Пред фалит ли са Макс Телеком?

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Tadj » 04 мар 2017, 09:31

[Quote]Поддържат някакви функции като доставчик на интернет, но какво става с voicer? Вероятно изгорх с парите, но вършеше прилична работа когато съм в държава с кофти условия за роуминг от 3-те големи оператора.[/Quote]

Използвайте чуждестранни Voip доставчици. Такива има много и при някои от тях има възможност да виждат, че звъните от собствения ви моб.номер.
Всичките са от порядъка 3-7 ст/мин.

sabinko@
Регистриран: 04 мар 2017, 09:11

Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от sabinko@ » 04 мар 2017, 09:36

Това да звъниш от собствения си мобилен номер го предлагат почти всички войп оператори, тарикатско е да имаш мобилен номер на voip услугата от който да звъниш и на който да получаваш обаждания, ама май се размечтах или греша, ако греша и някой оператор го предлага поправи ме.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 04 мар 2017, 10:09

Само да допълня, че си дал VOIP цените към мобилни. На Justcall и Voip също са 5 ст стационарните. На Justcall са 12 ст. към чужбина зона 1. Ама само стационарните, а мобилните са 45 ст. някъде, докато при efon и мобилните и стационарните в Зона 1 са 12 ст. В никакъв случай обаче не се карайте със съпорта на efon. Ако сте любезни и разбрани, спокойно си обясните проблема - всичко се разрешава, дори ще ви предложат настройки как да ползвате услугата при проблемен/ограничен на 64к нет и разговорите се чуват двустранно. Efon също могат да ти дадат мобилен и стационарен номер,от които да се обаждаш и на които да приемаш обаждания. А по подразбиране звъниш от твоя си мобилен номер, с който си се регистрирал. Но ако сте груби акаунтът ви заминава. Justcall пък имат проблем - ако вие звъните през какъвто и да е нет - няма проблем, ако сте в wifi и ви звънят - няма проблем. Обаче ако сте на мобилен нет и ви звънят - едната страна не чува нищо.
Vmobile и bg call са по 7 и 8 ст. за мобилни, но по 2 и 3 ст. към домашни. Не съм ги пробвал. В Google play има оплаквания, че приложението vmobile не винаги се свързва успешно.
Voxgate бяха евтини, но вече гонят 10 ст./мин. стационарен и 20+ ст. мобилен и не излизат с реален номер. А много хора като видят странен номер, не вдигат.
Justcall ти дават само стационарен номер 02 /4ххх ххх, за който бабите казват"Забравяш 9-ката отпред!" :) за другите не знам още.
Voicer беше сравнително добра услуга. В последната версия не са ми се оплаквали от ехо. Но може вече да са били свикнали, де да знам. Лошото е, че някой като ти се обади, а батерията ти е паднала - на тях voicer им даваше свободно. А при мен звънеше след като го включа и естествено неуспешно вдигах.
Имаше само една мелодия, слава богу недразнеща, нямаше вибрация. 5 ст. национални/ 10 ст. зона 1 бяха добре, кредитът важеше твърде кратко. MAX така и не можаха да приемат, че това тяхното си е VOIP услуга, а не пълноценна предплатена карта. Жалко. Планираха да бъде. Но както знаем се натрупаха твърде много грешки, а конкуренцията беше безпощадна и си служеше дори с лъжи за надписани сметки, което при предплатена услуга няма как да стане.
На efon имате 10 безплатни тестови минути. Но не можете да се регистрирате повторно. На justcall имате 5 мин.(25ст.), но въобще не ви помни ЕГН след 3 те дни и можете да се регистрирате пак и пак. Поне докато не им писне. :)

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 05 мар 2017, 11:01

Само да вметна, че при efon кредитът важи вечно или докато напсувате съпорта, а при justcall 6 мес. Vmobile не отговарят, a не пише, и при bg-call не пише, а нямат опция за контакт без регистрация, а цените им са БЕЗ ДДС. Стига офтопик, ето нещо по темата:

Слочеайносс?!
Htttp://Www.Bulsat.com/internet.php

Още покритие(zoom out дайте на подробната карта), поне теоретично скорости до 100 мбит/сек. Което значи, че или Булсатком са платили честотите, които им се пазят от КРС, или са взели тия на Макс-а.
Крайно време е да пуснат по-широк канал, защото иначе се получава- "Пуснали сме ниска скорост, защото има малко клиенти, а има малко клиенти, защото сме пуснали ниска скорост.

Mr_Atkinson
Регистриран: 27 юли 2015, 16:52

Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Mr_Atkinson » 05 мар 2017, 11:13

[B]Обичам тая тема![/B]

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Luke_Netwalker » 05 мар 2017, 11:48

[Quote]Само да вметна, че при efon кредитът важи вечно или докато напсувате съпорта[/Quote]
А всички знаем кой е съпорта (woo)(woo)(woo)

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 05 мар 2017, 13:07

Важното е да е любезен и учтив човек и да разбира колко трудно се гради и поддържа такова нещо. Да, в банката, в общината, при лекаря, при големия оператор като им викаш и псуваш, те се ядосват също. И дори да не те блокират или тормозят, ще ти дадат само възможния минимум, всичко законово възможно ще ти ограничат и ще ти спестяват важна информация. Навремето един съученик реши да се бъзика с мтел. Звънна и вика "F*ck you"
и затвори. След малко звъни телефона и една съученичка се направи на майка му и й обясниха, че ако се повтори спират телефона завинаги. При efon просто липсва предупреждението, човекът няма време за глупости и киселяци, които не го оценяват и плащат десетки пъти под корпоративните клиенти, а искат много внимание и време.
Човекът се е старал страшно много(коя друга voip услуга може да ти предостави мобилен + стационарен български номер по желание?), иска всичко да работи перфектно и не търпи критики. Аз пък се радвам, че услугата на efon c правилните настройки работи и на ограничен нет на 64к и се чуват и двете страни.

blue ray
Регистриран: 18 фев 2017, 20:43

Мнение от blue ray » 05 мар 2017, 21:02

А, да попитам, ако случайно намеря Wimax бисквитка, тя възможно ли е да се използва и към днешен момент в LTE мрежата на Макс? Става въпрос отново за тяхна Wimax, тъй като имам спор с една личност, която твърди, че я е използвала преди няколко седмици... Освен, ако случайно все още някъде има Wimax мрежа...?

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Мнение от sabin_zaimov » 05 мар 2017, 21:06

Не

tzincbg

Мнение от tzincbg » 05 мар 2017, 21:48

Wimax мрежата и wimax бисквитките на Max работеха на 3500 mhz. lte е на 1800 mhz. Как си го представяш? Само в някои други държави може да работи. И пак само за един от моделите на тия бисквитки има сложна инструкция за отключване.

Но като не сте внимавали в час по физика, и не знаете разликата м/у 3500 и 1800 mhz, ще ви лъжат още по-големи тарикати в olx.
Това е цената да не учиш.

Отговори