Пред фалит ли са Макс Телеком?

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 06 окт 2017, 08:53

А не, всъщност се радвам, значи 4G [b]сим картите на булсатком 100% ще работят и с Макс мрежата още дълго[/b]000000 - минимум година, а ако потръгнат нещата с продажбите на капацитет на сателита(нали немската фирма им търси клиенти сега), може би и доста по-дълго и на повече места.
А тяхната скорост и покритие са добри, плюс backup мрежата на булсатком(значи още градове с нет) - 9 лв за 20 гб/ 11 за 40 гб е цена без конкуренция. Както и 400 мин. за 3 лв./1000 за 6/ 5000 за 9лв.

P.S. Това обяснява и защо си оставиха само 2х5mhz.

shefche
Регистриран: 02 май 2017, 13:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от shefche » 06 окт 2017, 11:51

ти си сигурен на 80%, но грешиш на 100%. не са на булсатком, като поразпита човек на пазара (не телекомуникационния, а на банковия) лесно разбира на КОЙ са :) и са се запътили да стават конвергентни ;)

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 06 окт 2017, 12:12

Еми то както е тръгнало могат да станат собственост и двете фирми на едни и същи банки. Банките да си сглобят четвърти оператор също може да е добре за нас.
Още един начин да се разбере освен роуминга дали са булсат, е по това дали новите Ти. Ком въобще ще изкарат някакви оферти за нет.
Факт е, че много помагат на Макса - и роуминг, и кадри при нужда и IP-та... Но доколко все още са свързани ще видим.

Добър показател ще е рестарт на мрежата по Черноморието за следващия сезон, значи ще има развитие. Което няма да е лесно. Там е олигопол на интернета на едро и не искаха и да чуват вече за Макс.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 06 окт 2017, 12:27

Какво ще се случи с Булсат не знам, но е факт, че по едно и също време са подадени първата молба на Т-ком за прехвърляне на лицензията, възстановен е роумингът и са сменени IP-тата. Дали Булсат са пътник или не не мога да кажа, но вече не 80, а 99% сигурно Булсат и Макс са "едно".

Zvezdichko
Регистриран: 02 мар 2017, 09:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Zvezdichko » 06 окт 2017, 18:08

6-ти октомври. Петък. 18:00 ч. Край на работния ден.

Фактури продължава да няма. Любопитното е, че мрежа има и роумингът работи.

Изглежда, че автоматичният софтуер (какъвто и да е) наистина е престанал да работи.

Интересно ми е какво следва оттук насетне. Дали наистина няма да се събудим без интернет и... всеки се оправя кой както може :)

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 06 окт 2017, 22:08

Няма да спре тоя нет, докато са здрави клетките и докато регулаторът вярва на Ти.ком/ Булсатком, че ще плащат лиценза.
То ест поне още година ще си бачка.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 06 окт 2017, 22:17

Мен предплатената карта ми изтече преди 2-3 дни, а каквито и "благинки" да съм открил, все пак човек трябва да има достъп до мрежата :| Единият дилър ми каза, че системата не работи от 2 седмици.. На въпрос - а ако платя по банков път и им пратя имейл, ще ми активират ли картата - той каза - не, защото и те самите нямат достъп до системата... Другият дилър пък ми каза, че от 1 месец не работи системата, но ако платиш през Изипей, няма проблем... Е, то е ясна схемата на Макс - те преди не спираха хората с абонамент, а почваха да ги "преследват съдебно"... А само онези с предплатени карти са ощетени сега. Съответно всички с абонамент все още имат достъп, без значение платили или не.

Това, което и двамата дилъра в хор казаха - че "някаква банка ги е взела", а "не Булсатком"... Да вярва ли човек, не знам. Понякога просто някои неща няма желание да бъдат разгласявани, докато не заработят като хората...

И... каръкът си е карък - пак опрях до това да си платя на Булсатком, а числото ми на засичане е 10-ти. :|

Zvezdichko
Регистриран: 02 мар 2017, 09:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Zvezdichko » 06 окт 2017, 22:18

В такъв случай сме в много интересно положение. Фактури не идват засега, няма къде да се плати, договорът не може да се развали, защото системата не работи... а интернет все още има :)

bachev31
Регистриран: 12 мар 2015, 12:44

Мнение от bachev31 » 06 окт 2017, 22:46

Тия ще си търсят парите,наглеци са наще оператори,така навремето като ми изтече договора с Мтел 3 месеца ходих да пускам предизвестия и не ми спряха картата,след скандали в офиса на оператора ми казаха че имат проблем в системата и не се смае кога ще го спрат,наглеци и хвърлих картата в първото кошче.
След 2-3 години получих писмо че дължа 100 лв на Мтел та до преди 2-3 години си ми пращаха по 1-2 писма на година за това задължение,но пари от мене няма да вземат.Затова съм против тези обвързвания че после няма отърване!

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Мнение от Мilen » 06 окт 2017, 22:51

В края на август/началото на септември и аз мислех да взема предплатена карта от макс, спомняш си моите постове по темата. Добре че не взех. Сега съм с втора карта на Булсат, безсрочен договор, изключително изгодна цена, като ти свършат Мб на максимална скорост те ограничават на 256 к. Като цяло съм много доволен!

Отговори