Пред фалит ли са Макс Телеком?

blue ray
Регистриран: 18 фев 2017, 20:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от blue ray » 09 май 2017, 19:34

Защо просто не подпишеш един договор за мобилен интернет срещу 5 лева на Flexy 5 и пак ще имаш по 300GB трафик през Булсатком? За нови договори, веднага се намират хора, които да потърсят клиента. Лично аз съм с два такива договора и умишлено не прекратявам, дано никой не се усети де.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 09 май 2017, 19:59

Е това хубаво, ама дали става без купуване на устройство вече? Щото си имам... трябва да питам в сервиза-представител....

blue ray

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от blue ray » 09 май 2017, 20:06

Става, този план може да се вземе само със сим карта, пък как ще го ползваш си е твоя работа. Отделно, че може да си клонираш сим картата сам с малко занимавка и специален софтуер, необходимите данни може да вземеш лесно с обикновена програма за данни на сим картата, но това е странична тема. Може да поръчаш договора онлайн и би трябвало след потвърждението до ден да е при теб. Нужен е само подпис и лична карта.

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 09 май 2017, 20:34

Много ти благодаря за отговора, то така и войсър може да поръчаш между впрочем. Но първо ще обиколя и останалите представители в Сф, искам да видя все пак как е нетът. Мрежата е ясна - на Булсат, но дали самата връзка е с достатъчно капацитет?

blue ray

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от blue ray » 09 май 2017, 20:40

Дори и да подпишеш договор и да не си доволен от състоянието на мрежата на Булсатком, можеш спокойно да си го прекратиш, дори и да е подипсан вчера. На мен само пък ми е интересно, дали могат да ти активират Voicer карта в това състояние? Лично на мен ми трябва само заради номера, тъй като ми се ще да имам още един телефонен номер за контакт, който да давам само на определени хора.

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 09 май 2017, 20:52

Ами днес пробвах да ми активират Войсър, но служителката в сервиза каза "за пръв път ми е Войсър"... чете, чете от някво книжле как да го активира, ама и без тва беше отегчена от прекратяване на договори преди мен. Накрая звънна на "Стоянчо" от Макс, който вдигна веднага, ама още преди да са завършили разговора ми каза, че "не може да се активира Войсър"... та аз лично малко не вярвам на 100%, че не може... Смятам да пробвам и на други места в София, но понеже абонаментът към Булсат ми е до десето число, преди няколко часа го платих!! Та следващия месец ще пробвам пак :) А можеш ли да споделиш нетът в какво състояние е - примерно, ако можеш да постигнеш 20-30 Mbit през преносната мрежа на Булсат, то самите Макс може ли да ти осигурят толкова?

blue ray

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от blue ray » 09 май 2017, 21:36

Май наистина я погребаха услугата, щом дори от сайта им вече не може да се поръча. Иначе има клетка на бул. Витоша в София и там скоростите са към 80Mbps. Има и други места из София, където наблюдавам скорости към 60Mbps като Лъвов мост например, явно там антените все още не са паднали или махнати. Иначе през Булсатком скоростите варитат между 10-15Mbps при добър сигнал и към 5 при лош. Трябва да си доста близо и то до определени клетки за 30Mbps например. Ако искаш безпроблемен интернет, то според мен най-добрия вариант за сега са Виваком. Имам познати там и съм наясно с това с какви възможности разполагат. Мисля, че 4G мрежата им е най-добрата към този момент. Иначе щом сега си на Булсатком, би трябвало да знаеш какво предлагат като интернет връзка. Същото е и през роуминг, няма лимит на скоростта и покритието за клиенти на Макс. Ако имаш бисквитка, може да вземеш външни антени, при тези обстоятелства скоростите се подобряват.

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 09 май 2017, 21:44

Мда, благодаря ти за отговора. Истината е, че Булсат нещо постоянно бъзикат. В неделя вдигнах 55 Mbit от вкъщи, а днес е заковало на 17. Или има много "навлеци" от Макс ( ;) ), или си играят нещо и тестват, не знам. Но въпросът ми беше, че дори да ползваш мрежата на Булсат, ти пак получаваш IP и свързаност от Макс телеком. Та мисълта ми беше капацитетът на техните канали сами по себе си дали е достатъчен, но от написаното, доколкото разбирам - е. Не смея да се обвързвам с договор с Макс, ако ще и за по 5 лева да е.... Но ако успея да се докопам до някой Войсър, ще е добре :)

Zvezdichko
Регистриран: 02 мар 2017, 09:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Zvezdichko » 09 май 2017, 22:00

В София също спря тоя интернет вечерта ... до този момент работеше нормално.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 09 май 2017, 22:30

Няма смисъл да купувате от Макс каквото и да е - роумингът към булсатком ту работи, ту не. Явно зависи или от настроението на екипа на булсат, или от натоварването на мрежата им.
А ако аз бях Нокиа - щях да ги оставя антените - мога да натрупам дълг за тях,а Булсатком не са хора, които няма да платят, вместо да плащам за транспорт и да ги продам на старо другаде. Но Булсатком, макар и по-бавно, ще се оправят и без тях. Тъкмо ще са изцало на Huawei.

Отговори