Пред фалит ли са Макс Телеком?

alonso111
Регистриран: 11 яну 2012, 18:17

Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от alonso111 » 07 апр 2017, 10:30

Май се получава така че хората, които не са от София и не могат да отидат до централният офис, ще продължим да си плащаме без да получаваме услуга и ще се надяваме след като ни изтекат договорите да не се подновят автоматично... Уникална държава и институции.. Не знам вече към кого да се обърнем Господари на ефира ли, омбудсмана ли

navidim
Регистриран: 04 дек 2013, 21:07

Мнение от navidim » 07 апр 2017, 11:07

От Общите Условия: 14.1.10. от страна на Абоната с 1- (едно) месечно писмено предизвестие, при неизпълнение на задължение на Макс Телеком, посочено в договора или Общите условия. В предизвестието Абонатът трябва да посочи в какво се състои неизпълнението и да даде подходящ срок за изпълнение. Ако Макс Телеком не изпълни задължението си в дадения от Абоната срок, то действието на договора ще се прекрати след изтичане на срока на предизвестието. Прекратяване на договора по тази точка не се допуска, когато Абонатът не е посочил в какво се състои неизпълнението от страна на Макс Телеком, както и когато неизпълнената част от задължението на Макс Телеком е незначителна с оглед интереса на Абоната. В случай че в писменото предизвестие е посочено, че Абонатът има технически проблем с услугата, Макс Телеком проверява параметрите на услугата посредством отдалечен достъп до съответното устройство или на място и изпраща на адреса или електронната поща на Абоната информация за резултата от проучването и взетото решение дали услугата е предоставяна с уговореното качество;

alonso111
Регистриран: 11 яну 2012, 18:17

Мнение от alonso111 » 07 апр 2017, 11:10

Да това ми е ясно, но като не отговарят нито на имейли, нито на телефон как да стане?

navidim

Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от navidim » 07 апр 2017, 11:21

Това го пишеше във фйсбук.Писмо на електронната им поща би могло да мине за предизвестие независимо дали са отговорили.След като не са взели мерки в едномесечен срок да направят нещо по въпроса относно договора или сигнала на интернета може да се счита за прекратен.Поне ми се иска да е така.

navidim

Мнение от navidim » 07 апр 2017, 11:28

Някой питаше за колекторската им фирма.
http://maxcollect.net/

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 07 апр 2017, 12:14

Ама лицата, които са според търговския регистър шефове на тия колектори отдавна нямат общо с Макс, даже някои имат да взимат заплати, не ми се вярва.
Колкото до това, че фактурата, която ни поратиха е за април, не не е. На нея пише "за периода 1-31 март 2017г.

magip
Регистриран: 03 апр 2017, 06:01

Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от magip » 07 апр 2017, 14:31

Така е , за м.март е, но проблемът им е от м. февруари, а плащаме пълни сметки. Много некоректно, а и реално макар и нищожен и сега , през април има интернет на места.Това означава, че и за април ще получим сметка.

allia7307
Регистриран: 07 апр 2017, 14:11

Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от allia7307 » 07 апр 2017, 14:47

Днес подадох жалба към КРС и към омбудсмана, а сега чакам отговор:( Просто нямам представа как да се прекрати този договор с Макс Телеком. Офисът, който знаех в Студентски град, магазин Фантастико е закрит - няма никой! Направо съм в шок! Нямаме телевизия, нямаме нет, а идва фактура за 38,90, защото ние сме на най-високия тарифен план! Няма и телефонна връзка с тия, какво да правим, как да прекратим този абсурд, как да се прекрати договора?!

Mona_v
Регистриран: 07 апр 2017, 15:39

Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Mona_v » 07 апр 2017, 15:44

(angry) Аз също смятам да подам жалба, но обработките им изискват време. Предлагам на тези, които вече имат подадени такива и не им е отговотено, да сигнализираме до "Господари на ефира", ако не друго то поне да се даде гласност на поредната нелепица и "Макс Телеком" да получат заслужения си "черен ПР":S

crab
Регистриран: 06 апр 2017, 16:53

Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от crab » 07 апр 2017, 17:19

9.2. Макс Телеком дължи на Абоната / Потребителя неустойка, в случай на невъзможност за ползване на услугите или прекъсване за срок по-дълъг от 24 (двадесет и четири) часа, поради причина, за която Макс Телеком отговаря.
9.3. Макс Телеком се задължава да намали с 1/30 абонаментната цена:
9.3.1. за всеки ден закъснение при неспазване на срока за първоначалното предоставяне на услугите;

От това което съм подписвал следва да не плащам докато не ми оправят достъпа, но фактурата си идва независимо дали имам или не!

В София/Младост закачих на 0.46Mb/s и ъплоад 0.10 това е по зле от старите модеми, на другите места където по принцип ходя има само едно нищо, а по карта има покритие.

Отговори