Пред фалит ли са Макс Телеком?
Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Аз доколкото видях в търговския регистър не е нов собственик, а нова еднолична фирма управител, а Андрей Расийски е освободен. Не е същото. Вече новият управител какво ще оправи или ликвидира, не мога да кажа. Колкото до това, че имало смисъл да си се ползва или дори преподписва, ако работи през булсатком, ами не, няма. Абонаментите на булсатком включват повече гигабайти за по-малко пари. Предплатеният 5 лв за 2 месеца 1000 мб нет с или без вкл. разговори не беще лош, но едва ли могат да си платят нещо с приходите от него. 5 лв на мес. за 5 гб ок. Но само ако е безсрочен договорът. Според мен, докато и ако нещо се оправи, трябваше да направят и клетките на Макс, и тези на булсатком да излъчват и двете мрежи 28413 и 28411. Рутерите много се мъчат да намерят тоя роуминг и ту успяват, ту не, телефоните пък хич. Още може да се направи, може би.
Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Аз много се надявам това да се случи, ама май В. Божков от КРС не смее да даде зелена светлина при служебното правителство, да не падне от и без това разклатения му стол. А пък Бойко си го пази, при все всички проблеми, така че предполагам през май ще имаме новини ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
еха и тук стигнахме до Бойко....)))))
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
А не почва ли всъщност всичко от Костов?! ;)
аз не знам дали макс телеком фалира или има нов собственик,но е факт че държавата не реагира и утре може друг дотавчик на неква услуга ей така да се скатае.МОЖЕ БИ Е ВРЕМЕ ДА СЕ НАПРАВИ НОВА ТЕМА КАКВО ДА НАПРАВИ ВСЕКИ БИВШ АБОНАТ НА МАКС ТЕЛЕКОМ ЗА ДА ГИ ОСЪДИ ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ И ЩЕТИ.ДАЛИ ЩЕ Е КОЛЕКТИВЕН ИЛИ ИНДИВИДУАЛЕН ИСК ,СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ЩЕ ИМА ОТ НЯКОЙ СЪДЕЙСТВИЕ...
Хах и като ги осъди какво - то отдавна всичко ще е взето от големите кредитори.
Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
в тази връзка някой знае ли - Булсатком ли ги купи. Ето какво пишат булсат на сайта си: Булсатком стартира мобилна гласова услуга. ... Планиран старт на услугата - 15.05.2017г.
Да не би Булсатком да е взел активите на Макс?
Да не би Булсатком да е взел активите на Макс?
Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Според мен по-скоро се мъчат да вземат активите на Макс без да плащат кредита. Затова и преходът е толкова болезнен. Ако ги бяха взели щяха да рестартират клетките им като свои и нямаше да прекъсва в центъра на София с 1-3 мбит и да ми трябва голяма антена, за да вдигна 12-13 мбит.
А за да пуснат нормална телефония тия клетки наистина им трябват и за изпълнение на покритието по закон също. Включени са и в картата им на покритие. Дано успеят.
Според мен трябва да се потърпи още малко. Сега всички ресурси са насочени към това сателитът да заработи правилно, защото именно той ще им осугурява пари за развитие на 4G, докато то стане самоиздържащо се.
А за да пуснат нормална телефония тия клетки наистина им трябват и за изпълнение на покритието по закон също. Включени са и в картата им на покритие. Дано успеят.
Според мен трябва да се потърпи още малко. Сега всички ресурси са насочени към това сателитът да заработи правилно, защото именно той ще им осугурява пари за развитие на 4G, докато то стане самоиздържащо се.
да, може би затова им трябват тези 2 седмици до 15 май - да рестартират и да си организират мрежата нормално...иначе и аз не мисля че Булсат са давали пари за мобилни мрежи. но и цялата схема не може да стане без ПИБ, и те със сигурност нещо са намазали...
Според мен ПИБ са искали да продадат целия Макс, барабар с дълга, а Булсатком искат само активите, а ПИБ търси по-дашен купувач, ама няма. Спекулирам и може и тотално да греша, но ми се струва много вероятно. Може би затова Макс карат в стендбай, но не прекратяват дейност, за да стане по-гладко и да им останат на булсата някакви готови клиенти от цялата работа. Служителят в централния офис на Макс ни уверяваше,че Макс и Булсатком ще работят съвместно и занапред, макар и като отделни фирми. Може би във връзка с това е и смяната на управителя на Макс, но отново просто предполагам. Ще видим скоро дали ще има някакви обявени шумно промени или такива в търговския регистър.
Аз не бих разчитал на 15 май като на твърда дата. Не за първи път им се получават трудно нещата. Но с ограничения им ресурс и това е геройство.
Аз не бих разчитал на 15 май като на твърда дата. Не за първи път им се получават трудно нещата. Но с ограничения им ресурс и това е геройство.