Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от sports_man » 06 яну 2017, 10:24

Колеги и аз имах същият казус, наскоро но се отказах да плащам неустойката, защото беше твърде солена! Плащат се 3 ПЪЛНИИ месечни такси, на непромоционалната цена, която при мен беше +100% и отделно се плащат разликата м/у стандартната и промоционалнаа такса, за месеците назад които си ползвал тази "промоционална" такса! А ако си взел и телефон както аз и то в брой плащаш и за него разликата в цената - субсидираната цена и надутата цена от Вивацом!

ПС: Понеже КРС ги понатисна да може да се прекратяват договорите предсрочно и тези изруди измислиха тези "промоционални" цени за такси и апарати! Това е! Приспособяват се според обстановката, за да точат колкото се може повече!

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от Воден-дух » 06 яну 2017, 10:51

Ама много сте интересни такива тарикати - подписал доброволно договор, и изведнъж - "Не искам да плащам, айде чао!". Не три - триста пълни такси неустойка заслужавате такива измекяри!

mendersant
Регистриран: 10 авг 2016, 17:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от mendersant » 06 яну 2017, 11:35

Абсолютно си прав. Тия още малко ще искат операторите да им плащат на тях, за да ползват мобилните си услуги :D

То не може хем да подпишеш за промоция, хем да решиш след 3 месеца, че не искаш повече тази промоция и да си тръгнеш все едно нищо не се е случило.

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от sabin_zaimov » 06 яну 2017, 11:48

Правилно са те посъветвали прекратявай го час по скоро това ще ти е най евтиният вариант и друг път добре преценявай дали да подписваш договор за ненужни услуги. Ако ти трябва временно по добре си вземи предплатена услуга има добри предложения и за глас и интернет.

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от DNST » 06 яну 2017, 11:53

Аз за това стане ли въпрос за Виваком гледам да избера план без промоция или който поне да ми е по силите да изплатя, ако реша да прекратя. Така например Смарт-а за 17,99 с 12000 МБ и неограничени минути звучи идеалка, ама ако реша да ги разкарам:

1. 3 такси х 23,99
2. Доплащам всеки месец отстъпката 6 лв
3. Доплащам за всеки месец по 2 лева за всеки активиран УДВОЕНИ МБ пакет (които в този план са 7, т.е. по още 14 лв на месец).
4. Доплащам за всеки месец и че вместо стандартните минути съм имал неограничени и т.н.
5. Доплащам и цената на апарата, ако съм взел такъв.

И така с този, иначе идеално звучащ план, мога да платя много повече за неустойка отколкото да го ползвам. И ето ми причина да бягам от него и да се спра на друг, не толкова солен (за джоба ми) план. :D

kyltraq
Регистриран: 15 мар 2008, 19:21

Мнение от kyltraq » 06 яну 2017, 12:08

При МТел е същото.

Плащаш три НЕПРОМОЦИОНАЛНИ такси плсюс назад за месеците, през които си използвал услугата, разликата между НЕПРОМОЦИОНАЛНАТА и промоционалната такса. За устройството важи същото като при Виваком - ако е било на промоция, се заплаща и разликата между промоционалната и регулярната цена.

До колкото съм запознат, само Теленор не са се съгласили за трите такси и при тях дължиш НЕПРОМОЦИОНАЛНИТЕ такси до края на договора.

Поздрави!

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от DNST » 06 яну 2017, 13:47

[quote]До колкото съм запознат, само Теленор не са се съгласили за трите такси и при тях дължиш [B]НЕПРОМОЦИОНАЛНИТЕ[/B] такси до края на договора.[/quote]
Поправка - промоционалните са. Дължиш всички такси до края на договора в размера, в който са упоменати че ще бъдат до края на договора. Тоест ако примерно си на НОНСТОП 17,99 намален от 29,99 и прекратиш ще платиш по 17,99 за месец (не знам с или без ДДС), защото такава е посочената такса за целия период на договора. Прекратявал съм такъв с намален план и помня, че плащах промоционалните такси, но не помня с или без ДДС, защото сумата не излезе точно такава, каквато я смятах, но беше подобна.

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Мнение от sports_man » 06 яну 2017, 15:47

[Quote]Ама много сте интересни такива тарикати - подписал доброволно договор, и изведнъж - "Не искам да плащам, айде чао!". Не три - триста пълни такси неустойка заслужавате такива измекяри![/Quote]
Само истински Бай Ганьо може да се искаже така! Вместо да си помагаме и да се борим с общи сили да направим всичко да е по-добро за нас потребителите, ние сами се цакаме.... Типична българска черта!

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от terry1 » 06 яну 2017, 16:04

Когато исках да прекратя предсрочно и бях готов да платя таксите до края на договора възлизащи на около 100-на лв. от тия мизерници Виваком ми сметнаха, че им дължа около 250! Това е най-мошеническата компания, всеки ти дава различна информация и никой не знае как е точно. (no)
Дано да имаш успех и да се откачиш по най-безболезненият начин, мисля че има някакво значение дали е изтекъл месец или не, но трябва да провериш.

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Мнение от terry1 » 06 яну 2017, 16:12

Ама много сте интересни такива тарикати - подписал доброволно договор, и изведнъж - "Не искам да плащам, айде чао!". Не три - триста пълни такси неустойка заслужавате такива измекяри!

кенеф!

Отговори