Пред фалит ли са Макс Телеком?
-
- Регистриран: 02 мар 2017, 09:19
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Да, малко си поиграх. Слагах я на високо, на ниско, до прозореца. То не е бисквитка, това си е рутер с яки антени. Определено като е близо до прозореца хваща по-добре.
И въпреки това е направо позорно това, което правят с клиентите си.
Телефонът на Макс не работи изобщо. Няма никакъв, абсолютно никакъв съпорт. Звъня вече по навик два пъти в месеца. Нищо. Комуникация - нулева. Помощ - също.
И въпреки това е направо позорно това, което правят с клиентите си.
Телефонът на Макс не работи изобщо. Няма никакъв, абсолютно никакъв съпорт. Звъня вече по навик два пъти в месеца. Нищо. Комуникация - нулева. Помощ - също.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Ами аз съм поне на 80% сигурен, че Макс вече е притежание на Булсат, или поне има солидна договорка да е така до намиране на нов инвеститор (съдейки какво стана с един върнат при КРС лиценз - надали в следващите 10 години). Мисля, че е въпрос на до половин година по някакъв начин антените на Макс да започнат да обслужват Булсат не само в роуминг. Така че - ако искаш съпорт - трябва да вземеш карта на Булсат и даже може като стане 21 часа да им звъннеш да проверят какво се случва точно. Ако ли не - трябва да се примириш с "полусъществуването" на оператора Макс, но и всички благинки, до които може да се докопа човек и не се наемам да пиша публично.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
А да, благинките... има ги при един фалиращ доставчик, въпросът е до колко си струват понякога :) Нали се сещаш, не всеки е компютърен гийк. Понякога човек иска да се почувства като средностатистически айфонаджия - да плаща и да получава стабилно, без да си играе на тука има-тука няма.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Дали не е минало вече опелото на Макс, а аз да не съм разбрал?!
Не са дошли още фактури.
Поне при мен. Няма никакви фактури. Това е странно и необичайно. Щото през изминалите месеци офисите бяха затворени, на телефона никой не вдигаше. Но фактурите пристигаха редовно.
Но за последния месец не е пристигнало нищо.
Реших да проверя e-mail лога си кога са пристигали фактурите през изминалата една година. Най-голямото забавяне е било миналия месец - тогава съм получил фактура на 5-ти сутринта. Август - на трети, юли - на четвърти, юни-на втори, май - на четвърти, април - пак на четвърти.
Сега обаче минава работният 5-ти октомври, а фактури още нямааааааааааааааа.
Проверка на задълженията в e-pay, абонатен номер еди кой си: няма нищо. Нищичко.
Реших да проверя дали този път на телефона няма да вдигне някой. Обикновено никой не вдигаше, а имаше записано съобщение от сорта че имат проблеми и екипите "работят денонощно за отстраняването им".
Днес вече и това няма. Телефонът не работи изобщо. Веднага щом набера излиза незабавно съобщение: "Разговорът завърши".
Отиваме на сайта mymax. Опит за влизане. И там нова изненада - съобщение от сайта : "Услугата е временно недостъпна. Моля, опитай отново по-късно".
Е... това ли е вече? Край? Конец? Fin? The end?
Не са дошли още фактури.
Поне при мен. Няма никакви фактури. Това е странно и необичайно. Щото през изминалите месеци офисите бяха затворени, на телефона никой не вдигаше. Но фактурите пристигаха редовно.
Но за последния месец не е пристигнало нищо.
Реших да проверя e-mail лога си кога са пристигали фактурите през изминалата една година. Най-голямото забавяне е било миналия месец - тогава съм получил фактура на 5-ти сутринта. Август - на трети, юли - на четвърти, юни-на втори, май - на четвърти, април - пак на четвърти.
Сега обаче минава работният 5-ти октомври, а фактури още нямааааааааааааааа.
Проверка на задълженията в e-pay, абонатен номер еди кой си: няма нищо. Нищичко.
Реших да проверя дали този път на телефона няма да вдигне някой. Обикновено никой не вдигаше, а имаше записано съобщение от сорта че имат проблеми и екипите "работят денонощно за отстраняването им".
Днес вече и това няма. Телефонът не работи изобщо. Веднага щом набера излиза незабавно съобщение: "Разговорът завърши".
Отиваме на сайта mymax. Опит за влизане. И там нова изненада - съобщение от сайта : "Услугата е временно недостъпна. Моля, опитай отново по-късно".
Е... това ли е вече? Край? Конец? Fin? The end?
-
- Регистриран: 17 яну 2012, 12:13
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Преди седмица ходих в подлеза под НДК да прекратя договора, но ми казаха, че от известбо време не работи системата и не могат да пуснат за прекратяване...
И при мен няма фактура още...
И при мен няма фактура още...
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Значи... изглежда, че вече цялата система не работи. Сайтът вече не функционира, телефонът е изцяло неактивен... Интернет все още има, но е в отчаяно състояние и вечер никаква сериозна работа не може да се свърши.
Дано фактурите наистина не пристигнат при това положение :) Ако системата не работи, май трябва да се очаква :)
Дано фактурите наистина не пристигнат при това положение :) Ако системата не работи, май трябва да се очаква :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Е той в студентски никога не им е бил нормален нета.
Прехвърлиха лиценза на новата фирма и вече нямат такъв. За какво да има фактури или сайт повече? Няма, край.
А колко е нова новата фирма ще разберем. Има един роуминг, който си работи. Ако продължи да работи - ясно.
Прехвърлиха лиценза на новата фирма и вече нямат такъв. За какво да има фактури или сайт повече? Няма, край.
А колко е нова новата фирма ще разберем. Има един роуминг, който си работи. Ако продължи да работи - ясно.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
А, бре, хора, колко пъти пиша ли пиша, намеквам, натъртвам... Ето, появи се вече информация черно на бяло КОЙ АДЖЕБА Е НОВИЯТ МАКС ТЕЛЕКОМ. Както съм показвал, в момента клиенти на компанията получават IP адреси от никому известните "Lir.bg EOOD". Останалото го пише ясно само ако се изкушите да цъкнете на следния https://ipinfo.io/AS8877 .
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Да, това с powernet го виждам. Въпросът е, че това не е гаранция. Доколкото видях на сайта им lir.bg e услуга за търгуване на IP адреси. Т.е. това го ползваш, когато не искаш да се вижда кой доставчик на едро ти дава нет.
http://lir.bg/
http://lir.bg/
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Това, че ти от месеци не желаеш да прозреш очебийната истина, не означава, че тя не е такава. Най-долу в посоченото от мен инфо стоят и самите Булсатком. Тази фирма LIR.BG смятш ли, че реално съществува и оперира? И че цветущите откъм финанси Макс ще вземат да й плащат, като имат СВОИ IP адреси? Съжалявам, ако мистерията е разгадана, детските ти мечти разбити и една новина по-малко, за която да тръпнеш всеки ден ;)