Пред фалит ли са Макс Телеком?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
така е прав си, Макс има услуга в населени места цитирам сайта им: "Макс бързо развива своите услуги и вече покрива около 60% от градското население, като това включва.."Да де, ама аз си искам и на село интернет, щото съм селянин, даже сертифициран....ама нямат, всеки друг оператор Теленор, Виваком, М-тел, е по-добра опция от Макс Телеком....Само да ми свърши договора и съм до тук с тях!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
За съжаление огромна част от тия 60% са в София и големите градове.
Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Здравейте,
Дълго време се чудех, дали да споделя своят горчив опит като служител на компанията, но на 03.02.2017 чашата беше прелята!
Напуснах компанията Януари месец 2017 година поради поредното забавяне на трудовото ми възнаграждение.
Всичко започна с първото забавяне на заплатите през месец Септември 2016 година и продължава и до днес. Всеки месец, всяка седмица ни уверяваха, че всичко е наред и че няма за какво да се притесняваме. След първото забавяне, си помислих, че е инцидентно и няма да се повтори, но уви имаше второ, трето, четвърто, пето и т.н, докато се стигна до Януари месец 2017 когато реших да напусна без предизвестие, след поредното забавяне и след поредното обещание, че заплатите ще бъдат изплатени днес, утре, други ден, другия понеделник, другият петък и така всяка следваща седмица... се отлагаше изплащането.
Вече сме Февруари месец и аз все още не съм получил изработената от мен заплата за месец Декември, както и дължимото ми по закон парично обезщетение.
Силно се надявам, да се даде гласност и повече бивши колеги, да се включат, защото това не може да продължава повече така. Ние сме изработили заплатите си и сме в пълното си право да ги получим.
Защото всеки месец бяхме въвеждани в заблуда, че дружеството не фалира, че дружеството няма финансови проблеми, че дружеството е стабилно, че има пари и че всичко ще бъде наред, но уви нищо не е наред.
В момента пиша този пост в изключително състояние на разочарование, ярост и недоумение как може една компания да въвежда в заблуда служителите си и да им отнема възможността да разберат реалното състояние на компанията и да вземат своето решение да потърсят своето професионално развитие на друго място. Сигурен съм, че ако още Септември месец 2016 година, ни беше дадена информация за реалното състояние на компанията, много от служителите щяха да са се реализирали вече в други компании и да са спокойно за финансовото си състояние.
Дълго време се чудех, дали да споделя своят горчив опит като служител на компанията, но на 03.02.2017 чашата беше прелята!
Напуснах компанията Януари месец 2017 година поради поредното забавяне на трудовото ми възнаграждение.
Всичко започна с първото забавяне на заплатите през месец Септември 2016 година и продължава и до днес. Всеки месец, всяка седмица ни уверяваха, че всичко е наред и че няма за какво да се притесняваме. След първото забавяне, си помислих, че е инцидентно и няма да се повтори, но уви имаше второ, трето, четвърто, пето и т.н, докато се стигна до Януари месец 2017 когато реших да напусна без предизвестие, след поредното забавяне и след поредното обещание, че заплатите ще бъдат изплатени днес, утре, други ден, другия понеделник, другият петък и така всяка следваща седмица... се отлагаше изплащането.
Вече сме Февруари месец и аз все още не съм получил изработената от мен заплата за месец Декември, както и дължимото ми по закон парично обезщетение.
Силно се надявам, да се даде гласност и повече бивши колеги, да се включат, защото това не може да продължава повече така. Ние сме изработили заплатите си и сме в пълното си право да ги получим.
Защото всеки месец бяхме въвеждани в заблуда, че дружеството не фалира, че дружеството няма финансови проблеми, че дружеството е стабилно, че има пари и че всичко ще бъде наред, но уви нищо не е наред.
В момента пиша този пост в изключително състояние на разочарование, ярост и недоумение как може една компания да въвежда в заблуда служителите си и да им отнема възможността да разберат реалното състояние на компанията и да вземат своето решение да потърсят своето професионално развитие на друго място. Сигурен съм, че ако още Септември месец 2016 година, ни беше дадена информация за реалното състояние на компанията, много от служителите щяха да са се реализирали вече в други компании и да са спокойно за финансовото си състояние.
Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
[Quote]...в изключително състояние на разочарование, ярост и недоумение как може една компания да въвежда в заблуда служителите си [B]и да им отнема възможността да разберат реалното състояние на компанията[/B]...[/Quote]
Съчувствам Ви напълно.
Позволете ми само една забележка: Никоя компания под никаква форма не е длъжна да обяснява на служителите си какво й е състоянието. За справка - КТ.
И друго - не е забранено на никоя компания да обещава на служителите си, че ще им сваля звезди. Особено устно.
Все пак отново да изразим съчувствие към Вас. И благодарност за инфото, че Макстелоком е пътник.
Съчувствам Ви напълно.
Позволете ми само една забележка: Никоя компания под никаква форма не е длъжна да обяснява на служителите си какво й е състоянието. За справка - КТ.
И друго - не е забранено на никоя компания да обещава на служителите си, че ще им сваля звезди. Особено устно.
Все пак отново да изразим съчувствие към Вас. И благодарност за инфото, че Макстелоком е пътник.
Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Търговският не винаги е показател за състоянието. Има много начини да прикриеш печалби, загуби, дори и задължения. Има и много похвати за обеждение, че състоянието е стабилно, при положение, че дори и от външен оценител се твърди, че компанията ще може да разчита на финансиране от страна на собствениците и изведнъж хоп не може. В несъотвествие с българското законодателство е да въвеждаш служителите си в заблуда, и аз съм бил работодател и са ми известни и правата и задълженията и на двете страни.
Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
[Quote]...В несъотвествие с българското законодателство е да въвеждаш служителите си в заблуда...[/Quote]
Чакайте малко... Вас лично как Ви заблудиха? Дадоха Ви [B]писмени[/B] обещания, че телекома ще цъфти и връзва ли?
Сигурен съм, че [B]писмено[/B] нищо не са ви обещавали. Устно - може. Но е недоказуемо. И устното обещание, ако изибщо е направено обещание, е направено от неоторизиран "обещател". Дано този път ме разбрахте.
Чакайте малко... Вас лично как Ви заблудиха? Дадоха Ви [B]писмени[/B] обещания, че телекома ще цъфти и връзва ли?
Сигурен съм, че [B]писмено[/B] нищо не са ви обещавали. Устно - може. Но е недоказуемо. И устното обещание, ако изибщо е направено обещание, е направено от неоторизиран "обещател". Дано този път ме разбрахте.
Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Ок колега, не написах това мнение за да споря, а за да дам гласност на един проблем от вече 6 месеца насам.
В България за съжаление за да се случи нещо се нуждае от медийна изява.
Като изключим редовните канали за подобни жалби, Омбудсмана на република България и Главна инспекция по труда, подобни казуси основно се решават след намесата на някоя медия, не че не съм изпратил жалби и до посочените по-горе...
Освен да си пожелаем в България да има по-малко подобни казуси и да ни дават в 'Пълен Абсурд' с Румен Бахов :D
В България за съжаление за да се случи нещо се нуждае от медийна изява.
Като изключим редовните канали за подобни жалби, Омбудсмана на република България и Главна инспекция по труда, подобни казуси основно се решават след намесата на някоя медия, не че не съм изпратил жалби и до посочените по-горе...
Освен да си пожелаем в България да има по-малко подобни казуси и да ни дават в 'Пълен Абсурд' с Румен Бахов :D
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Колега даже доста си ги изтраял. Да ти казват, че компанията няма проблем а пък в същото време да не плащат на служителите си е явна лъжа. Ако не ти изплатят в разумен срок дължимото ти направо ги давай под съд. За теб няма държавни такси и не е толкова скъпо да ги осъдиш. Съдът ще ти присъди и разноските по делото. Ако и тогава не ти платят давай ги на съдя изпълнител, както те дават свойте клиенти. Той знае как да им ги събере и така ще платят много повече от колкото ди дължат. Въобше не им цепи басмата.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Сега се сетих, че преди време във форума имаше един потребител(може сега да пише под друг псевдоним), който усилено твърдеше как Макс и Булсат буквално щели да фалират "тройния картел". Е, три години по-късно май няма нищо подобно. :D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Моят сценарий е следният: Булсатком изстрелва сателита- колкото и да го представяме като вечно отлаган мираж, редът му идва, ударно се подготвят предавателите. Почват да получават пари от него, купуват Макс, доизграждат национално покритие, променят целия пазар и трите оператора вече ще бъдат принудени да се съобразяват. Максимум догодина това ще е факт, може и по-рано. (Разбира се за пълно покриване на страната ще трябва повече време, особено на 1800 mhz. Но може да вземат и честоти на 800 след време).