Прекратяване на договор с Теленор
Прекратяване на договор с Теленор
Имам 2 годишен договор с теленор с промо тарифа, който изтича в началото на месец Май 2017.
От 3 месеца ми звънят от оператора и ми предлагат преподписване на договора, въпреки,че отказвам. Атрактивен СМС получих от оператора с който ме уведомяват,че след изтичане на Промо-договора,"се дължи стандартният размер от ..( цитирана е сумата, без досегашната промо-такса -със 70% повече от колкото плащам в момента)
Моля за коментар и съвет
От 3 месеца ми звънят от оператора и ми предлагат преподписване на договора, въпреки,че отказвам. Атрактивен СМС получих от оператора с който ме уведомяват,че след изтичане на Промо-договора,"се дължи стандартният размер от ..( цитирана е сумата, без досегашната промо-такса -със 70% повече от колкото плащам в момента)
Моля за коментар и съвет
-
- Регистриран: 08 фев 2010, 14:21
Re: Прекратяване на договор с Теленор
Подсещат те че си на промо план и ако до май месец не преподпишеш или спреш номера си, ще плащаш стандартната такса.
Ако си на 14,99 промо цена (стандартна цена 39,90) за юни месец таксата ще ти е 39,90лева вече
Ако си на 14,99 промо цена (стандартна цена 39,90) за юни месец таксата ще ти е 39,90лева вече
Re: Re: Прекратяване на договор с Теленор
да, това за промо и стандартна цена е ясно, но не се ли прекратява договора след като му изтече срока и не се преподпише.
Re: Прекратяване на договор с Теленор
Наближава Великден и предполагам ще пуснат добри оферти за преподписване. Ако не искаш да преподписваш трябва или да плащаш по-високата такса или да си спреш номера. Можеш и да го прехвърлиш на друг оператор, но това е равнозначно да преподпишеш договора си, защото и в двата случая все те връзват. В краен случай прехвърляй на ваучер картата.
Едит: Не се прекратява, а се превръща в безсрочен, който може да се прекрати по всяко време с 30-дневно предизвестие без да се заплащат неустойки. Превръщането му в безсрочен обаче означава, че всички промо минути, МБ-ти и месечна такса стават стандартните за плана. Ако имаш и резерв то той също се губи.
Едит: Не се прекратява, а се превръща в безсрочен, който може да се прекрати по всяко време с 30-дневно предизвестие без да се заплащат неустойки. Превръщането му в безсрочен обаче означава, че всички промо минути, МБ-ти и месечна такса стават стандартните за плана. Ако имаш и резерв то той също се губи.
Re: Re: Re: Прекратяване на договор с Теленор
Става безсрочен на редовна цена. По твойта логика след като ти изтече договора трябва да ти закрият номера ли?!
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: Re: Прекратяване на договор с Теленор
Не, ако ти изтече договора (2-те години), и ако не вземеш мерки да го преподпишеш или да го спреш, то в такъв случай договора ти си продължава да тече, но вече става безсрочен, т.е. вече не се плаща промоционална такса, а стандартна. В безсрочен вариант имаш право да минеш на по-ниска или по-висока такса, в зависимост от това какво те устройва, или пък да смениш мобилния оператор.
Обикновенно те предупреждават 3 месеца преди да ти изтече договора с цел да не влизаш в безсрочен вариант и да плащаш висока такса. Всъщност, тях не ги интересува дали ще плащаш висока такса или не, за тях е вашно да преподпишеш пак при тях и да те вържат за нови две години.
Обикновенно те предупреждават 3 месеца преди да ти изтече договора с цел да не влизаш в безсрочен вариант и да плащаш висока такса. Всъщност, тях не ги интересува дали ще плащаш висока такса или не, за тях е вашно да преподпишеш пак при тях и да те вържат за нови две години.
Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор с Теленор
А спирането на номера кога и как трябва да стане?
Например ако Договора ми изтича на 10.05.2017?
Трябва ли да уведомя писмено оператора и кога?
Например ако Договора ми изтича на 10.05.2017?
Трябва ли да уведомя писмено оператора и кога?
Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор с Теленор
Има 1 месец предизвестие. Тоест за да не дължиш нищо допълнително, подаваш предизвестие на 10.04 и на 10.05 след изтичането на договора, картата я спират.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор с Теленор
Предизвестието е 30 дни което може да е, но може и да НЕ Е точно 1 месец- този 1 ден е без значение за парите които ще дължи като такса, но пък се счита за предсрочно прекратяване и ако клиента е взел устройство ще се окаже, че дължи едни пари :|
И е 100% сигурно, че накрая ще дължи повече от таксата която плаща сега- срок на договора и дата на засичане на фактурата са различни неща и ще има поне няколко дни които се таксуват по стандартната тарифа.
ПС: Не бих прехвърлял картата на ваучер за да се запази номера, по-добре да се пренесе на Боб.
И е 100% сигурно, че накрая ще дължи повече от таксата която плаща сега- срок на договора и дата на засичане на фактурата са различни неща и ще има поне няколко дни които се таксуват по стандартната тарифа.
ПС: Не бих прехвърлял картата на ваучер за да се запази номера, по-добре да се пренесе на Боб.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване на договор с Теленор
Да се разбира при изтичане на договора на 12.05 ;
връщам 30 календарни дни и подавам предизвестие на 13-ти Април за спиране на номера?
Предизвестието свободен текст ли е?
Получава ли се от офиса им входящ номер на предизвестието?
В смисъл как си гарантирам, че съм подала предизвестие?
връщам 30 календарни дни и подавам предизвестие на 13-ти Април за спиране на номера?
Предизвестието свободен текст ли е?
Получава ли се от офиса им входящ номер на предизвестието?
В смисъл как си гарантирам, че съм подала предизвестие?