесата и над отвратителното автоматично подновяване на първоначалните договори,както и над неосъщественото (все още) намаление на цените на дребно,след чувствителното им намаляне на пазара на едро.
Ако...ако..обаче няма-има един официоз-в.Стандарт и няколко обслужващи медии като "Труд","24 часа" и няколкото удобни телевизии (angry)

Проблема в конкретния пример е,че Глобул действат като някаква силова групировка от миналото и директно казват-"Или ще плащате на нас (рекета),или няма да плащате на никой".
Как може нормален човек да не се възмути от това отношение>
Като изключим няколко трола,всеки нормален човек ще се запита "Какво ще стане,ако и аз утре поискам да се махна от Глобул?И с мен ли ще постъпят така?Това ли съм заслужил,след няколко годишно търпение на грешки в билинга им и некоректно таксуване?"
Не е нормално,разберете го!Що за племе сме,като търпим такова отношение към нас като потребители,сякаш сме крепостни селяни и трябва до живот да плащаме десятък на самозабравили се гръцки васали?
Отговорете си лично на тези въпроси и сами преценете какво ще е поведението ви оттук насетне!:(
Това,което най-малко може да направите е да популяризирате тези случаи в интернет и навсякъде,където можете,защото поне това можем да направим в тази цензурирана държава-да кажем мнението си поне там,където няма поръчкови журналисти!(yes)

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 14 авг 2010, 10:59

Няма оправия с тия Глобул. Те са нагли мръсни копелета. Никога не съм си мислил и че мен ще ме застигне участа на много измамени и тормозени техни клиенти.

Преди година и 4 месеца отивам в офис на Германос да си подам молба за прекратяване на договора. Точно на датата (месец преди изтичане на договора). Бях ходил предния ден (събота) но ми казаха, че не можело - елате утре викат. Отидох пак в неделя и подадохме молба. Държаха се като изроди, предлагаха ми всякакви оферти (направо ми изрецитираха цялото си офертно портфолио). Аз - твърдо не. Пуснахме молбата. Платих всички сметки, върнах картата и им казах гуд бай.

Ужасът идва 3 месеца по-късно. Получавам от ония мутри дето Глобул са ги наели писмо, че дължа пари незнайно на кой незнайно колко. Бях чел за тия случай та отивам право в Глобул. И ония изроди ми казват, че дължа неустойки за 12 месеца щото не съм си прекратил договора в срок. В този момент - БЯС. Каквоооо? Ами господине викат ми пуснали сте молбата с един ден закъснение и договора автоматично се е подновил. Ама вие ненормална ли сте ето ви всичко - входящ номер, последна сметка - навреме са. Ми те в Германос явно не са могли да се свържат с нас в почивния дени са го пуснали в Понеделник, но това е късно. Компютър ги прави тия работи. Нищо не можем да направим.

От тук нататък няма смисъл да развивам темата щото е ясно ...

....

До ден днешен не съм се оправил с Глобул. Отказват да поемат вината си. Реших да направя друго:

....
[B]
Бойкот на всичко "ГЛОБУЛ"[/B]

1. Никога дори ако е много спешно не звъня на номера почващи с 089;
2. Ако някой има Глобулски телефон го агитирам докато му посинеят ушите да си вземе Вива или Мтел щото най-малкото с мен няма никога да разговаря;
3. Всякакви мероприятия и фирми, работещи с Глобул НЕ получават моя бизнес.

В резултат съм конвъртнал поне 200 човека да си вземат Вива или Мтел. Казвам го съвсем отговорно и не преувеличавам. Освен тия към 200 човека съм препоръчал на 2-3 големи фирми с над 50 карти да си платят неустойките до края на договора и да ги спрат тия гадове. Намерих свестни хора и в Мтел и в Виваком да им дадат частичен кредит (под формата на намалени месечни такси и безплатни слушалки) за тия загубени пари. Като стигна до 10000 (карти) отказали се от Глобул клиенти ще мирясам.

...

СМЯТАМ, ЧЕ АКО ВСЕКИ НАПРАВИ ТАКА мръсните гърчоля ще получат съобщението.

antivillager

Мнение от antivillager » 14 авг 2010, 11:08

Колега, я кажи за С.Г.Груп какво стана ? Плати ли си неустоиките ?
Предлагам да пуснем обща жалба в прокуратурата за изнудване на база незаконни клаузи
(coffee)

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 14 авг 2010, 11:10

Браво (yes) Завиждам ти на "ината" (woo)
Е това се казва характер ;) който трябва да служи за пример (beer)
Май и аз трябва да спра да звъня на ГлоБул номера :D

nikolayvarna
Регистриран: 12 авг 2010, 18:41

Мнение от nikolayvarna » 14 авг 2010, 12:12

Стига бе хора....
Аз съм отвратен от Мтел и Виваком, и си мечтаех в скоро време да отида при Глобул.
И какво излиза - всичките мошеници.
Да ви кажа за Виваком - купуваш си телефон за 700лв да кажем, на 10-тия ден проблем, сервиза им бил в София - и какво, ще качам месец два без телефон...
За интернета - до ..мегабита - все едно да отида в заведение и да си оръчам салата с грамаж до 300грама, пък колкото ми сложат.
Мтел - отвратителни 2 годишни договори и автоматични преподписвания - хайде кажете с 10 карти от различни периоди как се излиза - неустойки яко. Вместо да се радват, че след като съм взел 6 карти отивам за оше 2-3, те 1000 договора с цел "обвързване".

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 14 авг 2010, 12:20

[Quote].....все едно да отида в заведение и да си оръчам салата с грамаж до 300грама, пък колкото ми сложат.[/Quote]
Хахахаха :D и си мисли че салатата му е 300гр (woo)
Наивник :X
Ще ти предложа това ;)
http://www.travel-gsm.com/product/1/rw/%D0%A1%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0/index.html
Напълно за нуждите ти.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 14 авг 2010, 12:21

Това с телефоните се преодолява (За разлика от удрянето в сметката и други подобни) - никой не е длъжен да купува от оператора, а като имаме предвид и цените при Мтел поне, то рядко би било логично да го прави.

За "до" скоростта - точно така е коректно да се напише и в крайна сметка много зависи от това какъв стандарт поддържа клетката, до която се намираш (А никъде няма оператор, който давсякъде да има HSDPA).

За договорите и неустойките - няма оператор, при който да не се плащат неустойки за предварително прекратяване. Само двугодишни договори за ГСМ при Мтел не знам да са останали (За разлика от Виваком), така че и тук никой не те кара да се набутваш с двугодишен.

Вярно, че и 3-те оператора са се компрометирали тотално, но все пак като плюем, поне да е за нещо, за което наистина има повод. ;)

antivillager

Мнение от antivillager » 14 авг 2010, 17:16

[Quote]За "до" скоростта - точно така е коректно да се напише и в крайна сметка много зависи от това какъв стандарт поддържа клетката, до която се намираш (А никъде няма оператор, който давсякъде да има HSDPA).[/Quote]

мммммм... :| Колега, тук не съм съгласен. Цената за мобилен нет не е [B]ДО[/B] 20 лв/ месечно, пък аз колкото платя ( примерно 20 лв, де )
Така, че нета трябва да има и минимални гарантирани скорости под които да не пада независимо къде се намирам или пък в договорите да има карта с зони с минимални скорости.
Иначе спокойно може да има план : Скорости [B]до[/B] 150 ТВ / секунда трафик. Ама дали ще е един бит/ден или Хбита/N часа си зависи :X

Отговори