Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от velnsl » 08 яну 2017, 00:27

Човек, направо препиши клаузата в договора, която е описано предсрочното погасяне на договора. Според мен няма как за 1 месец ползване да платиш такива суми неустойки.
Така само гадаем, а оператора те мотае. Защото колкото по-късно подпишеш толкова по-големи са наустойките.

dimlidera
Регистриран: 05 яну 2017, 06:49

Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от dimlidera » 08 яну 2017, 00:35

Ако споразумението бъде прекратено преди изтичането на уговорения срок по искане или вина на абоната, включително при неплащане на дължими суми, абонатът дължи на БТК ЕАД неустойка, радвна на останалите до края на срока, но не повече от триктатния им размер, месечни абонаменти за услуги, по техния стандартен размер без отстъпка- Освен неустойката за предсрочното прекратяване, абонатът дължи на БТК ЕАД и възстановяване на част от стойността на отстъпките от абонаментните планове и от пазарните цени на устройствата - закупени или предоставени на лизинг- съотвестваща на оставащия срок от договора.

Ето това пише на договора.

velnsl

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от velnsl » 08 яну 2017, 00:40

Значи, ще дължиш
- 3 месечни такси без отстъпките и без ДДС
- отстъпките колкото струват за един месец(колкото си го ползвал) единият пакет+другият и т.н.
Няма как 500-600лв.
Предполагав д говора ти го пише, че ти рпедоставят
"Пакет с 150 минути към всички на стойност 7лв. с отстъпка в размер на 100% за целият период ва договора" (примерно)
значи от този пакет дължиш само 7лв без ддс. т.е. 7/1,2=5,83лв.
събираш вторият пакет, третият и получаваш сумата.
ако искаш си впиши и какви пакети имаш включени в договора, да го сметнем окончателно всички.
Аз мога да греша, друг ще ме поправи и т.н.
Да не стане време само за втората такса до тогава.

dimlidera
Регистриран: 05 яну 2017, 06:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от dimlidera » 08 яну 2017, 00:47

Да но да не се окаже завъртане, както каза предишният съфорумник, да подам молбата и другия месец да изкочи някоя непосилна сума. Няма ли как да попитам самите ВИВАКОМ да ми кажат каква неустойка бих дължал, ако реша да го спра. Чета в нета че от 2016 имат нов закон приет, който смекчава неустойките.

Промоционални условия за 1допълнителен пакет плюс неограничени минути с месечна такса 0 лв и седем допълнителни пакета Удвоени МБ макс скорост 0 лв с ддс всеки от тях за целия срок на договора.

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от DNST » 08 яну 2017, 01:04

Разгледай договора и виж какво точно пише за въпросните 7 пакета УДВОЕНИ МБ и 1 пакет НЕОГРАНИЧЕНИ МИНУТИ. Пише ли дали са С или БЕЗ абонамент и т.н. - може да има вратичка, ако са БЕЗ абонамент, тъй като цитираната клауза касае допълнителните пакети С абонамент. Ако е без абонамент ще се разминеш леко, но точно трябва да видиш в договора какво пише за тези пакети. :)

velnsl

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от velnsl » 08 яну 2017, 02:44

Иначе на каква цена са тези 7 пакета и този допълнителният?
ако не знаеш и не можеш да намериш се обади на Виваком и попитай все едно ги нямаш и искаш да си ги активираш.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от tzincbg » 08 яну 2017, 08:02

Значи доколкото разбирам от написаното допълнителните пакети се плащат за всички 24 месеца при прекратяване?

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 08 яну 2017, 10:49

Почти съм сигурен, че в договора му не пише за неустоките при прекратяване на договор. Тази информация предполагам ще е в общите условия.

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Мнение от DNST » 08 яну 2017, 11:43

Според сайта на Виваком 1 пакет УДВОЕНИ МБ е с цена 2 лв, намалена на 1 за първите 24 месеца от договора, като те в допълнение дават 100% отстъпка от месечната такса и така този лев не се заплаща. Пакет НЕОГРАНИЧЕНИ МИНУТИ приложен към план SMART M е 8 лв на месец.

Или сметнато иначе : 7 пакета УДВОЕНИ МБ х 2 лв за брой = 14 лв / мес. И като му начислят неустойки за прекратените допълн.пакети за 24 месеца става.. :X

velnsl

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от velnsl » 08 яну 2017, 11:45

[Quote]Почти съм сигурен, че в договора му не пише за неустоките при прекратяване на договор.[/Quote]
със сигурност пише, но вече ми е неудобно да искам да ми препише договора дословно. Защото това, което пише в момета са само можем да гадаем и правим орентировъчни сметки.
Това е целта на образованието в България - да създава такива потребители-консуматори.
Неслучайно го разсипаха.

Отговори