Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от mkpetrov » 27 апр 2015, 14:07

Те не са намалили цените, а са пуснали промоции. Има огромна разлика. Стандартните цени и условия за разговори и интернет не са мръднали като цяло от доста време

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от Мilen » 27 апр 2015, 14:18

Ето реалните мнения на хората за тройния картел. Коментарите са под тази статия: http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2015/04/27/2520945_cenata_na_mobilnite_razgovori_u_nas_e_dva_puti/
Коментар 5:
[Quote]Някой вярва ли на глупостите на тези? Според тях най-добре е минутата да е 4.50 лв и сим-картата да струва 250 лв с валидност 3 месеца, както беше през 2003 г.....[/Quote]
Коментар 6:[Quote]А мога ли да питам защо австрийският БОБ е почти с 2 пъти по-евтини разговори от българския, след като са на една и съща фирма? [/Quote]
Коментар 8: [Quote]Смешници най много инвестирали били в мрежата. Добре бе тъпири като инвестирате толкова много как все още кретате на umts докато в държави където не инвестират толкова много в мрежата отдавна са на LTE и вече минават на VoLTE и мислят за Advanced LTE. Смях смях смях. Да не говорим, че са най скъпи разговорите в бг, но в никакъв случай най евтини.[/Quote]
Коментар 12: [Quote]Тая женица да ми обясни как минута от Мтел до Англия ми струва 3 лева, а като звъня от Англия до Бг, О2 ми взимат 20 стотинки [/Quote]
Коментар 16: [Quote]За стандарта ни, цените на мобилните услуги са много високи!
Госпожата от Мобилтел няма как да ни заблуди. [/Quote]

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Re: Re: Re: Re: Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от teou » 27 апр 2015, 14:45

Имаше в тази или друга тема снимка от чата на оператора с цитат "на 27-ми" ще разберем кога.

А статията в Капитал я има от вчера и по други медии, изглежда е някакъв ПР на Мтел, зле прикрит. Изключително нагло. Няма да питам методиката на смятане "средна цена на минута", защото ми е ясно, че тая стъкмистика не могат да я обяснят (смятат средна цена на минута от планове с включени минути, различни за различните планове и държави, неясно колко от тия минути се изговарят, неясно и таксата за поддръжка на мрежата каква е, щото е тайна колко точно е капекс, опекс и т.н.).
Само ще питам тая патка, как смята "евтино" без да отчита покупателната способност, заплати и т.н. И на децата им е ясно, че комуникациите в БГ всъщност са едни от най-недостъпните, като в най-голяма степен това важи точно за мобилните.

hddsoft
Регистриран: 08 мар 2015, 21:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от hddsoft » 27 апр 2015, 14:50

[Quote]Тая женица да ми обясни как минута от Мтел до Англия ми струва 3 лева, а като звъня от Англия до Бг, О2 ми взимат 20 стотинки[/Quote]
Малии...добре, че имам безплатни за еврозоната и САЩ

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от KOBRETI » 28 апр 2015, 00:38

Е, не съм се и съмнявал, че и при оферта за 10 евро неограничени и 5 гиги, пак ще има недоволни от цените.

Това са толкова дребни душици, че няма смисъл да ги коментираме.

Много си прост, народе... Разодът за телефон ти е най-малкия проблем. Дали ще дадеш с 5, 10 или 20 лв повече на месец, не това ти обръща каруцата... Ама, какво да им обяснявам...

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от mkpetrov » 28 апр 2015, 06:07

Прави разлика между промоции и стандартни цени/условия. Последните (почти) не са мръднали от години.

Ако сега ми изтича договорът, или сега се връщам от чужбина, или за пръв път си купувам смартфон и т.н.; как точно ще ги получа тези 5ГБ за 10 евро? Няма такава цена.
Не помня от колко години вече съм на Viva Free и не само, че този план не е мръднал, но все още ми е най-изгоден в сравнение с всичко (По-точно най-малко неизгоден). Това е сигурен знак, че нещата не са мръднали. Пускат ви по някоя промоцийка тук-там да ви замажат очите и ефект има - въобще не ви пука и не забелязвате, че всичко си е постарому.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от KOBRETI » 28 апр 2015, 10:29

Напротив, имаш неограничени и 10 гиги за 35 лв стандартна цена. Това преди половин година беше 100 лв...

Имаш и прекрасен Боб с постоянно въртящи се промоции...

Ама ти си стой на фрий-то, щом те кефи... И изобщо, защо по 1 план си правиш изводи за целия сектор???

Все едно от това, че от години си ходиш (не ти, по принцип) с някое грозно гадже, което не може да прави BJ, да си вадиш извода, че никоя не може... айде, по-сериозно :D

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от kpo » 28 апр 2015, 10:45

Това че Булсат има 4Г покрите в града и квартала ми е супер.
По последна информация стартът на услугата е средата на месец май т.г., което е още по-супер.
По предварителна информация обаче ще се предлагат само сим карти, без 4G стационарни и мобилни рутери, което за мен е тъпо - single mobile device per 4G не може да бъде печеливша стратегия за сериозни намерения в 4G пазара на комуникации.
Все пак това е предварителна информация, надявам се да предложат и 4Г рутери.

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от zaboraboy » 30 апр 2015, 08:21

Нали на 27 април щяха да стартират или да кажат датата за старта? :(

batproho
Регистриран: 19 юли 2013, 06:37

Re: Re: Покритие на 4G LTE интернет от Булсатком

Мнение от batproho » 30 апр 2015, 09:24

Ако досега си им бил клиент, ВИНАГИ ще подлагаш обещанията им на съмнение!!!

Отговори