Пред фалит ли са Макс Телеком?

bgpich2017
Регистриран: 31 яну 2017, 16:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от bgpich2017 » 02 фев 2017, 00:23

Доколкото виждам единствено Булсатком проявяват интерес към Макс, но за съжаление кеш ще имат чак като тръгне сателита. Но ако това ще донесе повече пари на банката от продажбата на парче, от банката 100% ще изчакат.

stoyancho12
Регистриран: 10 ное 2016, 20:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от stoyancho12 » 02 фев 2017, 13:03

Банките не разчитат на 'ако' :), те тия 17 000 000 евра, ще си ги върнат само като разпродадат честотните ленти, иначе всичко на всичко другият актив какъв е на компанията - компоти? ПИБ ще продаде честотите на останалите три телекома и чиста работа.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от samoznai » 02 фев 2017, 14:22

Виж, тоа няма как да се случи. Честотите не са собственост на Макс, а на държавата, която просто ги отдава на "концесия". Умре ли компанията, държавата просто си взима обратно спектъра и му търси нов позлвател.
Което впрочем трябваше да се случи отдавна, тъй като Макс са пословични с неплащането и огромните закъснения в плащането на лицензионните такси.
Така че, единственият ход на банката е просто да продаде компанията на инвеститор, който и да е той. В този случай, вероятният нов собственик обаче с почти пълна сигурност ще се окаже много близък до... сещайте се.

FiLs
Регистриран: 23 май 2015, 23:30

Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от FiLs » 02 фев 2017, 14:42

По темата, реакцията на Макс не винаги е била така както би ми се искало, но мога да кажа следното:
Клиент съм им от около 6 години, може и повече. Ползвал съм бисквитката в София, Пловдив, Варна, Сливен, Пазарджик, Слънчев Бряг, Златни Пясъци и редица други места без никакви проблеми и при напълно задоволителна скорост. Това е причината да продължавам да съм техен клиент. Изключително добро съотношение на цена и услуга, не виждам алтернатива към момента на предлаганото от тях при сходни параметри.
Надявам се да продължат да се развиват и оперират.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от AVKansazov » 02 фев 2017, 15:08

... и за фон една картинка със плаж море и смеещи се хора с лаптопи и бисквитки ;)
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

FiLs
Регистриран: 23 май 2015, 23:30

Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от FiLs » 02 фев 2017, 16:25

Кой как иска да го приема, споделям личния си опит с Макс. Рядко публикувам във форума, не знам дали не се бях оплаквал преди време от бавната им реакция при проблем. За това започнах поста, че не всичко е цветя и рози, но къде ли е?
Някой ако може да ми каже къде има 60 Gb за 19,90... с бисквитка, е при тях има. Да, предпочитах Wimax бисквитката защото беше без ограничение, макар и при по-ниски скорости, но в крайна сметка не ми е толкова голямо потреблението в момента, така че се вмествам.

Темата пред фалит ли са Макс Телеком е от доста време и ми се струва, че е редно заглавието да се смени защото за всичкото това време явно още не са фалирали и е в ущърб на потребителите разпростряняването на подобни слухове, можещи да доведат до верижна реакция.

iavorski
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от iavorski » 02 фев 2017, 18:01

С какво ги сравняваш тези 60 гигабайта - с мобилен или стационарен интернет - щото Макс не е нито едно от двете...

А относно фалита - при липса на основни услуги и покритие и без изгледи това да се подобри какво може да се очаква?

stoyancho12
Регистриран: 10 ное 2016, 20:37

Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от stoyancho12 » 02 фев 2017, 18:42

Служителите на Макс пищят по форумите, че не им се плащат заплатите на време и че някой не са взимали и за месеци назад, това индикатор за какво е? За добро развитие ли?

Услугите вършат работа, само за места където няма стационарен нет, иначе за няма и 30 лв от теленор си взимаш неограничени минути, 20 гб нет и HBO го..., ходи ги източи тия 20 гб, ако ги ползваш с телефон или таблет, другото е ако го ползваш за стационарен, но пак не виждам смисъла, защото сигнала не на всякъде в София дори и е достатъчно силен.

ET
Регистриран: 04 дек 2005, 00:16
Контакти:

Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от ET » 03 фев 2017, 09:35

Ползвах им интернета няколко месеца и мога да кажа че като цяло покритието е качествено, където го има разбира се, и скоростта е такава, каквато е обявена. Мрежата на Булсатком е с по-лошо покритие. Но, от няколко дни услугата войсер не работи - пише, като се опиташ да набираш номер че няма връзка със сървъра и услугата е временно недостъпна. Това продължава поне 4-5 дни, а вероятно е от повече. Това е лошо, тъй като предплатените пакети имат валидност 70 дни и сега трябва да удължават срока или да връщат пари, ако са коректни. Още нещо - видях един офис, който работи от 3-4 месеца, че са го затворили току-що, което не е добър знак. Роуминга с булсатком като цяло работи, поне последните дни. Все пак ми се иска да не фалират, защото като цяло предлагат прилична услуга. Издъниха се зверски само с войсъра.

Kolio S
Регистриран: 03 фев 2017, 08:33

Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Kolio S » 03 фев 2017, 10:49

Аз съм го ползвал техния нет по големи градове и курорти, 5лв за 70 дни с войсъра - екстра е - браузване, спотифай, чат на корем. Само дето батерията умира бързо, защото клетките не са нагъсто. Но те и затова са зле финансово -кое да си платят по-напред с тия 5лв? Че и разговори влизаха в тях. А и като в малкия град нямаш е тъпо. Айде по пътя ще четеш книга и слушаш офлайн.
Услугата - wimax или lte, за тези години ми е прекъсвала по час-два три пъти общо! Не мисля, че друг стационарен доставчик може да се похвали с такова нещо. Но това не е достатъчно.

Колкото до това, че банката нямало да чака. Няма, ако може да изкара достатъчно от разпродаване на имуществото или няма друг избор. Но ако булсатком напр. покажат договорите за наем на капацитет на сателита и предложат еди си какво разсрочено плащане и цената е добра, банката ще изчака, много ясно.

Отговори