Пред фалит ли са Макс Телеком?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Инструкция за свързване ръчно с Булсатком при модем Huawei B13s на Max - бяло-зелените тухли:
Влизате на 192.168.1.1 с браузъра- име и парола: admin, ако не става само парола admin, a име празно.
https://m.youtube.com/watch?v=DqebLtvmIcY Гледайте това видео от 7та до 8та минута. НА 8:00 влиза там, където трябва да дадете от автоматично на ръчно, да изберете 284 11 и да потвърдите. На немски е, но разположението на менютата е същото.
Често не става от първия път, а след няколко опита, но веднъж запамети ли го, си се свързва.
Трябва да разрешите и роуминга на данни: Гледайте това видео м/у 0:40 и 0:45. На 0:45 там където пише по средата disabled трябва да кликнете на enabled и да потвърдите:
https://youtu.be/2WgMzN-WLs8
Не във всички градове и във всички квартали ще имате интернет по този начин, но на много места работи.
Влизате на 192.168.1.1 с браузъра- име и парола: admin, ако не става само парола admin, a име празно.
https://m.youtube.com/watch?v=DqebLtvmIcY Гледайте това видео от 7та до 8та минута. НА 8:00 влиза там, където трябва да дадете от автоматично на ръчно, да изберете 284 11 и да потвърдите. На немски е, но разположението на менютата е същото.
Често не става от първия път, а след няколко опита, но веднъж запамети ли го, си се свързва.
Трябва да разрешите и роуминга на данни: Гледайте това видео м/у 0:40 и 0:45. На 0:45 там където пише по средата disabled трябва да кликнете на enabled и да потвърдите:
https://youtu.be/2WgMzN-WLs8
Не във всички градове и във всички квартали ще имате интернет по този начин, но на много места работи.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Нали нямаха роуминг двата оператора? Нещо го бяха прекратили ? Пак ли са го пуснали ?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Да. Работи пак роумингът м/у Макс и Булсатком. На някои устройва ръчно, на други автоматично, на трети хич. Макс Телеком го били предплатили отново за 3 месеца чух.
Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
За мен работата е ясна. Жалко.
Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Всъщност ако съкратят всички свои офиси, както и на места платят за роуминг, вместо сметки за ток и наем на площ - това е огромна оптимизация. Ако и по този начин телекомът не излезе на печалба, просто не мога да повярвам как са издържали "на изкуствено дишане" толкова дълго. Истината е, че са орязали разходите "до кокал", но в същото време си позволяват да продължат да съществуват. Дори има логика с настоящия бизнес план да излязат на плюс и вече да вкарат повече разум в развитието си, а не в авантюри като "Войсър".
Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
За съжаление няма как да стане само със съкращаване на разходите. Трябват инвестиции - ама много инвестиции. В пъти повече от това което са вкарали до момента. И телеком не се става само с 4G мрежа.
Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Така е - те вкараха 40 млн., а теленор 300 и разликата е очевидна.
Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Була също ли фалира?
При сканиране (от преди 1 час до сега) в Бургас няма нито Булксат, нито Макс. Това по центъра, Лазур, Зорница, Изгрев и Славейков. Към Победа и Меден рудник не съм ходил, но предполагам е същото.
При сканиране (от преди 1 час до сега) в Бургас няма нито Булксат, нито Макс. Това по центъра, Лазур, Зорница, Изгрев и Славейков. Към Победа и Меден рудник не съм ходил, но предполагам е същото.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Не, Булсатком още не фалират.
За разлика от Макс, те имат реални приходи от реален бизнес. Не е като едно време, но телевизията и интернетът при тях осигуряват някакви по-съществени приходи. Поне засега.
Мисля, че падежът по заемите за сателита беше някъде в края на тази година, ако не греша, и тогава ще е видимо накъде отиват.
Но всеки, който си мисли, че сателитът ще реши проблемите на Булсатком и ще им позволи да влязат сериозно в бизнеса с мобилни услуги, да помисли пак. Аз мисля, че това беше и си остава много рискова инвевстиция, която с всеки ден закъснение става все по-рискова.
За разлика от Макс, те имат реални приходи от реален бизнес. Не е като едно време, но телевизията и интернетът при тях осигуряват някакви по-съществени приходи. Поне засега.
Мисля, че падежът по заемите за сателита беше някъде в края на тази година, ако не греша, и тогава ще е видимо накъде отиват.
Но всеки, който си мисли, че сателитът ще реши проблемите на Булсатком и ще им позволи да влязат сериозно в бизнеса с мобилни услуги, да помисли пак. Аз мисля, че това беше и си остава много рискова инвевстиция, която с всеки ден закъснение става все по-рискова.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
А изстрелването на сателита, ще позволи ли ползването на телефония от булсат или отделно си трялва изграждане на наземна мрежа като при останалите оператори?