Пред фалит ли са Макс Телеком?

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Blue Sky » 27 апр 2017, 19:21

[Quote]МАКСтелеком е нанесъл вреди за мен, поради това, че не предоставя услугата си. Аз работя с интернет и липсата му ми коства загуби[/Quote]

Е па точно по този критерий няма как да претендираш за обезщетение, защото Макс не ти предлага ГАРАНТИРАН интернет. Препоръчвам ти да провериш какво означава гарантиран интернет и колко той струва.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от AVKansazov » 27 апр 2017, 19:48

[Quote]Макс не ти предлага ГАРАНТИРАН интернет[/Quote]
Това не беше ли за скоростта на интернета?
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 27 апр 2017, 20:30

Дори да е. Те с безплатен за теб роуминг имат осигурен интернет в много софийски квартали, в много градове. Това се брои. А мейлът е просто недоволство, не е официален документ за пред съда. Записан разговор без потвърждение от тяхна страна най-вероятно няма да се приеме като доказателство по делото. Дори да се приеме то не доказва къде за колко време е нямало нет.
Съдебният път е дълъг и труден и не е трудно да притиснат голяма част от хората да платят без да стигат до съд. За най-упоритите може да не е останал и лев във фирмата, докато ги осъдите,а и други кредитори ще са с предимство, даже за бившите служители сигурно нищо няма да остане, да не говорим за хонорара на вашите адвокати. Моля ви учете и реалното правораздаване как се случва у нас, не само в учебниците какво пише. Ама и тях не сте научили много добре.

Хората ви предлагат много по-бърз по-евтин и по-елегантен начин да се разделите с тях без претенции в централния офис, но вие държите да стане бавно, трудно, мъчително, скъпо. Може. Ваше право е.

caliacra
Регистриран: 17 мар 2017, 23:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от caliacra » 28 апр 2017, 00:28

На мен хората от Макстелеком нищо не са ми предложили.
Тази тема тук не е никакво предложение.
Когато получа от тях уведомление, че прекратяват едностранно договора, тогава вече ще е нещо. В момента такова няма. Щом няма, значи нищо не са ми предложили. А като прекратяват договора едностранно означава, че трябва по някакъв начин да ме овъзмездят за пропуснатите ползи. Как? Чрез оборудването. Ако искат да са точни - да ми прекратят договора и да ми оставят оборудването - пускат ми един документ за прекратяване на договора, в който любезно ме уведомяват, че за компенсация ми оставят оборудването. Това е то, добро предложение. Всичко останало са пълни глупости и те го знаят отлично. А хората, които им се ловят на глупостите и сами си предлагат услугите да си прекратят договора, са наивни и се страхуват безпричинно.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 28 апр 2017, 07:28

Още веднъж демонстрирате, че не знаете как работят договорите. Това, което сте написали е как ви се иска да бъде, не как биха се тълкували нещата в съда, ако се стигне до там.
Предложили са го на нас и на всички, които отидоха до офиса. Тук вие трябва да ги търсите да се случат нещата, не те вас, те са предложили някаква услуга... Вижте, вие сте свободна да си тълкувате законите грешно и да рискувате, че няма да посмеят да ви гонят за дълга(въпреки че няма гаранция и са търсили хора за неплатени такси преди). Но не подвеждайте останалите клиенти. Няма смисъл те да треперят дали ще им се ТЪРСЯТ ПАРИ МЕСЕЦИ ПО-КЪСНО, когато има много по-лесен и бърз начин.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Ванката » 28 апр 2017, 08:07

Цинк е прав! Нищо няма да постигнете, освен пак да ви прекратят договора, но с излишни главоболия. Реално, Макс ви предоставят услуга макар и с много лошо качество в роуминг с Булсат. Неприятно е, но така се случва с такива бутикови операторчета. Само ще трошите нерви и пари за глупости. Съберете им боклуците в една торба и им ги засилете в някой офис, ако има все още такъв. За какво ще им давате 50лв за дърта техника? За стотина лева се продават чисто нови хуявейчета.
Samsung GALAXY S22 Ultra

caliacra
Регистриран: 17 мар 2017, 23:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от caliacra » 28 апр 2017, 14:20

Нямат офиси, нямат и тел.съпорт.
Нямам намерение да си губя времето с тях. Няма услуга, не плащам и толкова. Услуга не ми предоставят, защото Булсатком няма покритие там, където живея.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 28 апр 2017, 16:55

Имат офис. Затова прекратявате БЕЗ ПРОБЛЕМ, ПОТВЪРДЕНО, в централен офис - София бул. Хр. Колумб 80. Астрал бизнес център, ет. 1 работно време понеделник- петък 9-17ч.
Или ако ви е далече: пишете им по мейл с молба за прекратяване и пращате копие до КЗП и КРС. Тъй като служителите са по-малко и по-натоварени, тези копия ще ги принудят по-бързо да отговорят, че прекратяват и ще ви дадат адрес за връщане на оборудването.

Може да нямат обхват Булсатком при вас, но ако не го ЗАЯВИТЕ ПО НАДЕЖДЕН НАЧИН, се приема, че го ползвате или ще го ползвате и си дължите таксите по договор.

Липсата на достатъчно покритие застрашава Макс от отнемане на лиценза, но дори тогава може да ви търсят да върнете устройствата като актив за покриване на техни дългове, тъй като по договор те са тяхна собственост и са ви дадени само за ползване. Не си струва риска да се трепери месеци дали ще се стигне до там, дали ще ви търсят някоя последна такса + съдебни разходи и да трябва да доказвате на съда какво дължите и какво не.
В този ред на мисли ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ СИ ПАЗЕТЕ ПОСЛЕДНОТО ПЛАЩАНЕ И ПОСЛЕДНАТА ФАКТУРА, ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ. Ако все пак се появи след време колектор да му ги КОПИРАТЕ, да си ги сложи там, където слънце не огрява. ;)

zhvk19
Регистриран: 05 сеп 2005, 21:57

Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от zhvk19 » 30 апр 2017, 09:10

В Стара Загора има нет през роуминг на Булсатком. Продължавам проверките, къде има нет. Ако покритието се запази или увеличи, не виждам причина за да не си подновя договора. И все пак не биваше да си оставят в такова положение.

mmstoicev
Регистриран: 30 апр 2017, 12:26

Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от mmstoicev » 30 апр 2017, 12:38

Фалирали е меко казано, имат нов собственик (промяна на собственост) представляващо променено обстоятелство и трябваше да го съобщят на клиентите и да им предоставят възможността да си прекратят договорите при несъгласие с новата схема, както направиха теленора при покупката на глобула. Има и друг проблем, нямат работещата собствена мрежа ,което ги лишава от правото на лиценз и честотен спектър ! Не знам къде спи КРС , защо още не са им взели лиценза и честотите при нов собственик, неработеща услуга и огромни задължения !

Отговори