Прекратяване договор с Глобул- мейл за жалби в ЕК

bg007
Регистриран: 19 авг 2004, 02:11

Re: Прекратяване договор с Глобул- мейл за жалби в ЕК

Мнение от bg007 » 31 окт 2009, 23:08

Идеята е че за един глобулски стар абонат може да е по-изгодно да си купи нова вивакомска карта и да и плаща таксите заради апарата, вместо да се възползва от "изгодните" предложения на глобул за стари абонати.
8)

Иначе на виваком съм си стар абонат, и офертите са си такива, че няма нужда от уж изгодни подаръци.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 01 ное 2009, 00:39

[Quote]Стани стар абонат на виваком да видим какво ще ти предложат и дали въобще ще ти предложат нещо :) тогава ще си говорим пак, ок?[/Quote]
Нека пак напиша, за 20-ти път, че досега ми предлагаха поне 3 различни модела - два Motorola и една Nokia БЕЗПЛАТНО ако преподпиша договора си за 2 год. или на под 50% от цената ако подпиша за 1 год. Стига сте задръствали форума с тенденциозни лъжи и глупави спорове.

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 01 ное 2009, 08:00

Няма какво да спорим, то се е видяло, че нито те (абонатите на Глобул) ще отстъпят нито пък ние (абонатите на Виваком):D Ако ще гъ*а да си съдерат от плюене който е доволен от Виваком няма да се премести на друг.
Хайде, Blisss я оправдаваме, че е служител и е нормално да защитава разпалено глобул, но всички други си чешат езиците. Всеки си ползва това което му е удобно и изгодно! И това, че двамца, тримца изливат редовно помия върху Виваком в тоя форум, ще им накриви шапката;) Важното е че хората като цяло в Бг лека полека се осъзнават и масово вече имат карти и на третия ни оператор:) Всичко става бавно но сигурно, това ме кефи най- много!(yes)

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Мнение от Blisss » 01 ное 2009, 10:44

Пиле, хайде да коментираме наболялата тема - офертите за подновяване на договор. Кажи от личен опит на теб какво ти предложиха Виваком? :)

titan_t

Мнение от titan_t » 01 ное 2009, 11:36

Здрасти пиле, с теб ми е интересно да споря защото си вътре в нещата;)
Точно за подновяване на договор не мога да коментирам защото в момента ползвам неограничени Виваком с такт 1/1 и не мърдам от това си "състояние";)
Но, харесва ми, че по принцип след като изтече договора и стане безсрочен, тарифата може да се сменя every month. Ей това го няма наистина при другите два оператора! Седиш верно една година вързан на договор, но след това.......волна птичка - тоя месец ми трябват повечко минути - хоп "Злато 180", другия ми трябва Оптима 100 - хоп- и си на нея. Или "ох писна ми" - отивам и след един месец вече не съм на Виваком;) (това последното не се отнася за мен разбира се):)

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 01 ное 2009, 12:12

аха ама до колкото знам не може да минаваш на по долна тарифа.. демек да минаш от 10 лв такса на 5.. и дефакто все тая.. :)

titan_t

Мнение от titan_t » 01 ное 2009, 12:17

Когато договора стане безсрочен, всичко може, айде сега плюйте:D

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Мнение от Blisss » 01 ное 2009, 12:19

то това хубаво, ама какво правим, ако искаш да си вземеш телефон....

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 01 ное 2009, 12:35

Ще бъда кратък, макар темата да е обширна - ще говоря предимно за телефоните, които лоялните клиенти могат да взимат.

@Саге, като дългогодишен абонат на Вивател (от самото им създаване, ако трябва да съм точен) и на мен ми предложиха тамън три безплатни апарата (без да имам опцията да избирам - за определен период от време ти се полага някакъв модел и това е - други няма): става въпрос за високотехнологичните чудеса на съвременната техника като Нокиа 1650, Самсунг C170 и C270 (последният ми го предлагат и в момента - проверих си каква ми е офертата преди няколко дена от IVR-a), които мога да получа единствено с куриер (аз не искам да ползвам куриер, искам да отида до БТК център и да си свърша работата, не да кисна диванчи-праз да чакам някой смешник кога ще благоволи да мине през апартамента ми или офиса). Съответно ми предложиха и намаление на таксата за определен период от време (оказа се, че това намаление важи и за Тънка тарифа, която ползвам) според продължителността на договора..

Останах много разочарован от фактът, че за една година програмата за лоялни клиенти на Вивател не е мръднала и на йота, не ми предлагат абсолютно никакви други отстъпки и преференции.

В момента (волю-неволю) работя за Мтел. Запознах се много по-детайлно с програмата Мтел клуб (поне що се отнася до опциите, с които разполагат дилърските магазини, защото в бизнас центровете имат разширени правомощия). Мнението ми, че програмата е глупаво организирана и не предлага кой знае какви преференции донякъде се затвърди, донякъде се промени. Мтел клуб предлага обаче поне сто пъти повече възможни опции и преференции на лоялните си клиенти. Списъкът с телефоните, които може да избираш са приблизително 40 (актуализира се всеки месец, общият брой обаче е толкова - няма такова нещо като индивидуална оферта, за съжаление). Можеш да ги взимаш на лизинг и в кеш. Можеш да използваш клубните си точки като ги обмениш за стоки и услуги - например да си платиш сметката. Всъщност големият ПЛЮС на тази програма са клубните карти, с които пазаруваш с намаление стоки и услуги при фирмите, които са партньори на Мтел. За корпоративни клиенти тази програма е може би най-добра.
..НО - все пак и тази програма не е достатъчно добра - поне за физически лица.

Какво предлага любимият ми оператор Глобул?
Донякъде риторичен въпрос на фона на тоновете писания, с които съм се обосновавал в този форум. Глобул имат най-добрата програма за лоялни клиенти.
При тях клиентите са разделени в пет групи, като всяка има по три сегмента, общо над шестнадесет вида оферти за клиентите на компанията, списъкът с телефгоните, влизащи на ретеншън се обновява през 20 до 30 дена и в офертите почти веднага без изключение влизат всички нови предложения (като устройства имам предвид), които внася операторът. Тук въобще не говорим за допълнителните преференции, които лоялните клиенти на Глобул получават, а те са бая - на този етап Глобул са най-евтиният оператор в България и предлага възможно най-много варианти за организиране и оптимизиране на разходите..

За да обобщя: Вивател нямат НИКАКВА програма за лояни клиенти или ако имат е на ниво "зародиш", Мтел имат сравнително изгодна програма, която акацентира на юридическите лица, Глобул обират всички точки по всички параграфи като програма за частни лица.

titan_t

Мнение от titan_t » 01 ное 2009, 12:39

ЕЕЕ пиле, стига с тези телефони..... Наистина не съм се интересувал как стоят нещата при Виваком при преподписване на какви цени дават телефоните, дочух че имало и евтини, дори евтини модели и без пари. Може и Глобул да предлага добри цени при подписване.... Аз лично гледах преди време таблиците с цени на телефони при подновяване на договора при глобул и нещо не ми харесаха...... Освен това което казах, с друго не мога да споря, защото лично мен това не ме интересува.... Интересуват ме СИМ картите и условията по тях, а там Виваком поне за мен са много добри!;)

Отговори