Пред фалит ли са Макс Телеком?
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Не съм първа младост на 39 съм. Мисля, че имам достатъчна правна култура. Предполагам, че в договорите на потребителит пише, че трябва да осигурят безпроблемна услуга, те не го правят. Тук първо дружеството нарушава договора. Ма ако си любопитен мога да ти изпратя линкове със съдебни решения където доставчик на услуги се опитва да си събере парите за некачествена услуга и каква е съдебната практика. Най - често в тези примери е Виваком. Да признавам, че колекторски фирми може после да звънят ма им казваш ако искат нещо да си го търсят по съдебрн ред и толкоз. Преди седем години бях абонат на Blizoo за цифрова телевизия за една година и поради "доброто качество на услугата" прекратих договора. Когато им вънах приемниците служителката незнайно от къде ми намери 7.50 лв неустойка макар, че си бях спазил предизвестието точно на датата. Така и не ги платих. После няколко пъти получавах писма, смс и накрая ми звъняха от някава си агенция ЕОС Матрикс, че съм им дължал пари:D:D:D. Обясних най-културно на девойката, че не смятам нищо да плащам и ако искат може ми пратят призовка от градският съд по местоживеене и това беше.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Забележи един МНОГО ВАЖЕН момент - върнал си им ОБОРУДВАНЕТО. Иначе близу щяха да си го търсят.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Заеби оборудването- културно е прекратен договора с предизвестие и спорът е бил за мижави 7.50лв...
Тоест схемата няма нищо общо с тази при Макс където клиентите масово имат договори за повече от 1г. напред и са на промоционална такса. Спреш ли да плащаш щото "няма услуга- няма пари" се оказваш в нарушение и рязко се оказва, ще дължиш всички ползвани отстъпки + останалите такси до края на договора в пълен размер- сумата лесно прескача 5-600лв., дългът отива при онея фирмички дето за буквално 3 дни те осъждат и осъмваш със запор на заплата и банкови сметки...
И за да е пълна гаврата ти не можеш да осъдиш колектора и да си вземеш парите щото те са в ролята на "добросъвестен купувач"- има нарушение на договор от твоя страна, парите са изискуеми, те са изкупили дългът ти и толкова. Може да водкш дело срещу Макс, че неправомерно са продали задълженията ти (или че нямаш такива) ама ти вече ще си олекнал с едни 1000+ лева...
Да, НЕ Е справедливо ама това е реалността- Макс лесно доказват, че вие не плащате и ви го начукват докато вие имате сериозни трудности да докажете липсата на услугата...
Накратко- този който казва да се прилага "няма услуги- няма пари" е идиот и заслужава да бъзе ритан по гъза поне 20 дни за да му дойде акъла...
Тоест схемата няма нищо общо с тази при Макс където клиентите масово имат договори за повече от 1г. напред и са на промоционална такса. Спреш ли да плащаш щото "няма услуга- няма пари" се оказваш в нарушение и рязко се оказва, ще дължиш всички ползвани отстъпки + останалите такси до края на договора в пълен размер- сумата лесно прескача 5-600лв., дългът отива при онея фирмички дето за буквално 3 дни те осъждат и осъмваш със запор на заплата и банкови сметки...
И за да е пълна гаврата ти не можеш да осъдиш колектора и да си вземеш парите щото те са в ролята на "добросъвестен купувач"- има нарушение на договор от твоя страна, парите са изискуеми, те са изкупили дългът ти и толкова. Може да водкш дело срещу Макс, че неправомерно са продали задълженията ти (или че нямаш такива) ама ти вече ще си олекнал с едни 1000+ лева...
Да, НЕ Е справедливо ама това е реалността- Макс лесно доказват, че вие не плащате и ви го начукват докато вие имате сериозни трудности да докажете липсата на услугата...
Накратко- този който казва да се прилага "няма услуги- няма пари" е идиот и заслужава да бъзе ритан по гъза поне 20 дни за да му дойде акъла...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Макс уж са пред фалит, пък продължават да предлагат оферти.
-
- Регистриран: 27 юли 2015, 16:52
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Ако обичате архивирайте я вече най-после тая умна тема и започнете нова, нещо от вида
[B]"Пред фалит ли са Макс Телеком - 2?"[/B] за следващите четири-пет години.
Нали няма да чакате да се съберат 497 страници?
[B]"Пред фалит ли са Макс Телеком - 2?"[/B] за следващите четири-пет години.
Нали няма да чакате да се съберат 497 страници?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
какво стана с техните антени
май замряха в времето
май замряха в времето
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Май Nokia си ги прибра Антените. Поне така чух.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
А ти какво очакваш- да чакат Булсат още 2 години докато намерят пари да започнат да ги плащат ли? Щото баш това искаха от Булсат- оставете ги тук (то и да си ги вземат струва пари) да ги ползваме безплатно и в близко бъдеще като ни се появят някакви пари ще почнем да ви ги плащаме. Евентуално... Ти ще се съгласиш ли?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Днес бях в един от представителите в Сф... Намислил съм следната гадна врътка - взимам един войсър за 5 кинта, с бонус дейта трафик валиден 70 дни. И тука пишат през роуминг всеки клиент на Макс има по 300 GB трафик през мрежата на Булсат. Та съм намислил да взимам през 70 дни войсър карта на Макс, по 5 лева, вместо да плащам 11 кинта месечно на Булсат... Иначе в представителя правиха, струваха, не успяха да активират картата... може би ме усетиха, че съм тарикатче на дребно, което е намислило нещо и затова ме отрязаха :D Иначе преди мен едно момиче успешно си прекрати договора, като от офиса-представител имат връзка с разни типчета от Макс, които веднага вдигат телефона... за разлика от на клиентите!!
Някой от вас ползва ли все още войсър и успял ли е успешно да купи карта и да му я активират??
Някой от вас ползва ли все още войсър и успял ли е успешно да купи карта и да му я активират??
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Днес около 17:30ч в Пловдив спря Интернетът на макс зад мрежата на булсат. Може би са им отрязали пиъринга :X. Свъзвам се успешно към мрежата на Булсат, но нали нетът отзад си е пак на Макс и може би заради неплащане към доставчика са им спряли свързаността? А все още нямам отговор на молбата за предсрочно прекраряване...