Операторите са склонни да обсъдят автоматичното преподписване
Re: Операторите са склонни да обсъдят автоматичното преподписване
[Quote]Не е толкова важно какви загуби търпят потребителите,а какви печалби трупат операторите,не смяташ ли?[/Quote]
Най-голямата глупост, която съм чел наскоро. Типично българско мислене. "Не ме интересува аз колко пари имам, важното е другите да имат по-малко".
Просто велико.
Най-голямата глупост, която съм чел наскоро. Типично българско мислене. "Не ме интересува аз колко пари имам, важното е другите да имат по-малко".
Просто велико.
[Quote][Quote]Не е толкова важно какви загуби търпят потребителите,а какви печалби трупат операторите,не смяташ ли?[/Quote]
Просто велико. [/Quote]
Напротив,много добра констатация.Изглежда само на теб не ти прави впечатление каква парична маса трупа Мтел и как изкривява пазара,който уж се определял от потребителското търсене и желание.
Просто велико. [/Quote]
Напротив,много добра констатация.Изглежда само на теб не ти прави впечатление каква парична маса трупа Мтел и как изкривява пазара,който уж се определял от потребителското търсене и желание.
Мобилтел не го е страх от загуба на клиенти, защото: 1-во: знае как да задържи някои от тях с условия, на които не могат да кажат не (бившия служител на М-Тел - Истината 2000 Ви го пейстна (потвърди) черно на бяло. Мога да твърдя,че нито Вива, нито Гло имат такава опция. Дори за Гло сътрудника в магазин на оператора може да пусне запитване за преференциална оферта за клиент, но трябва да изчака минимум 1 ден, а клиента трябва да плаща поне по 300 + лв на карта) ; 2-ро: ако пък не успее да задържи някой клиент му предлага пък още два варианта - към Прима или безсрочен план (като безсрочния вариант на ТП го има САМО при М-Тел) ; 3-то: всеки отишъл при друг оператор рано или късно пак се връща било като абонат или потребител в М-Тел (имат най-добрата мрежа и услуги - някой ако твърди обратното се лъже сам(не говорим за проблемите от няколко месеца насам). А в случая М-Тел е единствения сред трите, който казва,че иска среща м/у операторите и "регулатора" (бутафорна форма на заинтересованост в полза на абонатите). По този начин М прави услуга на другите двама тупана. С този ми пост не искам да защитя М-Тел, защото и те си имат трески за дялане, а да Ви напомня какво може да предостави оператора. Все пак никой оператор (не говоря само за българските) не иска да има повече от 40 % абонати, от които печалбата им е 10 % от средната печалба от клиенти. Все пак мотото, което води М-Тел е цитирам: "Ние не сме и няма да бъдем най-евтиния оператор, но пък нашите клиенти ще оценят за какво дават парите си."
Това за предложението за безсрочен договор за пръв път го чувам - някой друг има ли наблюдения и спрямо всички ли се прилага?
Всъщност досега нали автоматично ставаше безсрочен ако просто пуснеш известие за прекратяване - дали след смяната на системата тази практика се е запазила?:)
Всъщност досега нали автоматично ставаше безсрочен ако просто пуснеш известие за прекратяване - дали след смяната на системата тази практика се е запазила?:)
[Quote]но пък нашите клиенти ще оценят за [i]какво[/i] дават парите си.[/Quote]
Да. Вече 15 години чакам клиентите на М-Тел да оценят правилното "[i]какво[/i]" - не думите и рекламите, за които самите [i]клиенти[/i] плащат, а делата им. Засега съм си само с чакането.
Не е важно само какъв продукт или услуга даваш за парите на клиента.
Важно е и дали отделяш огромни интелектуални, креативни и финансови ресурси в изграждане на система за прилъгване, внушение за удовлетвореност от екзотични, но ненужни (и оскъпяващи) параметри и екстри към услуги; заблуда, криене под масата на полезни за клиента факти (докато не вземе да му щукне да си вдигне чукалата), и лишаване от реална свобода на избор и ползване на услугите според нуждите.
Да. Вече 15 години чакам клиентите на М-Тел да оценят правилното "[i]какво[/i]" - не думите и рекламите, за които самите [i]клиенти[/i] плащат, а делата им. Засега съм си само с чакането.
Не е важно само какъв продукт или услуга даваш за парите на клиента.
Важно е и дали отделяш огромни интелектуални, креативни и финансови ресурси в изграждане на система за прилъгване, внушение за удовлетвореност от екзотични, но ненужни (и оскъпяващи) параметри и екстри към услуги; заблуда, криене под масата на полезни за клиента факти (докато не вземе да му щукне да си вдигне чукалата), и лишаване от реална свобода на избор и ползване на услугите според нуждите.
Ако очаквате да чуете безпристрастно мнение от [B]akwid[/B], това просто няма как да стане тъй като той е служител на оператора. Но добър опит, все пак. М-тел бил най-добрия оператор... пхахахаха смех смеееееех....
:)Ако авт. преподписване отпадне,ще спечелят всички потребители ,и между моб.оператори ще има истинска конкуренция за клиенти който ще избират по добрите за тях оферти.(yes)
Ето това е най-точният коментар в тази тема:
[Quote]Ако се махне тази заробваща клауза,то пътят към реалната конкуренция ще бъде разчистен![/Quote]
..Право в целта!
[Quote]Ако се махне тази заробваща клауза,то пътят към реалната конкуренция ще бъде разчистен![/Quote]
..Право в целта!
[Quote]..Право в целта! [/Quote]
...a целта е да се хвърли отново прах в очите на хората. За да има ефект от премахване на автоматичното преподписване трябва да има едно друго ограничение - срочните и безсрочните планове [B]не трябва да се различават[/B] значително. В противен случай ще се получи както с преносимостта, много шум - малък ефект.
...a целта е да се хвърли отново прах в очите на хората. За да има ефект от премахване на автоматичното преподписване трябва да има едно друго ограничение - срочните и безсрочните планове [B]не трябва да се различават[/B] значително. В противен случай ще се получи както с преносимостта, много шум - малък ефект.
Лошо няма и да се различават, стига сегашните условия да се по безсрочните планове и да няма увеличение. От там нататък всеки да си решава.