Практики на операторите при промяна на абонаментен план

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Re: Практики на операторите при промяна на абонаментен план

Мнение от antivillager » 25 юни 2010, 17:51

Аз до колкото знам при Вива може да си сменяш плана без да се преподбисва и удължава. ;)

Plamen20
Регистриран: 14 дек 2005, 11:29

Re: Промяна на абонаментен план

Мнение от Plamen20 » 25 юни 2010, 20:14

Излизането на по изгоден план и възможноста да не можеш да минеш на него наистина е по лошо от автоматичното преподписване. Но все пак нещата са навързани.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 25 юни 2010, 21:24

Това, което знам е, че при Глобул можеш да минеш по всяко време без значение на какъв план си на плановете им с гръмкото име "Unlimited". Не знам как е при другите им планове.
При М-тел знам, че план можеш да смениш на по-нисък (с по-ниска месечна такса) не по-рано от 3 месеца преди изтичането на сключения договор и в частност едногодишен такъв, не съм сигурен за другодишния.

и малко офф:
Днес бях в любимия ми магазин на Грабенос в Mall of Sofia и ей така за ташак си направих поредния тест. Тъй като договора ми на едната карта към Г изтича на 27-ми Септември и със сигурност ще я спирам се направих на чукнат, като ги попитах кога трябва да дойда за да прекратя договора си. Пича рече и отсече - "Не по-късно от 20-ти септември" (явно 7-дневния срок е достатъчен). Викам му аз - Е как така, в договора ми пише, че трябва най-рано месец преди изтичането на договора ми да подам предизвестие, защото иначе ще се преподпише автоматично. А той ми обясни, че няма да се преподпише и не е нужно да правя каквото и да е... просто да дойда на 20-ти септември, като цитирам: "...дори не е задължително да идвате в нашия магазин, можете да го направите където и да е". Не знам това некомпетенция ли е или пореден трик, като всички знаем, даже наскоро четохме как са извъртели по подобен начин съфорумец... само ме е яд,че не се сетих да поискам да ми напише отговора си черно на бяло, под който да се подпише и да си сложи имената и като ида на 20-ти да му счупя кратуната, като ми каже,че договора вече е преподписан....
Ей, правят ни на балами и не им могва окото, а това, че ще ми вземат още 12 месечни такси за номер, които дори не го ползвам... даже не го знам и няма как да се противопоставим на никой не му пука. За това още веднъж:

[B]Пускайте жалби срещу НЕЗАКОННОТО автоматично преподписване на следните адреси:[/B]
http://www.ombudsman.europa.eu/home.faces
http://www.ombudsman.bg/
http://crc.bg/
http://www.kzp.bg/
http://ecc.kzp.bg/

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 26 юни 2010, 07:09

Това е до персонал и селяндурски манталитет в бг дупката. Дали новия им собственик ще смени мениджерите (а от там и всички надолу по пирамидата) или ще продължат стремително към дъното.
Агресивна и подла политика в малка и бедна държава като бг със много ограничен пазар няма никакви шансове за дълго. (no)

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 26 юни 2010, 11:39

Адски си прав (beer)
само,че точно ка тази политика се обуславят фирмите вмомента-страшно тапо е но ФАКТ !!!!

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 26 юни 2010, 11:43

Аз нямам нищо против агресивната политика на предлагане в магазините... наистина се справям с един замах с наглите консултанти и въобще не ме притесняват. Притеснява ме факта, че са некадърни и в усилията си за личностни облаги (таргети,бонуси,респ. заплата) се отнасят с нас по некоректен начин, като в повечето случаи ни подвеждат с информация или дори ни лъжат в очите, ето това най-много ме дразни! (angry)

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 26 юни 2010, 19:22

така е си приятел,но натиска е много голям и точно тук идва ЦЕЛИЯТ ПРОБЛЕМ
ако тапаците,които определят тези таргети,мислят само за техните си гъзове,тази политика няма да се промени и винаги ще има измамени клиенти,което от своя страна е много грешно,но явно ТАПАЦИТЕ са сметнали,че 200-300 измамени кленти не са много............................................
да си го ............. !!!;););););););););) (coffee)(coffee)(coffee)(coffee)(coffee)(coffee)(coffee)

МЕНТЕЛ - ТОВА Е ТВОЯТА НАШИВКА

mcom
Регистриран: 28 яну 2010, 14:20

Мнение от mcom » 27 юни 2010, 23:03

При Глобул е така:

На по-висок план - винаги може, ако до края на договора остава повече от 12 месеца, то той се подновява за 24 месеца от датата на подписване на молбата за смяна на програма. А ако остават по-малко от 12 месеца може да се поднови за 12 или 24 месеца.

На по-нисък - два месеца преди да изтече договора.

bLAYLIFE,
Това, което са ти отговорили в Германос за прекратяване на договора е напълно вярно. Седмица преди да изтече, отиваш плащаш си текущите задължения и фактура, ако има такива де и си готов. ...Препоръчвам само като ходиш да го правиш да не се правиш отново на ЧУКнат, щото има една поговорка - Каквото поЧУКало, такова се обадило. Аде успех на всички :)

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 28 юни 2010, 00:21

[Quote]Това, което са ти отговорили в Германос за прекратяване на договора е напълно вярно. Седмица преди да изтече, отиваш плащаш си текущите задължения и фактура, ако има такива де и си готов. ...Препоръчвам само като ходиш да го правиш да не се правиш отново на ЧУКнат, щото има една поговорка - Каквото поЧУКало, такова се обадило. Аде успех на всички :) [/Quote]

Благодаря за информацията и ще се радвам да ми посочиш ОУ където това е записано. Не знам от къде черпиш подобни сведения, но аз ги черпя от договора с оператора - черно на бяло, цитирам:

[B]"Ако [u]един месец преди изтичането му[/u] договорът не се прекрати с писмени предизвестие, той се подновява автоматично за същите период и условия многократно."[/B]

Ако са порменени обшите условия ще си полезен многократно на всички ни, ако ги копираш и поставиш тук за всеобща информираност на потребителите, в противен случай ще приема, че си поредния некометентен представител целящ объркване и манипулация над потребителите (дано не си и не съм те обидил!)

mcom
Регистриран: 28 яну 2010, 14:20

Мнение от mcom » 28 юни 2010, 09:22

[quote]Благодаря за информацията и ще се радвам да ми посочиш ОУ където това е записано. Не знам от къде черпиш подобни сведения, но аз ги черпя от договора с оператора - черно на бяло, цитирам:

[B]"Ако [u]един месец преди изтичането му[/u] договорът не се прекрати с писмени предизвестие, той се подновява автоматично за същите период и условия многократно."[/B]

Ако са порменени обшите условия ще си полезен многократно на всички ни, ако ги копираш и поставиш тук за всеобща информираност на потребителите, в противен случай ще приема, че си поредния некометентен представител целящ объркване и манипулация над потребителите (дано не си и не съм те обидил!) [/quote]

Ами не, не си ме обидил, но дано и аз да не те обидя. В случая внасящия объркване и маниполация сте ВИЕ (не само ти), а повечето, които само се позовавате на теорията, а не ви се е налагало да се сблъскате с практиката.

Общите условия дори не съм ги чел, наскоро прекратих договор без абсолютно никакъв проблем по описания по-горе начин.
Накратко се случи това:
Плащах си сметката някъде в средата на Февруари, консултанта ми каза, че ми е излязла оферта за подновяване, каза че мога да взема еди какви си телефони и да се възползвам от еди си какви минути на еди си коя програма. Без да се правя на ЧУК му благодарих за офертата и му споделих, че тази карта съм си я активирал за да взема един телефон по-тънко (с около 200лв.) и по-вероятно е да я спирам.

Попитах - кога ми изтича договора и кога мога да го спра -
Отговорът - "Седмица преди крайната дата"
Попитах - ще има ли някакви неустойки
Отговорът - "Не" само текущи сметки и фактура ще трябва да се заплатят.

Това е.

Месец по-късно и седмица по-рано бях там - платих си каквото трябваше и си прекратих договора.

Отговори