Прекратяване на договор с "Теленор", с код за отказ от 1516!
Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор с "Теленор" - ново 20
Не се налага - все пак дадоха кода, ако ме бяха разигравали от магазина, че не могат те да се обадят, а трябва аз лично да го направя (т. е. - да се прибера, да намеря телефон за картата - седи от няколко седмици в едно чекмедже, да получа кода и да се върна обратно, за да им го дам), тогава вече щяха да берат големи ядове :D
Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор с "Теленор" - ново 20
Точно така. Между другото Теленор си работят абсолютно законно, практиката им е ОК. "Незаконно" като квалификация може да се даде само от някой, който си няма никаква представа от законите в България, Европа и въобще е дооооста бос в правната тема, но, разбира се, се пише голям капацитет по нея.
Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор с "Теленор" - ново 20
Пич, вадя си хляба именно със законите, това си е абсолютно недобросъвестна търговска практика, добре, че попаднаха днес на спокоен човек като мен, някой нервак ще им изпотроши офиса направо, ако тръгнат да го мотат като мен днес... Да не говорим за зверския гаф с обявените цени на смартфоните с новата промоция, подменени с по-високи на следващия ден. Така че - уж норвежки оператор, пък с типично селски изпълнения!
Мда, то е ясно, че вие всичко знаете, все пак в по преден пост написах, че по веяроятно да убедиш шимпанзе отколкото 90% от потребителите и вие ми го затвърждавате.
И аз бях минал тази въртележка и ме ядосаха докато исках тоя код за отказ. След това попитах един мой приятел, правист, дали аджеба съм бил длъжен да го правя това. Отговорът му беше "не".
Очаквам следващите коментари да са, ама той толкова разбира правото, понеже не видиш ли, като се регистрираш тук почваш да разбираш от право, медицина, ядрена физика и можеш да дадеш мнение по всеки един въпрос, и някого, който се е интересувал за даден въпрос и се е допитвал до компетентни хора, да му речеш, че "няма никаква представа от законите в България, Европа и въобще е дооооста бос в правната тема".
Мога да ви кажа само едно: Аплодисменти
И аз бях минал тази въртележка и ме ядосаха докато исках тоя код за отказ. След това попитах един мой приятел, правист, дали аджеба съм бил длъжен да го правя това. Отговорът му беше "не".
Очаквам следващите коментари да са, ама той толкова разбира правото, понеже не видиш ли, като се регистрираш тук почваш да разбираш от право, медицина, ядрена физика и можеш да дадеш мнение по всеки един въпрос, и някого, който се е интересувал за даден въпрос и се е допитвал до компетентни хора, да му речеш, че "няма никаква представа от законите в България, Европа и въобще е дооооста бос в правната тема".
Мога да ви кажа само едно: Аплодисменти
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор с "Теленор" - ново 20
Ако мислите така може да пробвате да решите спора в съдебната зала. Ще видите, че е законно. Аз съм проверил. Проверете и вие.
Re: Прекратяване на договор с "Теленор", с код за отказ от 1516!
При мен стана много бързо. Още като казах, че искам да закрия картата момчето от там сам иска кода от оператор и я закри веднага, нямаше и 5 мин. :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!
[Quote]Това си е абсолютно недобросъвестна търговска практика[/Quote]
Напълно си прав! Затова призовавам всеки, настоящ или бивш абонат на Глобул, принуден да премине през тази процедура, да подаде поне жалби до КРС и КЗП, ако не му се занимава да съди оператора. Нека да припомня, че именно след подобни жалби от недоволни потребители операторите бяха принудени да премахнат автоматичното подновяване на договорите, от което беше пропищяла половин България. То също беше формално "законно", но на практика представляваше недобросъвестна търговска практика, увреждаща интересите на потребителите!
Напълно си прав! Затова призовавам всеки, настоящ или бивш абонат на Глобул, принуден да премине през тази процедура, да подаде поне жалби до КРС и КЗП, ако не му се занимава да съди оператора. Нека да припомня, че именно след подобни жалби от недоволни потребители операторите бяха принудени да премахнат автоматичното подновяване на договорите, от което беше пропищяла половин България. То също беше формално "законно", но на практика представляваше недобросъвестна търговска практика, увреждаща интересите на потребителите!
В такъв случай законно ли да ти отказват да се обадят служителите от офиса в случай, че нямаш тяхна карта за гласови услуги, а само карта за данни /интернет/ и не можеш да се обадиш? както стана при мен. Аз пуснах жалба в комисията за защита на потребителите, междувременно не си платих последната сметка и така или иначе щяха да ми прекратят договора, тъй като 12 месеца бяха изтекли и стана безсрочен. Междувремменно пък намерих в друг офис точен служител и той ми даде служебен телефон да се обадя, пак ме въртяха, сукаха, но накрая кандиса оператора и ми даде кода. Ако ще и да е законно, то не е коректно към клиентите най-малкото. Тъй че при тях повече няма да сключа договор.
А как да си поискам код ако нямам карта на Глобул/Теленор във мен?
Ще ви помоля да не ми обяснявате че все пак закривам карта на Глобул/Теленор. Изрично подчертавам че нямам карта на Теленор в мен.
Ще ви помоля да не ми обяснявате че все пак закривам карта на Глобул/Теленор. Изрично подчертавам че нямам карта на Теленор в мен.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор с "Теленор" - ново 20
Поискай телефон в магазин на Теленор.