Отново за мобилния на Виваком

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Re: Отново за мобилния на Виваком

Мнение от afficionado » 01 яну 2013, 15:19

[Quote]Просто модема не е предвиден за стационарна (разбирай постоянна) употреба.[/Quote]
Извинявай, някак си съм ти пропуснал мнението до сега. Може да си прав...доста го юркаме, но сме го взели с такава цел...Някой път гледаме с телевизия с часове, както снощи например и работи, друг път като че ли от нищо забива? Не знам, ще го понаблюдавам още....

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 01 яну 2013, 16:18

Зависи от градовете,в които ти е трябвало по-удачния варянт би бил макс телеком, но вече късно :)
едит: Не бях забелязал че си пробвал и макс телеком.Извинявам се.

no6tendajd
Регистриран: 01 яну 2013, 21:20

Мнение от no6tendajd » 01 яну 2013, 21:50

аз имам по-стар вивакомски модел - Алкател X220 и наистина има проблем с него само като прегрее.
Но за района , в който го ползвам , е идеален, защото между Кубрат, Исперих и Тутракан другите два оператора никакви ги няма за мобилен интернет - просто няма покритие :S

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Мнение от TRACKER » 02 яну 2013, 10:29

много странно е друго...като пусна трафика през някакъв VPN и си рутирам да ми минава нета оттам-върви без никакви прекъсвания и ядове, обаче като го пусна директно през модема - спеек :( аве да не са турнали някакви филтри да ни регват кво гледаме и де ходим (whistle)

mitaka_gti
Регистриран: 28 юни 2010, 02:13

Мнение от mitaka_gti » 02 яну 2013, 12:20

здравейте, не намерих най-подходящата тема но все пак става дума пак за мобилния на Виваком. ползвам неограничен през Е6 и съм много доволен. НО през програмата JOIKU SPOT немога да \"разпръсна\" wifi... има ли някаква тънкост при настройките? Включвам я , избирам точка на достъп vivacom Internet и започва да се опитва и ми изписва : \"връзката не е налична\". Пробвах и в 2G и 3G- ефект няма.ИП което ми се е въвело автоматично в настройките на програмката е : 192.168.2.1 . Ако някой има идея , моля да помогне. Много би ме улеснило за нет към таблета(woo)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 02 яну 2013, 21:56

Прегряването би трябвало да намалее, ако му махнеш батерията и го оставиш само на адаптер - така или иначе и за батерията е по-добре така, щом ще е постоянно включен. Трябва просто да провериш дали може да работи без батерия...

Ако може без батерия - може да решиш проблема с рестартирането както бях направил аз, когато имах подобен проблем с постоянното забиване на АДСЛ-а - отиваш и си купуваш контакти с дистанционно управление - продават комплект 3 броя с дистанционно за около 25 лв. Включват модема в един от тях и като забие - с дистанционното изключваш и вклюаваш :)

afficionado

Мнение от afficionado » 03 яну 2013, 11:08

[Quote]ако му махнеш батерията и го оставиш само на адаптер[/Quote]
Благодаря, да, работи без батерия...Сетил съм се за това веднага щом почна да ми забива и е по-добре...За дистанционните контакти, не знам, държа си го под ръка и рестартирането е лесно.

До администрацията: Не можем да постваме с мобилния интернет на Виваком!

chuvalche123
Регистриран: 07 яну 2013, 11:55

Мнение от chuvalche123 » 07 яну 2013, 12:11

Невероятно е, че търсим и сме доволни на такова \"техническо решение\". Истината е неприятна, но няма как да се скрие - нета на Виваком не струва!

afficionado

Мнение от afficionado » 07 яну 2013, 14:28

Това или онова не струвало? Няма полза от такова голословие във форума. Мисля, да съм избрал най-доброто от наличното на пазара за моментните ми нужди...А ако имаш предложение, дай го за колегите, които тепърва ще избират...

Николай
Регистриран: 10 яну 2009, 15:41

Мнение от Николай » 07 яну 2013, 19:46

От декември си направих абонамент за интернет на Виваком, който да използвам като резервен при аварии на работа. Общо взето съм доволен. Дори на ниската скорост мога да слушам радио почти без прекъсвания. Дори от време на време се чудя дали да не изоставя интернет доставчика си след 12 години плащане всеки месец и да карам само на флашка за по 5 лв., след като нямам големи изисквания към скоростта.

Отговори