Прекратяване договор с Глобул- мейл за жалби в ЕК

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Re: Прекратяване договор с Глобул- мейл за жалби в ЕК

Мнение от Blisss » 28 окт 2009, 10:37

И Глобул, ако желае, да сканира своето копие....мда, да :) И ако си изгубиш копието, да ти се анулира договора, защото тогава освен дати и лични данни няма. Ама реалността е малко по-различна :)

fuckoff
Регистриран: 15 окт 2006, 23:05

Мнение от fuckoff » 28 окт 2009, 11:54

Явно Глобул имат тест за наглост като назначават служители. Ето част от него:

Ака потребител си загуби договора то:

а. Той става доживотна дойна крава на нашата велика компания.
б. Той става доживотна дойна крава, като наследниците му също трябва да плащат.
в. Той е загубеняк и трябва да плаща повече от останалите, но няма никакви права.
г. Той е нормален клиент с известни права - да плаща доживот.
д. Друго.

Всички отговорили с д. директно се дискфалифицират.

Blisss

Мнение от Blisss » 28 окт 2009, 13:35

Не, явно има правила и се спазват, когато ви харесва и когато не.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 28 окт 2009, 14:17

:D:D:D:D
Отговор "Б" (yes)
Мъ съ колибая, мож да е и "В"
Нали шъ мъ назначът ? (blush)(blush)

.|.
Регистриран: 15 юли 2009, 19:35

Мнение от .|. » 28 окт 2009, 15:39

[Quote][Quote]Защото ако на неговото няма - това е НЕГОВ проблем.[/Quote]
Грешиш,и то доста :)
Договора се изготвя [B]винаги[/B] в два [B][i]еднообразни[/i][/B] екземпляра!!!
По твоята логика,той може да успее да допечата произволна дата на своя екземпляр и тогава [Quote]ако на Глобулския екземпляр е различна дата - това е ТЕХЕН проблем.[/Quote][/Quote]

Човека ме е изпреварил.
Аз бих добавил само, че договора е толкова невалиден, че мога да спра да плащам, и като отидем на съд с Глобул, просто ще си върна и това което съм платил по този невалиден договор. Но не ми се занимава!

Blisss

Мнение от Blisss » 28 окт 2009, 21:00

Ох, хайде, стига, че нещо напоследък ми писва от историите с "ама аз никога не съм бил абонат на Глобул", пък накрая се оказа, че взел карта на не знам кого си през 2004 и забравил и тн...

И е логично, че ако имаш задължения, ще те търсят. Нали не смяташ, че някой ще остави нещата ей така. Има хора с доста големи задължения към Глобул/Мтел/Вивател, рано или късно ще ги съдят...това е.

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 28 окт 2009, 21:20

[Quote]И е логично, че ако имаш задължения, ще те търсят. Нали не смяташ, че някой ще остави нещата ей така. Има хора с доста големи задължения към Глобул/Мтел/Вивател, рано или късно ще ги съдят...това е.[/Quote]

Тук подкрепям. Това, че законите не се прилагат ефективно, ни най-малко не значи, че всеки трябва да "изтарикатява" и да минава по перваза, ползвайки съвестно неща, за които да не плаща. И аз като бях абонат на М-Тел в периода 2001-2004 имах по 150-200 лв. сметки, но никой не ми ги е плащал, нито съм бягал от отговорност.

.|.
Регистриран: 15 юли 2009, 19:35

Мнение от .|. » 28 окт 2009, 21:23

[Quote]И е логично, че ако имаш задължения, ще те търсят. Нали не смяташ, че някой ще остави нещата ей така. Има хора с доста големи задължения към Глобул/Мтел/Вивател, рано или късно ще ги съдят...това е.[/Quote]
На базата на какво? Писмен договор?:P В случая ми може би просто са искали да ми направят промоция, или пробно ползване на ДМР за срок от 2г:D
Плащания се правят на база формален договор (а какво е това - пише го в законите, учебниците, и дори в нета). Ако няма такъв, искания за плащания може да се третират за рекет:D

Blisss

Мнение от Blisss » 28 окт 2009, 21:27

Преди всеки се пишеше тарикат - вземе си телефона на най-ниската цена с най-високия план и после 3 месеца не плаща - дойде, плати някоя смешна сметка от 15-20лв и вече щастлив, че може да си вземе и следващия телефон така - ама тогава никой нищо не каза за това какво става с договорите, къде отидоха останалите 20 месеца по еди колко си лв такса, нали? ;) И съм убедена, че и много хора от този форум са го правили това. Мили ми съфорумци, тогава защо не викахте колко е некоректен Глобул и не спорехме за условията в договорите? :) Винаги е по-лесно да гледаме само това, което ни харесва....както и да чуваме само това, което искаме...и да нямаме дати, когато ни е удобно :) А и да са ни подвели и тн...:)
А не коментираме и картите, дето се взимат, правят се луди сметки и накрая се хвърлят...после: "ама аз никога не съм бил абонат на Глобул, откъде са тея сметки"...и още такива случаи много :)

Blisss

Мнение от Blisss » 28 окт 2009, 21:29

Няма да ти обяснявам целия механизъм на нещата, който според мен ти е относително ясен, но държиш да се правиш на интересен. :)

Отговори