Пред фалит ли са Макс Телеком?

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от samoznai » 12 май 2017, 08:07

Зависи. Ако има интерес от страна на операторите, което е сигурно, могат да направят следните две неща: да обявят търг за честотите (потенциално може да участва и нова фирма) или да разпределят спектъра поравно между останалите.
Като гледам практиката на КРС, най-вероятно ще се случи второто.
Но докато стане това има много време. Като нищо може да се окаже, че два лиценза на 1800 са изгърмели.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 12 май 2017, 11:46

Два? С отсрочките и съдебните дела? С приходите от най-различни страни на булсатком? Забрави. Говорили сме го това вече.

samoznai

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от samoznai » 12 май 2017, 13:27

ОК, ще видим, досега съм се оказвал прав по темата Булсатком.
Не забравяй, че наесен им изтича (безпрецедентната) шестмесечна отсрочка за плащане на наличните лицензи, а ще трябва да рефинансират и един солиден кредит.
И не забравяй, че решенията на КРС вече са с незабавно изпълнение, което значи, че първо спираш дейност, после обжалваш изпълнението.

samoznai

Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от samoznai » 12 май 2017, 13:59

КРС е прекратила преоцедурата по отнемане на лиценза на Макс Телеком, поради плащане на ЧАСТ от дължимите такси, за предходните две тримесечия.
Агонията продължава...

Zvezdichko
Регистриран: 02 мар 2017, 09:19

Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Zvezdichko » 12 май 2017, 14:57

Днес има репортаж от БНР, Радио Шумен

http://bnr.bg/shumen/post/100830038/maks-telekom-pred-falit

tzincbg

Мнение от tzincbg » 12 май 2017, 21:34

Ама пък в репортажа казаха, че започва проверка за качеството на услугата от КРС.

TTT1
Регистриран: 25 дек 2007, 17:10

Нещо положително в цялата ситуация

Мнение от TTT1 » 14 май 2017, 19:43

Искам да споделя с Вас нещо, което е червена точна в графата на Макс. Миналата година към края бях заредил 10 лв. във Voicer - предплатената услуга на Макс за разговори. Самата услуга от преди нова година не работи и съответно бях отписал парите като безвъзвратно загубени. Реших обаче да им напиша един гневен мейл, където да им обясня, че са много зле и така нататък. За моя изненада получих отговор миналата седмица, където ми поискаха банкова сметка и на следващия ден си получих 10-те лева по сметката.

Честно казано не очаквах нещо такова да се случи.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Нещо положително в цялата ситуация

Мнение от labaling » 14 май 2017, 21:17

Някак си виждам връзка с факта, че когато пишеш на КРС с молба за прекратяване на договора, от Макс винаги отговарят. Явно КРС са обещали да не ги закачат известно време, стига да няма недоволни и/или измамени клиенти след "големия срив".

nikky7
Регистриран: 15 май 2017, 13:40

Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от nikky7 » 15 май 2017, 13:44

Преди 20 дни им писах имейл, че имам проблем с връзката - получих автоматично потвърждение за получаване, но не и отговор.
На телефона за поддръжка не отговарят, офиси няма.
По имейл им пратих и известие да считат договорът за прекратен.
След това писах жалба до КРС, КЗП и до омбудсмана. Сега чакам отговори, но не мисля да плащам за нещо, което не мога и не ползвам.

tzincbg

Мнение от tzincbg » 18 май 2017, 20:46

На познат върнаха хартиен отговор в пощенската кутия от КРС на онлайн запитването, че правят проверка за качеството на сигнала.

Отговори