Прекратяване договор с Глобул- мейл за жалби в ЕК
Re: Прекратяване договор с Глобул- мейл за жалби в ЕК
E, мисля, че Асен ти го обясни много правилно :) А иначе то хубаво, че теб телефоните не те интересуват, ама и мен тарифите при вивател не ме интересуват и ми се ще за трицифрените суми, дето им плащам напоследък, да ми дадат поне отстъпка някаква от апарат, защото съм си наумила да си взимам нов :)
Иначе мога да ти кажа какво правят доста от абонатите на Вивател - като видят, че любимият им оператор не им предлага никаква опция за апарат - отиват в най-близкия Германос и си взимат от там :) Харесва ли ти или не - ситуацията е такава....
Иначе мога да ти кажа какво правят доста от абонатите на Вивател - като видят, че любимият им оператор не им предлага никаква опция за апарат - отиват в най-близкия Германос и си взимат от там :) Харесва ли ти или не - ситуацията е такава....
Ок това е недостатък на Виваком който се надявам да отстранят.... По принцип съм казвал, че аз специално за апарат договор не съм сключвал. Апарати от оператор избягвам да купувам, въпреки всичко ги дават на висока цена като имаш предвид че те вързват и една година. За тия пари, та дори и по-малко през интернет взимам телефони на идеални цени без никакво обвързване и договори. Досега за две години съм взел 5-6 от различни онлайн магазини и нито един не ми е давал проблеми;)
Като даваш трицифрена сума всеки месец на Виваком, защо не минеш на някой план който би оптимизирал разходите ти, има избор;)
Има [B]ЕДИН факт[/B]! Това че картела М-тел и Глобул са с толкова "хубави" тарифи и условия, че със зъби и нокти гледат да [B]задържат клиентите си с договори, които правят потребителите крепостни селяни[/B]- върнаха феодализма!
Само този факт говори кой оператор е с добри тарифи, и кои с непочтени условия!
Само този факт говори кой оператор е с добри тарифи, и кои с непочтени условия!
Значи според теб всеки един договор автоматично те превръща в крепостен селянин..? Според мен това е несериозно твърдение...Освен това е съвсем в реда на нещата всяка една компания да се бори да задържи клиентите си.
[Quote]...Освен това е съвсем в реда на нещата всяка една компания да се бори да задържи клиентите си. [/Quote]
Да, когато няма други аргументи, и с такива "цигански номерца" се прави (angry)
Да, когато няма други аргументи, и с такива "цигански номерца" се прави (angry)
Личния ми вивакомски номер е на тарифа 2 ст/мин до мобилна и фиксирана мрежа на виваком. Щеше да е смешно и нелогично да тръгнат да ми подаряват телефони, след като говоря на такава цена.
На работа имаме един профи 360 със 55 лв . месечна такса, цена до всички мрежи 15 ст/мин .Там ни предложиха подарък нокиа 5500 (струваше 200-300 лв) преди година,но не го взехме понеже офертата беше за 2 години, и подписахме само за 1 година, за която ни дават отстъпка при закупуване на нов телефон от порядъка на 30-50 лв
На работа имаме един профи 360 със 55 лв . месечна такса, цена до всички мрежи 15 ст/мин .Там ни предложиха подарък нокиа 5500 (струваше 200-300 лв) преди година,но не го взехме понеже офертата беше за 2 години, и подписахме само за 1 година, за която ни дават отстъпка при закупуване на нов телефон от порядъка на 30-50 лв
Вижте сега, това, че ви предлагат добри тарифи не означава, че могат да си спестят офертите за телефони. Според мен е смешно един телеком да не предложи при подновяване на договор поне 20-30 модела апарати на по-ниска цена. Наистина е смешно! В крайна сметка, защо да си купувам апарат от онлайн магазин или от друга верига, вместо да си го взема от собствения оператор. На това му се казва липса на цялостно решение.
Хайде, кажете ми, какво правите, ако след година искате да си вземете 5530 да кажем?
Хайде, кажете ми, какво правите, ако след година искате да си вземете 5530 да кажем?
Ако си Л категория - ок.
Но е много глупаво сравнението, което правиш. В 70% от случайте е по-изгодно с нов абонамент да си вземеш телефон. Ако ще сравняваме такива цени - сравняваме и при двата телекома оферти с НОВ абонамент. Ако ще сравняваме с преподписване - сравняваме и при двата с предписване. Иначе няма логика в сравнението. Факт е, че Виваком нямат политика за задържане на клиенти.
ПС. Титане, не си сменям тарифата при Виваком, защото към момента плащам 3лв за 300 мин към всички Вивател/БТК и планирам в най-скоро време тея карти да се ползват само и единствено в тяхната мрежа. Ако я сменя тая тарифа, 100% не мога да я върна обратно. Смятам да мина Глобулските си на National 100 и така разходите ми ще се оптимизират и за сметка на това след 1 година ще имам и оферта за тел :)
Но е много глупаво сравнението, което правиш. В 70% от случайте е по-изгодно с нов абонамент да си вземеш телефон. Ако ще сравняваме такива цени - сравняваме и при двата телекома оферти с НОВ абонамент. Ако ще сравняваме с преподписване - сравняваме и при двата с предписване. Иначе няма логика в сравнението. Факт е, че Виваком нямат политика за задържане на клиенти.
ПС. Титане, не си сменям тарифата при Виваком, защото към момента плащам 3лв за 300 мин към всички Вивател/БТК и планирам в най-скоро време тея карти да се ползват само и единствено в тяхната мрежа. Ако я сменя тая тарифа, 100% не мога да я върна обратно. Смятам да мина Глобулските си на National 100 и така разходите ми ще се оптимизират и за сметка на това след 1 година ще имам и оферта за тел :)
[Quote]... това, че ви предлагат добри тарифи не означава, че могат да си спестят офертите за телефони.[/Quote]
Означава!
[Quote]Според мен е смешно един телеком да не предложи при подновяване на договор поне 20-30 модела апарати на по-ниска цена.[/Quote]
В Булгаристан? Да смешно е, че предлагат
[Quote]20-30 модела апарати на по-ниска цена[/Quote] от "конкуренция" някаква, [B]но не и от пазарните цени[/B], което е още една печалба за оператора!
[Quote]Наистина е смешно![/Quote]
Как е в запа/Д/нала Европа? Знаеш ли?
Означава!
[Quote]Според мен е смешно един телеком да не предложи при подновяване на договор поне 20-30 модела апарати на по-ниска цена.[/Quote]
В Булгаристан? Да смешно е, че предлагат
[Quote]20-30 модела апарати на по-ниска цена[/Quote] от "конкуренция" някаква, [B]но не и от пазарните цени[/B], което е още една печалба за оператора!
[Quote]Наистина е смешно![/Quote]
Как е в запа/Д/нала Европа? Знаеш ли?