Пред фалит ли са Макс Телеком?

firewalker
Регистриран: 08 апр 2017, 01:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от firewalker » 09 апр 2017, 10:10

Трябва да вдигнем шум в публичното пространство,в медиите,иначе никой няма да ни обърне внимание,предполагам че има много хора , който са засегнати.
Това не може да продължава,да плащаме сметки,без да получаваме услуга.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 09 апр 2017, 14:05

Писал съпортът "Следващата седмица мрежата ще бъде възстановена"... Чудя се, една клетка може ли да излъчва принадлежност едновременно към Булсат и Макс (28411 и 28413)?

По този начин всички проблеми се решават:

- Към оптимизираната съвместна мрежа се закачат автоматично абонати и на двата оператора;

- Лицензът на Макс не може да бъде отнет, защото предоставя необходимите покритие и услуга;

- Платените честоти могат да бъдат използвани и от клиенти на Булсат. Булсат още не са платили техните допълнителни честоти;

- Не е необходимо преиздаване разрешения за ползване на площадки за антени, ако те са били дадени на "Макс".

naskogeo
Регистриран: 21 юни 2008, 12:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от naskogeo » 09 апр 2017, 15:34

От няколко дена в Пловдив при сканира не се виждат клетки на Макс . Но за сметка на това Булсата работи на роумиг и то добре .

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 09 апр 2017, 15:52

За това става въпрос, мрежата на Макс да е спряла, за да се изгради една обща с Булсат. И се чудя като всичко е готово дали няма да пуснат директен сигнал на Макс паралелно с този на Булсат. Така формално могат да ползват честотите на Макс, да не се занимават с бюрокрация по разрешения за поставяне на антени, издадени на Макс. И един вид роумингът се случва на ниво компании, не на потребители. И да трябва да четеш как да се закачиш към роуминг - просто клетките излъчват и двете мрежи. Мисля, че е възможно, дори се прилага в други страни.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 09 апр 2017, 17:47

Цялата драма е, че булсата искат да ползват изграденото от Макс без да платят дълга от 17 млн. И наистина им трябва ако ще пускат ненасичаща мобилна телефония. Мъчат се да го измислят. Затова всичко става толкова мъчително.

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 09 апр 2017, 18:03

Ако останем без мрежа 28413 само за седмица не е толкова мъчително. Все пак е необходима реорганизация и пренастройка. Не може за една нощ цялата мрежа да бъде анулирана и другата да започне да излъчва сигнала й, редом със своя. А щом още преди месец е дадена конкретна дата за старт на гласова услуга, то всичко е било уточнено с Макс още при закриването на магазините им. Да не говорим и за хладнокръвното закупуване от страна на Макс на допълнителните честоти, докато вече част от персонала им е гладувал (whistle).

Сега единствено ми е любопитно, ако съберем полагащите се честоти на Макс и тези на Булсат, и при условие, че всички те бъдат заплатени на КРС, ние абонатите колко Mbit ще вдигаме по въздуха :P Май Виваком ще бъдат изпреварени.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 09 апр 2017, 19:00

Мммм не. Сори. Руснаците поеха контрола над Вивадом и Максимус вече не им е нужен за подслушване. Ако бях конспиратор,така бих си помислил.

Макс ще изпреварят Виваком?! :) :) :) Човече, спирай стимулиращите фитнес добавки и се захващай за реална работа!

kmsstavrev
Регистриран: 31 юли 2011, 15:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от kmsstavrev » 09 апр 2017, 19:17

Ок, защо при мен има някакъв интернет все още.... Продължавам да се чудя на цялата сага и какво да се прави. Къде е този дилър на НДК да го посетя аз

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 09 апр 2017, 19:21

Аз казвам, че могат да изпреварят Виваком, математически разполагайки с честотите на два оператора, но използвани в една мрежа. Конкретно говоря за скорости, не за покритие. Аз ли да спирам или ти да четеш по-внимателно... :)

firewalker
Регистриран: 08 апр 2017, 01:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от firewalker » 09 апр 2017, 21:20

Здравейте,
някой може ли да ми обясни,как да се вържа към мрежата на Булсатком,имам бисквитка на Макс Телеком?

Отговори