Пред фалит ли са Макс Телеком?
-
- Регистриран: 08 апр 2017, 01:00
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Трябва да вдигнем шум в публичното пространство,в медиите,иначе никой няма да ни обърне внимание,предполагам че има много хора , който са засегнати.
Това не може да продължава,да плащаме сметки,без да получаваме услуга.
Това не може да продължава,да плащаме сметки,без да получаваме услуга.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Писал съпортът "Следващата седмица мрежата ще бъде възстановена"... Чудя се, една клетка може ли да излъчва принадлежност едновременно към Булсат и Макс (28411 и 28413)?
По този начин всички проблеми се решават:
- Към оптимизираната съвместна мрежа се закачат автоматично абонати и на двата оператора;
- Лицензът на Макс не може да бъде отнет, защото предоставя необходимите покритие и услуга;
- Платените честоти могат да бъдат използвани и от клиенти на Булсат. Булсат още не са платили техните допълнителни честоти;
- Не е необходимо преиздаване разрешения за ползване на площадки за антени, ако те са били дадени на "Макс".
По този начин всички проблеми се решават:
- Към оптимизираната съвместна мрежа се закачат автоматично абонати и на двата оператора;
- Лицензът на Макс не може да бъде отнет, защото предоставя необходимите покритие и услуга;
- Платените честоти могат да бъдат използвани и от клиенти на Булсат. Булсат още не са платили техните допълнителни честоти;
- Не е необходимо преиздаване разрешения за ползване на площадки за антени, ако те са били дадени на "Макс".
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
От няколко дена в Пловдив при сканира не се виждат клетки на Макс . Но за сметка на това Булсата работи на роумиг и то добре .
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
За това става въпрос, мрежата на Макс да е спряла, за да се изгради една обща с Булсат. И се чудя като всичко е готово дали няма да пуснат директен сигнал на Макс паралелно с този на Булсат. Така формално могат да ползват честотите на Макс, да не се занимават с бюрокрация по разрешения за поставяне на антени, издадени на Макс. И един вид роумингът се случва на ниво компании, не на потребители. И да трябва да четеш как да се закачиш към роуминг - просто клетките излъчват и двете мрежи. Мисля, че е възможно, дори се прилага в други страни.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Цялата драма е, че булсата искат да ползват изграденото от Макс без да платят дълга от 17 млн. И наистина им трябва ако ще пускат ненасичаща мобилна телефония. Мъчат се да го измислят. Затова всичко става толкова мъчително.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Ако останем без мрежа 28413 само за седмица не е толкова мъчително. Все пак е необходима реорганизация и пренастройка. Не може за една нощ цялата мрежа да бъде анулирана и другата да започне да излъчва сигнала й, редом със своя. А щом още преди месец е дадена конкретна дата за старт на гласова услуга, то всичко е било уточнено с Макс още при закриването на магазините им. Да не говорим и за хладнокръвното закупуване от страна на Макс на допълнителните честоти, докато вече част от персонала им е гладувал (whistle).
Сега единствено ми е любопитно, ако съберем полагащите се честоти на Макс и тези на Булсат, и при условие, че всички те бъдат заплатени на КРС, ние абонатите колко Mbit ще вдигаме по въздуха :P Май Виваком ще бъдат изпреварени.
Сега единствено ми е любопитно, ако съберем полагащите се честоти на Макс и тези на Булсат, и при условие, че всички те бъдат заплатени на КРС, ние абонатите колко Mbit ще вдигаме по въздуха :P Май Виваком ще бъдат изпреварени.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Мммм не. Сори. Руснаците поеха контрола над Вивадом и Максимус вече не им е нужен за подслушване. Ако бях конспиратор,така бих си помислил.
Макс ще изпреварят Виваком?! :) :) :) Човече, спирай стимулиращите фитнес добавки и се захващай за реална работа!
Макс ще изпреварят Виваком?! :) :) :) Човече, спирай стимулиращите фитнес добавки и се захващай за реална работа!
-
- Регистриран: 31 юли 2011, 15:11
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Ок, защо при мен има някакъв интернет все още.... Продължавам да се чудя на цялата сага и какво да се прави. Къде е този дилър на НДК да го посетя аз
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Аз казвам, че могат да изпреварят Виваком, математически разполагайки с честотите на два оператора, но използвани в една мрежа. Конкретно говоря за скорости, не за покритие. Аз ли да спирам или ти да четеш по-внимателно... :)
-
- Регистриран: 08 апр 2017, 01:00
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Здравейте,
някой може ли да ми обясни,как да се вържа към мрежата на Булсатком,имам бисквитка на Макс Телеком?
някой може ли да ми обясни,как да се вържа към мрежата на Булсатком,имам бисквитка на Макс Телеком?