Писане на кирилица с Андроид: хардуерно куерти.

Одисей
Регистриран: 22 фев 2009, 15:38

Писане на кирилица с Андроид: хардуерно куерти.

Мнение от Одисей » 31 май 2012, 14:35

Колеги, дойде време да подновявам договора си към Глобул. В офератата ми имам един модел на Самсунг с хардуерно куерти и Андроид ОС. Като разгледах телефончето много ми хареса, но каква беше изненадата за мен като установих, че няма опция за писане на български език с хардуерното куерти! Питах момчето консултант и то ми каза, че Андроид не го предлага това нещо като опция. Тъй като се усъмних реших да питам и в магазина на Мтел за модела ChaCha, тъй като след някой и друг месец и там ще мога да преподписвам и по-добре да си везема нещо дето ще мога да пиша на български. Оказа се, че и този модел няма опция за писане на български с хардуерното куерти. Питах един колега в работата, който е малко по-запознат от мен с Андроид дали има такава програма и той ми каза, че си няма идея - софтуерни имало много, но програма за хардуерното не знаел.

Реших да се обърна и към този форум, който посещавам от години, тъй като все пак има доста хора, които са малко по-запознати с мобилните ОС-и от мен. Моля ви кажете ми програма или софтуер с който ще мога да пиша на български език на хардуерното куерти на телефони от сорта на ChaCha. Има ли такива безплатни, кракнати или трябва самото устройство да се хакне ?

Благодаря предварително!

Troll_
Регистриран: 03 май 2012, 18:09

Re: Писане на кирилица с Андроид: хардуерно куерти.

Мнение от Troll_ » 31 май 2012, 15:24

Bulgarian Keyboard 2 е единствената, която работи и с хардуерна клавиатура, доколкото успях да намеря преди няколко месеца, когато и на мен ми трябваше...

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 31 май 2012, 15:36

Откак съм с Milestone, ползвам това:
http://play.google.com/store/apps/details?id=org.apelikecoder.bulgariankeyboard2

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 31 май 2012, 18:34

Bulgarian Keyboard 2 - работи без грешка с клавиатурата на асус трансформър.
Предлагате го а не сте запознати!
"консултанти"!!! :X
ъъъ поправка май вече не го продавате.:|
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Одисей
Регистриран: 22 фев 2009, 15:38

Мнение от Одисей » 01 юни 2012, 09:55

@Troll, @Sage - благодаря ви много за отговорите, остава в магазина да има WiFi или да ми позволят да тествам телефона с моя карта за да вляза с моя акунт в маркета на Гугъл, да изтегля клавиатурата и да я пробвам - видях, че е безплатна програма. Нямам нито един познат с телефон с Андроид ОС и хардуерно куерти за да мога да видя дали при него стават нещата и каква настройка трябва да направя на програмата. :)

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 01 юни 2012, 11:05

И аз си инсталирах Bulgarian Keyboard 2 и пиша на фонетика без проблем с хардуерната клавиатура на Galaxy Y Pro Duos B5512.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 01 юни 2012, 11:13

Докато имах samsung i927 ползвах същото приложение. Работи.

Отговори