Пред фалит ли са Макс Телеком?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Не четеш ли темата/те? Нямат магазинна мрежа вече, служителите са ги изритали без заплати от няколко месеца и са оставили само някакви дилъри да им лансират упадъка!!!
Кой ще ползва услуги на "мобилен оператор", който си лансира стоката през дилъри? Тва все едно да си купиш ваучер от Лафка за бикънект :D - несериозно е и едното и другото.:)
Пак казвам, ползвал съм услугите на Булсат/Макс миналата година - временно, което може да се докаже и от тестовете ми миналото лято, и въобще не съм доволен. Високите скорости са само на открито, но когато се намирах в сграда положението беше трагично.
За релевантна конкуренция може да се говори едва тогава, когато някой от тия покаже качество подобно на Теленор/Мтел/Виваком и изградят гсм мрежа, а разговорите не минават през войп приложение. Това е супер несериозно!
П.П. Няма да ползвам услугите на търговец, който се подиграва със служителите си по този начин, като ги оставя да мизерстват без да им се издължи! Ако ще да е натурално българси.
Кой ще ползва услуги на "мобилен оператор", който си лансира стоката през дилъри? Тва все едно да си купиш ваучер от Лафка за бикънект :D - несериозно е и едното и другото.:)
Пак казвам, ползвал съм услугите на Булсат/Макс миналата година - временно, което може да се докаже и от тестовете ми миналото лято, и въобще не съм доволен. Високите скорости са само на открито, но когато се намирах в сграда положението беше трагично.
За релевантна конкуренция може да се говори едва тогава, когато някой от тия покаже качество подобно на Теленор/Мтел/Виваком и изградят гсм мрежа, а разговорите не минават през войп приложение. Това е супер несериозно!
П.П. Няма да ползвам услугите на търговец, който се подиграва със служителите си по този начин, като ги оставя да мизерстват без да им се издължи! Ако ще да е натурално българси.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Чета,ама гледам имат нови оферти,нощен трафик,не разбирам.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Помисли малко, кога един търговец започва да дава много за без пари?
Като си отговориш, ще си прецениш дали си заслужава.
Качествената услуга е скъпо удоволствие!
Като си отговориш, ще си прецениш дали си заслужава.
Качествената услуга е скъпо удоволствие!
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 10 ное 2016, 20:37
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Не е преместен :D Вече магазини на Макс няма никъде в България. Останаха само дилъри...
В чужбина вече се инвестира предимно в LTE мрежи, даже от години нещата са така и почти не се намира друг вид интернет. Китайците пък са на вълна 5G и 5.5G. Не знам за какви гласови услуги се говори, но към този етап, LTE, което е различно от 4G, не става за пренос на глас, нито SMS/MMS. Да изграждат 3G мрежи само заради едната гласова услуга, според мен е безсмислено. Ако покритието стане по-голямо, то тогава услугата ще бъде доста добра. Иначе за скоростите, те зависят от много фактори. Не се знае как си тествал, нито какво ти е устройството и какъв е неговия модул. Иначе хубаво хвалите трите телекома с гласови услуги, вярно е, че покритието им е на доста повече места от Булсатком и Макс, но скоростите какви са? Само на малко места успяват да се достигнат скорости над 20MBps. На повечето е 10-15. Просто мрежата стана LTE, което е далеч от 4G, но все пак го наричат така, иначе не е нещо по-различно от 3G скоростите. Просто маркетингов трик. Нека имат мрежи, с възможност за пренос на данни до 1 Gbps, това не им пречи да рекламират, че имат до толкова, но да предоставят към 10 Mbps.
Според мен, за да "пробие" един такъв телеком на българския пазар, е необходимо да се насочи предимно към по-малките населени места като села, квартали, та дори градове, в които има 1-2 кабелни оператора или няма никаква възможност за интернет връзка, освен сателитна такава. Така ще бъдат доста добър монопол там. Иначе в големия град, малко вероятно някой да си купува бисквитка или още една сим карта, за която да плаща, при положение, че същото ще му предложи мобилния оператор само с една такава. Сега, никой от трите телекома с гласови услуги, не може да предложи същото съотношение между цена и включен трафик, който тези два оператора, но това е друга тема.
Според мен, за да "пробие" един такъв телеком на българския пазар, е необходимо да се насочи предимно към по-малките населени места като села, квартали, та дори градове, в които има 1-2 кабелни оператора или няма никаква възможност за интернет връзка, освен сателитна такава. Така ще бъдат доста добър монопол там. Иначе в големия град, малко вероятно някой да си купува бисквитка или още една сим карта, за която да плаща, при положение, че същото ще му предложи мобилния оператор само с една такава. Сега, никой от трите телекома с гласови услуги, не може да предложи същото съотношение между цена и включен трафик, който тези два оператора, но това е друга тема.
Не е точно така, скоростите поне при мтел са около 50-60 мбт и много рядко под 50. Преди при 3G бяха 12-20.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Това доста трудно се постига в голям град.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Ами пускам тестове в София и правя по 50-60 мбт винаги. Рядко ми е падало на 40 мбт.
От доста време не работи и гласовата им услуга през приложението Войсър, заредих 5 лв януари, отогава нищо - няма връзка със сървъра, онзи ден пуснах жалба в Комисията за защита на потребителите, да ми върнат парите. След един месец ще видим какво ще стане.
Малко повече детайли:
http://offnews.bg/news/Ikonomika_59/Chetvartiiat-mobilen-operator-u-nas-poletia-kam-falit_649837.html
http://offnews.bg/news/Ikonomika_59/Chetvartiiat-mobilen-operator-u-nas-poletia-kam-falit_649837.html