Прекратяване на договор от нетитуляр
-
- Регистриран: 21 май 2014, 19:23
Прекратяване на договор от нетитуляр
Здравейте! Имам роднина, на когото договорът към Мтел ще приключи през месец март 2019г., но той скоро напуска България и по това време няма да бъде тук, а картата ще се използва от друг член на семейството.
Въпросът е: Възможно ли е чрез някакъв документ този договор, когато настъпи времето, да го прекратя аз?
Мислихме вариант за прехвърляне на договора на мое име сега, но не става, защото трябва да се преподпише за нови 2 години (на стандартен план от сайта).
Та, в крайна сметка решихме, че ще изчакаме договорът да изтече (да не плаща неустойки, а и е хубав плана, от скритите) и ако мога да го прекратя аз, дори и да не съм титуляр.
Въпросът е: Възможно ли е чрез някакъв документ този договор, когато настъпи времето, да го прекратя аз?
Мислихме вариант за прехвърляне на договора на мое име сега, но не става, защото трябва да се преподпише за нови 2 години (на стандартен план от сайта).
Та, в крайна сметка решихме, че ще изчакаме договорът да изтече (да не плаща неустойки, а и е хубав плана, от скритите) и ако мога да го прекратя аз, дори и да не съм титуляр.
Re: Прекратяване на договор от нетитуляр
Нека да Ви остави пълномощно, в което изрично запишете, че е за прекратяване.
-
- Регистриран: 21 май 2014, 19:23
Re: Re: Прекратяване на договор от нетитуляр
Благодаря за отговора! :)
Re: Re: Re: Прекратяване на договор от нетитуляр
Пълномощното да е нотариално заверено!
Проверете при оператора дали ще стане с пълномощно. Миналата година в офис и на *88 ми казаха, че вече не работят с пълномощни
-
- Регистриран: 16 авг 2010, 09:21
Re: Re: Прекратяване на договор от нетитуляр
Това е смешно, само докато го четеш! Ако един юрист го погледне това, ще си хвърли дипломата сигурно :D. Явно не сте попаднали на точния служител.
Re: Re: Re: Прекратяване на договор от нетитуляр
2 офиса, *88 и онлайн чат - не си го измислям, при положение че до тогава номерата ми се управляваха от само от пълномощник. С това съм се сблъскал и затова давам съвет да се провери директно при тях, а не да се пита по форуми, където всеки си има негово тълкуване на нещата.
Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор от нетитуляр
Това е лъжа, задължени са да приемат такова пълномощно. Ясно е, че не искат, но с жалби където трябва никакъв адвокат не може да им помогне.
-
- Регистриран: 30 юни 2005, 08:31
Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор от нетитуляр
Прекратяване с пълномощно не е възможно
Посочено ли е в пълномощното изрично и право да се прекрати договора нямат право да откажат.