От 2010г : предплатени карти и ваучери само срещу лична карта
От 2010г : предплатени карти и ваучери само срещу лична карта
Сега по новините пак казаха , че трябвало скоро да се въведе закон за регистриране на всички предплатени карти. Идеята им била да се намали престъпността и заплахите.
Подобен закон обаче според мен е нарушаващ елементарните ни човешки права. Колкото до престъпниците , те могат и фонокарти да ползват и пак да си съществуват.
Подобен закон обаче според мен е нарушаващ елементарните ни човешки права. Колкото до престъпниците , те могат и фонокарти да ползват и пак да си съществуват.
Re: поименни карти
e kakvo puk mu e naru6ava6toto na pravata 4e se znae koi izpolzva uslugata... ne stava duma za podslu6vane a za registraciq na tova koi pritejava tazi karta... anonimnostta e mn po opasna i vredna za naselenieto ot taq registraciq.. nemoje seki da ima telefon ida nese znae koi koi e... tva syzdava predpostavki za mn tymni ne6ta... onzi den naprimer ima6e porednata izmama s 1 u6 Igra na tehnopolis v koqto trqbva6e da se zarejdat vau4eri na vivatel za da u4astva6... nalise se6ta6 4e ako tazi karta na koqto trqbva da se zarejda be6e registrirana mn lesno 6te6e da se vidi koi e otgovoren za tazi izmama i kude otivat parite.. a ne da se obajdam v vivatel da dirqt vau4er s serien nomer ######### na koi mobilen nomer e aktiviran i suotvetno da bude predaden na mvr i blokiran... 1 milion bakii vmesto prosto da vidqt koi e ida go hvanat..
Напълно подкрепям! Няма нищо нередно да се регистрират картите и оператора да знае кой номер от кое лице се използва.
Против могат да бъдат единствино лицата които имат намерение да правят нещо противозаконно с картата, иначе защо ще се притесняват че оператора съхранява данните им срещу конкретния номер?
Против могат да бъдат единствино лицата които имат намерение да правят нещо противозаконно с картата, иначе защо ще се притесняват че оператора съхранява данните им срещу конкретния номер?
Аз също съм -ЗА РЕГИСТРАЦИЯТА на предплатените карти.През 2002-ра година си взех предплатена карта на един от операторите в Германия.Хората си ме помолиха да попълня документите за рагистрациата на картата,създадоха ми клиентски номер(който в последствие много ми беше удобен за легитимация ,когато ми беше нужна каквата и да е инфо).А и незнам какво толкова се притеснявате за личните си данни-ако даден субект реши да се възползва от тях,по един или друг начин ,той ще се добере до тях :((( което е тъжната истина в нашата мила родина :(
- "защо ще се притесняват че оператора съхранява данните им срещу конкретния номер?"
НЕ искам операторите да ми имат данните и да получавам реклами, промоции, кредит предложения и други такива. Ако някой събира тези данни , поне да е полицията а не тези пом..ри операторите.
НЕ искам операторите да ми имат данните и да получавам реклами, промоции, кредит предложения и други такива. Ако някой събира тези данни , поне да е полицията а не тези пом..ри операторите.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Аз пък искам ако взема дъщерята на финландския посланик за любовница това да си остане между нас, поне за седмица. Айде, де. Не искам някой да ме следи като на длан. Искам си моя неприкосновена територия.
Ако имам 10 SIM-ки всичките ли да ги регистрирам?
А ако ми дадат 5000 да гръмна апартамента на някого кой ми пречи да бутна по 100 лв на 2-ма случайни изсипаняци на улицата да ми регистрират 2 SIM-ки за дистанционно? После ще кажат, че са ги изгубили и готово.
Цялата работа е да ви държат под контрол, разберете го най-сетне.
Ако имам 10 SIM-ки всичките ли да ги регистрирам?
А ако ми дадат 5000 да гръмна апартамента на някого кой ми пречи да бутна по 100 лв на 2-ма случайни изсипаняци на улицата да ми регистрират 2 SIM-ки за дистанционно? После ще кажат, че са ги изгубили и готово.
Цялата работа е да ви държат под контрол, разберете го най-сетне.
Какъв контрол бе приятел, оператора да ти е най малкото притеснение. Личните ни данни са на разположение на толкова места, че за регистрация на една предплатена ли ще ти е проблем!
Пак повтарям в случая може да се притеснява единствено някой който върши с картата нещо противозаконно иначе проблема е точно никакъв!!!
Пак повтарям в случая може да се притеснява единствено някой който върши с картата нещо противозаконно иначе проблема е точно никакъв!!!
"може да се притеснява единствено някой който върши с картата нещо противозаконно иначе проблема е точно никакъв!!!"
Ти това сериозно ли го мислиш!?
Ти това сериозно ли го мислиш!?
Е, и? Обясни ми ако обичаш, какво точно може да ти се случи ако регистрираш на свое име собствената си предплатена Сим карта???
Значи като си на абонамент не те притеснява примерно че оператора ти има данните, а при предплатена защо ли пък толкова се притесняват??? Явно вършат нещо с нея което е скрито и не трябва да се знае??? Или нещо друго??? Не мога да си го обясня защо точно с предплатената искат да са анонимчовци като личните ни данни фигурират къде ли не още?
Значи като си на абонамент не те притеснява примерно че оператора ти има данните, а при предплатена защо ли пък толкова се притесняват??? Явно вършат нещо с нея което е скрито и не трябва да се знае??? Или нещо друго??? Не мога да си го обясня защо точно с предплатената искат да са анонимчовци като личните ни данни фигурират къде ли не още?
Ще си позволя да цитирам Сагето, този път съм съгласен с него (пу, пу, дано не ми стане навик!):
"Цялата работа е да ви държат под контрол..."
"Цялата работа е да ви държат под контрол..."