Плащаме и когато ни търсят по телефона?
Re: Плащаме и когато ни търсят по телефона?
Само стйте и гледайте, все пак сме в Европейския съюз! Скор Рединг ще стане Canceling и Bye-bye positioning, и идеята ще се забрави!
Protiv sum i pak shte sum protiv.
Porednata prostotiq.
Mnogo mi e interesno po kakvo shte se poznava tozi, koito me tursi na koi operator e? Logichno e da e po koda na nomera! No ako polzva uslugata "prenosimost na nomerata"...
Otkude shte se znae na koi operator e...
Abe ludnitza.
Vse pak jiveem v Bulgariq!!!
PS: otkradnaha mi kirilicata :(
Porednata prostotiq.
Mnogo mi e interesno po kakvo shte se poznava tozi, koito me tursi na koi operator e? Logichno e da e po koda na nomera! No ako polzva uslugata "prenosimost na nomerata"...
Otkude shte se znae na koi operator e...
Abe ludnitza.
Vse pak jiveem v Bulgariq!!!
PS: otkradnaha mi kirilicata :(
*chilko, не разбирам English ;-(
Поне да беше направил кратак коментар по линка.
Зная че повечето разбират това, но аз не ;-(
Какво да правим, не ме влекът езиците.
Поне да беше направил кратак коментар по линка.
Зная че повечето разбират това, но аз не ;-(
Какво да правим, не ме влекът езиците.
Като нищо да го направят това с входящото таксуване. Преносимостта по-скоро помага на най дребния играч на пазара независимо за коя държава става въпрос, докато това входящо тарифиране ще помогне на най-големия и нещата се обезсмислят - ще настане тотален хаос. Добре че има около 5 години за да се приеме това решение а до тогава "я камилата, я камиларя"
Между другото освен в САЩ тази практика за входящо тарифиране е възприета и от мобилните оператори и в Русия. Миналото лято майка ми ходи при родата и и станало много странно след като тя ми каза номера на братовчед ми как той реагирал, казал и: "Дано да не ме набере че имам малко пари в картата и няма да мога да приема разговора" Майка ми се учудила и той и обяснил че когато приема разговор и той плаща. След това по една руска телевизия забелязах че се рекламира абонаментен план на един от операторите със по-висока месечна такса но без таксуване за входящи обаждания - просто както имаме минути за изходящи включени в таксата така ще имаме и за входящи, за съжаление обаче ми се струва че това ще доведе само до допълнително затруднение за абонатите и още едно оправдание за повишаване на абонаментните такси
Между другото освен в САЩ тази практика за входящо тарифиране е възприета и от мобилните оператори и в Русия. Миналото лято майка ми ходи при родата и и станало много странно след като тя ми каза номера на братовчед ми как той реагирал, казал и: "Дано да не ме набере че имам малко пари в картата и няма да мога да приема разговора" Майка ми се учудила и той и обяснил че когато приема разговор и той плаща. След това по една руска телевизия забелязах че се рекламира абонаментен план на един от операторите със по-висока месечна такса но без таксуване за входящи обаждания - просто както имаме минути за изходящи включени в таксата така ще имаме и за входящи, за съжаление обаче ми се струва че това ще доведе само до допълнително затруднение за абонатите и още едно оправдание за повишаване на абонаментните такси
В САЩ можеш да избираш като ти звънят дали разговорът да бъде за твоя сметка (уведомява те оператора) или да си плаща този дето набира (както е по дифолт).
Т.е. дори да нямаш никакви пари в картата или да си стигнал кредитен лимит пак ще можеш да набираш - разбира се ако отсрещната страна приеме да заплати разговора..;)
Освен за мобилни, това се предлага и за фиксирани мрежи - при фиксираните всъщност първо е въведена тази услуга.
Т.е. дори да нямаш никакви пари в картата или да си стигнал кредитен лимит пак ще можеш да набираш - разбира се ако отсрещната страна приеме да заплати разговора..;)
Освен за мобилни, това се предлага и за фиксирани мрежи - при фиксираните всъщност първо е въведена тази услуга.
ами всичко това са усложнения- да си представим абонат на предплатена услуга звъни на абонат от друга мрежа и има малко пари в картата.Значи той набира,слуша как му казват че наличността по сметката му намалява,молят го да презареди, и едва тогава чува повикването. Отсрешния абонат почва да му звъни телефона той вижда че е от друга мрежа и има възможност да плати входящо повикване или да си избере да не плаща, той обаче си избира да не плаща тогава абоната който е инициирал повикването пък избира дали той да приеме да заплати целия разговор или ако иска да прекрати повикването. И след всичко това или ще се свържат или просто еди ще се откаже и дотам.
Направо смях в залата
Направо смях в залата
Заповядай,
Направих някакъв опит за кратко резюме. Ако има нещо неточно, може някой да поправи нещо.
Става въпрос за това, че сега съществуващите такси за терминирене спъвали по нататъшното развитие на бъдещите телекомуникации базирани на IP, както в интернет.
Да, Американците плащали за входящи, като им се отнемало от включените минути в плана. В Европа не плащаме, което резултирало в по-големи месечни такси. Някакви германски изследователи, твърдят, че сегашната система в Европа, спъва навлизането на мрежите от следваща генерация, защото сега, при системата на такси за терминиране, само изходящата страна поема плащането.
Таксата за терминиране водела началото си от времето когато в отдалечени провинциални райони, за да има телефон е трябвало да се плаща. Това е валидно и днес за Америка и таксата, за различните райони, е различна. Ниска или никаква за големите градове, но за забутаната провинция я има. За Европа тази такса вече не е актуална, тъй като се счита, че комуникациите са проникнали навсякъде и за това обмислят да я премахнат. Говори се за въвеждане на абонаменти с твърда цена, както при интернета, с високо или неограничено потребление, по-ниски цени за изходящи, което щяло да смекчи недоволството на Европееца от плащането на входящите, с които така и така трябва да свиква с навлизането на IP базираните 4G WiMAX и пр.
Направих някакъв опит за кратко резюме. Ако има нещо неточно, може някой да поправи нещо.
Става въпрос за това, че сега съществуващите такси за терминирене спъвали по нататъшното развитие на бъдещите телекомуникации базирани на IP, както в интернет.
Да, Американците плащали за входящи, като им се отнемало от включените минути в плана. В Европа не плащаме, което резултирало в по-големи месечни такси. Някакви германски изследователи, твърдят, че сегашната система в Европа, спъва навлизането на мрежите от следваща генерация, защото сега, при системата на такси за терминиране, само изходящата страна поема плащането.
Таксата за терминиране водела началото си от времето когато в отдалечени провинциални райони, за да има телефон е трябвало да се плаща. Това е валидно и днес за Америка и таксата, за различните райони, е различна. Ниска или никаква за големите градове, но за забутаната провинция я има. За Европа тази такса вече не е актуална, тъй като се счита, че комуникациите са проникнали навсякъде и за това обмислят да я премахнат. Говори се за въвеждане на абонаменти с твърда цена, както при интернета, с високо или неограничено потребление, по-ниски цени за изходящи, което щяло да смекчи недоволството на Европееца от плащането на входящите, с които така и така трябва да свиква с навлизането на IP базираните 4G WiMAX и пр.
Изобщо защо сравнявате тази убита бедстваща държавица с бандити във властта със страна като щатите.. че на 12-ина български юнаци им се полага заплатка като на 1 американец.. вместо на коментираме неуместни стандарти и цени на операторите в белия свят, нека се съсредоточим в мизерната ни страна какво става, тъй мисля... с европа също, ние не сме европейци :-)
-
- Регистриран: 25 апр 2008, 11:05
ТОГАВА АБОНАТИТЕ НА МОБИЛНИТЕ МРЕЖИ ЩЕ СТАНАТ Х 3 И ВСЕКИ ЩЕ НОСИ ТРИ ТЕЛЕФОНА НО КАК ЩЕ РАЗБЕРЕШ ОТ КОЙ ТЕЛЕКОМ ТЕ ТЪРСЯТ
-
- Регистриран: 25 апр 2008, 11:05
http://www.t-mobile.com/shop/plans/
koга ще ги стигнем
koга ще ги стигнем