Перфектната буря - сблъсък между новите таблети на Apple и Microsoft

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Перфектната буря - сблъсък между новите таблети на Apple и Micros

Мнение от KOBRETI » 18 окт 2012, 11:00

[Quote]Kobreti, правиш сметка без кръчмаря. Виж първо какви са цените за Европа. Два бона за Pro таблета е абсурдно висока цена. За толкова пари ще ти намеря два iPad3 4G.[/Quote]
Ти пък правиш сметка с друг кръчмар... За цената на 1 иПад ще си купя 2 други таблета... Ама иПад се продава повече, нали?

иПад не предлага нищо за бизнес решения, реализирани под Windows. Ще спомена само някои неща от моята област:
- програмиране - каква среда за програмиране имам под иОС???
- Lotus Notes - как да разработвам под иОС???
- графичен дизайн - кое приложение ще ми замести фотошопа и ако има такова, как точно ще го ползвам с пръсти, когато ми е необходима точност до пиксел???
- ФТП клиент - той ми трябва при положение че имам среда за програмиране, иначе предполагам, че има някакви бейсик ФТП клиенти
- браузъри - как да си тествам сайта, който правя, на различни браузъри под иОС???
- как да ползвам всичкият софтуер за SEO, анализ и оптимизация, който е написан само за Windows???

като не мога да си върша работата, ако ще и безплатен да е, от какъв зор да ми го купува фирмата да го ползвам??? Ако съм фрийлансер, въпросът е същият - за какво да давам пари за нещо, което няма да ми върши работа, а ще мога само да браузвам и да си проверявам пощата - че аз го мога и през телефона...

Работа се върши със софтуер! А 90% от бизнес софтуера в ммента е за windows... иОС колкото и милиарди приложения да имат в маркета си, те са все игрички, инструменти за глупости и забавления... за бизнеса - йок...

donleone
Регистриран: 28 сеп 2010, 10:37

Мнение от donleone » 18 окт 2012, 11:06

И понеже чучка писател , не читател :

External Memory Interface is a bus protocol for communication from an integrated circuit, such as a microprocessor, to an external memory device located on a circuit board. The memory is referred to as external because it is not contained within the internal circuitry of the integrated circuit and thus is externally located on the circuit board.

Лелеяната снимка в ананд показва че има четири интерфейса което значи четири канала а не четири отделни мемори контролера.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 18 окт 2012, 11:07

acer iconia tab w510 е 500 евро с клавиатура с допълнителна батерия (общо до 18 часа работа)

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 18 окт 2012, 11:15

Прав си за липсата на софтуер, но това отчасти се дължи на саботиране на различните от Винбоз ОС. Тяхното адаптиране се забавя. Клиентите обаче плащат цената за липсата на конкуренция. Ако трябва да си купиш легално изброеният от тебе софтуер, то ще ти е необходим кредит от банка. Аз съм много против ползването на кракнат софтуер за бизнес цели. Поради тези причини поддържам алтернативните на M$ софтуери. Не е о инат или нещо друго. Просто съм ползвал Lotus Notes още на Правец 8 и не ми се плаща една камара пари за функционалност, която не е мръднала от 20 години насам.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 18 окт 2012, 11:19

[Quote]Аз пък мисля, че 90-те % от потребителите на лаптопи и настолни компютри с Windows много по-лесно биха възприели идеята да ползват таблети със същата ОС.[/Quote]
Аз се замислих точно върху това, как потребители на Windows отиват в магазина и си купуват таблет с Windows от MS, но като се прибират вкъщи откриват, че това което са си купили, няма нищо общо с Windows-a който познават и нито едно от програмите които са ползвали не тръгва на него.
Не знам как ще се справи MS с това, да покаже на потребителите, да не очакват от ARM таблетите познатия Windows. Защото в противен случай може да има много недоволни клиенти, които да смятат, че са подведени.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 18 окт 2012, 11:28

[Quote]Прав си за липсата на софтуер, но това отчасти се дължи на саботиране на различните от Винбоз ОС. Тяхното адаптиране се забавя. [/Quote]
И кой го саботира? Производителите на софтуер не правят продуктите си за други платформи, не защото някой ги саботира, а защото за да се ползва нещо на иОС, трябва още много други неща да има там, които ги няма...

[Quote]Клиентите обаче плащат цената за липсата на конкуренция. [/Quote]
Факт, валиден и за иПад...

[Quote]Ако трябва да си купиш легално изброеният от тебе софтуер, то ще ти е необходим кредит от банка. Аз съм много против ползването на кракнат софтуер за бизнес цели. [/Quote]
Това мен не ме бърка - фирмата си прави разходи за софтуер. Едва ли има вече големи фирми с нелегален софтуер. Аз работя там, те ми предоставят софтуера...

[Quote]Поради тези причини поддържам алтернативните на M$ софтуери. Не е о инат или нещо друго. Просто съм ползвал Lotus Notes още на Правец 8 и не ми се плаща една камара пари за функционалност, която не е мръднала от 20 години насам.[/Quote]
Нещо или не те разбрах, или си мислиш, че Lotus Notes е на MS? И очевидно не знаеш точно какво е Lotus Notes... Говоря за целия пакет за разработка, с включен сървър, дизайнер, мейл, месиджинг и т.н.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 18 окт 2012, 11:30

Има точна информация, при това официална. Юридически не могат да бутнат M$ с пръст за нелоялна конкуренция. Това че физически лица в нета подлъгват доверчивите и слабограмотни "юзъри" не може да се свърже легално с бизнеса на M$. Хайде народе на WP смартфоните. Те са немощни , но бозата им дава сили да преборят SGS3 ; Няма да получат ъпдейт, щото не им трябва ; Софтуер нов за тях няма да има, но при тези хиляди картинки и ринг-тонове на кой по дяволите му трябва нов софтуер? Му -ха - ха! (beer)
PS.
@ KOBRETI Знам на кой е сега Лотуса, но ти определено не си наясно че имаш безплатен Lotus Notes Traveler за iOS.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 18 окт 2012, 11:37

[Quote]Lotus Notes Traveler[/Quote]
пределно наясно съм за това приложение и за иОС, и за Андроид... аз ти говоря за друго - средата за разработка... на Лотус се пишат приложения и сайтове, ако не знаеш... и това го има само за win...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 18 окт 2012, 11:42

да, този момент го има, не отричам...

thorpune
Регистриран: 18 сеп 2007, 14:49

Мнение от thorpune » 18 окт 2012, 12:55

Бате, прееба се устройството, което чете сим картата. Изписа просто грешка. И да този проблем е масов, ако го чекнеш в google. И да, знам как да го ползвам, въпреки че ми е за бизнес контакти и мейли. Няма една драскотина и не е изпускан. Качествен калифорнийски боклук(angry)

Отговори