Прекратяване на договор с М-тел - Документ ?
Прекратяване на договор с М-тел - Документ ?
Здравейте,
Имам един въпрос, който ме мъчи от известно време. Преди няколко дни отидох до близкия офис на Мтел с идеята да прекратя договора си, който е изтекъл от няколко месеца и в момента се води безсрочен. Та по път за други задължения се отбих до офиса им. Казах на служителката, че желая да прекратя договора си с тях и тя за мое учудване отговори: \"Добре няма проблеми, трябва само да подадете заявление\". Доста се зарадвах, че няма да ми губи много много времето в обяснения и проби за \"преподписване\", понеже доста бързах. Поиска ми лична карта и ми каза че дължа 10лв за неплатена сметка, платих сметката, при което тя ми издаде касова бележка и всичко точно, засега. След което започна да цъка усилено с мишката и ми даде да подпиша с електронната писалка документ, като ми каза че е за заявлението, но аз не обърнах внимание дали действително е така. Предостави ми принтирано заявлението и тегли 1 бърз подпис от нейна страна, аз естествено доволен че всичко приключи бързо и няма да закъснея взех копието и след като ми отговори положително на въпроса ми това ли е всичко си излязох.
След известно време едно гадно чувство започна да ме гложди, че всичко беше прекалено лесно и безпроблемно. Погледнах заявлението и забелязах, че то няма входящ номер, няма печат на Мтел и е отбелязано - Да бъде прекратен след изтичане на посочения в Договора срок - което общо взето не ми говори нищо. Тогава една вълна от съмнения започна да се надига в мен. Позвънях на *88 под предтекст, че не съм разбрал служителката им кога \"всичко приключва\", като целта ми основно беше да разбера от оператора дали не съм подписал \"без да искам\" нов договор. Момчето ми обясни, че всичките ми задължения са погасени и в края на месеца трябва да отида да платя каквото изговоря - извън безплатните - защото на 21.02 щяла да се спре картата окончателно ( да стане неактивна).
Та след тези дълги обяснения, бих желал да ви попитам ( понеже след ровене из И-нет не открих отговор на въпроса си, или поне не категоричен):
Като отида края на месеца да платя и, надявам се, да приключа всичко - предоставя ли ми се някакъв документ, че съм прекратил договора си с Мтел и не желая да ползвам услугите им и че не им дължа нищо ? Възможно ли е да изисквам от тях писмено такова удостоверение (или нещо подобно) ? Или те са длъжни да ми предоставят такова ?
Имам един въпрос, който ме мъчи от известно време. Преди няколко дни отидох до близкия офис на Мтел с идеята да прекратя договора си, който е изтекъл от няколко месеца и в момента се води безсрочен. Та по път за други задължения се отбих до офиса им. Казах на служителката, че желая да прекратя договора си с тях и тя за мое учудване отговори: \"Добре няма проблеми, трябва само да подадете заявление\". Доста се зарадвах, че няма да ми губи много много времето в обяснения и проби за \"преподписване\", понеже доста бързах. Поиска ми лична карта и ми каза че дължа 10лв за неплатена сметка, платих сметката, при което тя ми издаде касова бележка и всичко точно, засега. След което започна да цъка усилено с мишката и ми даде да подпиша с електронната писалка документ, като ми каза че е за заявлението, но аз не обърнах внимание дали действително е така. Предостави ми принтирано заявлението и тегли 1 бърз подпис от нейна страна, аз естествено доволен че всичко приключи бързо и няма да закъснея взех копието и след като ми отговори положително на въпроса ми това ли е всичко си излязох.
След известно време едно гадно чувство започна да ме гложди, че всичко беше прекалено лесно и безпроблемно. Погледнах заявлението и забелязах, че то няма входящ номер, няма печат на Мтел и е отбелязано - Да бъде прекратен след изтичане на посочения в Договора срок - което общо взето не ми говори нищо. Тогава една вълна от съмнения започна да се надига в мен. Позвънях на *88 под предтекст, че не съм разбрал служителката им кога \"всичко приключва\", като целта ми основно беше да разбера от оператора дали не съм подписал \"без да искам\" нов договор. Момчето ми обясни, че всичките ми задължения са погасени и в края на месеца трябва да отида да платя каквото изговоря - извън безплатните - защото на 21.02 щяла да се спре картата окончателно ( да стане неактивна).
Та след тези дълги обяснения, бих желал да ви попитам ( понеже след ровене из И-нет не открих отговор на въпроса си, или поне не категоричен):
Като отида края на месеца да платя и, надявам се, да приключа всичко - предоставя ли ми се някакъв документ, че съм прекратил договора си с Мтел и не желая да ползвам услугите им и че не им дължа нищо ? Възможно ли е да изисквам от тях писмено такова удостоверение (или нещо подобно) ? Или те са длъжни да ми предоставят такова ?
Re: Прекратяване на договор с М-тел - Документ ?
може да настоявате за такъв документ, ако не ви дадат си пазете бележката с сумата и периода на отчитането и. Аз с БТК имах такъв проблем, прекратен договор, уж всичко точно, след 3 г се появи фирма за \"вземания\" да търси 7лв по спомен от мен, естествено нищо не пазех, платих си 7-те лв отново но прекратих всички договори, които имах с виваком, изгодни или не за мен, просто ме загубиха.
Да пази си документите който ти дават защото и мен за 5лв. ме дадоха на агенция и то след цели 5 години това беше от стара карта която е спряна а през тези 5 години си бях техен абонат на други карти кайто имам и си плащах всеки месец сметките.
Не нужни дълги разяснения. Пази си договр, заявление за прекратяване и касов бон. Сле един месец отиди в някой офис и попитай дали имаш задължения и дали ти е прекратен договора. С ментел всичко е предпоследно. И накрая-честито че си се отървал от тях. :-)
-
- Регистриран: 06 дек 2006, 00:35
Да ви обясня- прекратявате договора днес примерно. От началото на отчетната ви дата до сега имате примерно 5 лв сметка + да кажем 10 лв такса. Фактурата ще излезе след 7 дена примерно и тогава трябва да си платите всички задължения. Повечето спирате телефона и после се чудите откъде имате 5-7-10 лв задължения. Има и друг момент. Плащате 10 лв. такса с 1000 мин. безплатни. Отивате да спрете договора, средата на месеца. Спирате всичко 6, да ама не. Тъй като сте спрели договора средата на месеца, ще платите 5 лв. такса но и ще имате 500 мин. И ако сте говорили над 500 мин. те се заплащат по тарифата на съответният оператор. :)
Sladur, июа едно подробност-това което казваш важи за глобул и виваком, но не и за мтел. Там си е цяла такса с пълните отстъпки независимо от това колко остава до края на отчетния период.
Да си пазим бележките със сумите ок ама какво правим, след като след 1 година почти всички касови бележки са с изветряло мастило и вече нищо не се вижда на тях? След 3 или 5 години много ме съмнява да може да се види нещо на тях. Примерно преди 2 седмици като си изхвърлях касовата бележка от бензиностанция за платена винетка за 2013-та се виждаше само бяла хартия...
nmnikolov, касовите бележки не са напечатани с мастило, а са с термо хартия, т.е. един вид като отпечатък. За да не избледнява трябва да се държи на място, където няма светлина.
За се запази информацията, съветвам да се копира на касовия бон. Там вече ще има на копието мастило и няма да избледнява.
Има шанс да се покажат цифрите и буквите от избледнял касов бон, просто трябва да се нагрее леко отдолу със запалка.
За се запази информацията, съветвам да се копира на касовия бон. Там вече ще има на копието мастило и няма да избледнява.
Има шанс да се покажат цифрите и буквите от избледнял касов бон, просто трябва да се нагрее леко отдолу със запалка.
Ами калъфчето с документите на колата е достатъчно тъмно място и за 1 година почти не е отваряно :) Според мен трябват регулаторни промени и ако отидете да кажем след 2 месеца след прекратяване на договор-а при оператора и поискате, то той да ви издаде документ с всички необходими реквизити, че не дължите никакви суми и при наличието на този документ да не могат повече да предявяват към вас каквито и да било претенции за неплатени суми.
-
- Регистриран: 16 мар 2007, 08:06
Уверение за липса на задължения към Мобилтел ЕАД - 12 лв.
http://www.mtel.bg/spravki-tseni-i-taksi
http://www.mtel.bg/spravki-tseni-i-taksi