Перфектната буря - сблъсък между новите таблети на Apple и Microsoft
Re: Перфектната буря - сблъсък между новите таблети на Apple и Micros
Ако вкарат и тостер вътре сигурно по твоята логика трябва да сме още по-доволни.
Единствения вариант за i5 в таблет към момента е Intel® Core™ i5-3317U
http://ark.intel.com/products/65707
17W процесор в таблет. WTF
Единствения вариант за i5 в таблет към момента е Intel® Core™ i5-3317U
http://ark.intel.com/products/65707
17W процесор в таблет. WTF
И на мен точно затова ми харесват уиндоус 8 таблетите. Стават за работа и лекции, много по-мобилни са от лаптопите и са по-евтини от ултрабуците. А доставят и доста повече удоволствие при работа с тях. :)
[Quote]Мислете малко не ми говорете тука като некакви лайки. С Pro версията получаваш, Таблет + Лаптоп. Какво повече искате, че да спрете да хейтите. За какво можете да се хванете на този сърфейс про ?[/Quote]
Наистина получаваш таблет и лаптоп, но не и без компромис. Като таблети Pro-тата ще са доста тежки, дори сега айпада е на ръба на неудобното заради теглото си, а при 900+ грама на прото определено няма да е много удобно да го държиш в ръце. Другия проблем е, че батерията му ще държи значително по-малко от конкурентните таблети, със сигурност батерията на Pro ще държи по-малко от колкото на RT варианта.
Ако приемем, че ще ти е и основен лаптоп(след като даваш солидна сума за него), 10 инча дисплей идва малък, тези 64GB или дори 128GB са сравнително малко за пълнофункционален Windows, най-малкото защото вероятно само ОС-а ще изяде половината. А и дори като му сглобиш клавиатури и стойки, пак не получаваш точно лаптоп, не можеш спокойно да си го подпреш на колене, без да се притесняваш, че ще се размаже на земята, не можеш да контролираш ъгъла на дисплея...
Та да получаваш лаптоп и таблет, но определено не в най-добрия им вариант. На едни съчетаването в едно устройство ще им хареса, други ще предпочетат за същата сума да си вземат отделни по-читави лаптоп и таблет.
Наистина получаваш таблет и лаптоп, но не и без компромис. Като таблети Pro-тата ще са доста тежки, дори сега айпада е на ръба на неудобното заради теглото си, а при 900+ грама на прото определено няма да е много удобно да го държиш в ръце. Другия проблем е, че батерията му ще държи значително по-малко от конкурентните таблети, със сигурност батерията на Pro ще държи по-малко от колкото на RT варианта.
Ако приемем, че ще ти е и основен лаптоп(след като даваш солидна сума за него), 10 инча дисплей идва малък, тези 64GB или дори 128GB са сравнително малко за пълнофункционален Windows, най-малкото защото вероятно само ОС-а ще изяде половината. А и дори като му сглобиш клавиатури и стойки, пак не получаваш точно лаптоп, не можеш спокойно да си го подпреш на колене, без да се притесняваш, че ще се размаже на земята, не можеш да контролираш ъгъла на дисплея...
Та да получаваш лаптоп и таблет, но определено не в най-добрия им вариант. На едни съчетаването в едно устройство ще им хареса, други ще предпочетат за същата сума да си вземат отделни по-читави лаптоп и таблет.
Така, както описа нещата си прав въобще не се бях замислил. Но това за коленете винаги можеш да разкараш допълнителната клавиатура и да си го ползваш, като нормален таблет или греша?
А това наистина ли е така, че приложенията, които ще са на нормалния w8 няма да вървят на мобилния? А как стои въпроса с ъпдейтите? Няма да е зле в това отношение да вземат пример от Епъл, като поддържат и по-стари такива това едва ли ще се отрази на продажбите на по-нови устройства?
А това наистина ли е така, че приложенията, които ще са на нормалния w8 няма да вървят на мобилния? А как стои въпроса с ъпдейтите? Няма да е зле в това отношение да вземат пример от Епъл, като поддържат и по-стари такива това едва ли ще се отрази на продажбите на по-нови устройства?
Samsung GALAXY S22 Ultra
[quote]Така, както описа нещата си прав въобще не се бях замислил. Но това за коленете винаги можеш да разкараш допълнителната клавиатура и да си го ползваш, като нормален таблет или греша?[/quote]
То може явно, но точно това е големият компромис, за който става дума. ;) Защо да го ползваш като таблет, ако искаш да го ползваш като лаптоп?
То може явно, но точно това е големият компромис, за който става дума. ;) Защо да го ползваш като таблет, ако искаш да го ползваш като лаптоп?
94% от приложенията в момента за уиндоус 8 вървят на windows RT. Мисля, че уиндоус 8 про таблетите са съвсем малко по-тежки от другите, а acer w510 даже е по-лек. И не мисля, че хората не искат таблет с клавиатура, доказателство е колко много хора са с трансформерите.
[Quote]94% от приложенията в момента за уиндоус 8 вървят на windows RT. [/Quote]
От къде черпиш подобна информация? Защото това което аз разбрах e, че точно 0% от сегашните Windows приложения ще вървят на RT.
От къде черпиш подобна информация? Защото това което аз разбрах e, че точно 0% от сегашните Windows приложения ще вървят на RT.
http://www.mobilebulgaria.com/news/24788/windows-rt-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%B0-12-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%82-ios-%D0%B2-ipad
И от кога приложенията в маркета са 90%+ от приложенията за Windows?
Аз това го разбирам по друг начин, че не всички Метро приложения ще работят за ARM, а само 94% от тях.