Преминаване на по-нисък абонаментен план при Ментел???
Re: Преминаване на по-нисък абонаментен план при Ментел???
drecksau:
[Quote]Ако минеш на по ниска такса ще трябва да подпишеш договор за МИНИМУМ една година.[/Quote]
Абослютно вярно и потвърдено!
Току що разговарях с човек от кол центъра на Ментел. Тарифния план може да се смени по всяко време (на по-нисък или по-висок), влиза в сила от следващото зануляване на фактурата и от тази дата има срок на подновен договор. При промяна на тарифен план се подписва (ако е чрез *88 има давност на подписано споразумение) нов договор за срок от 1,2 или повече години в зависимост от оставащия срок на първоначалния договор. Срокът на новия договор не може да бъде по-кратък от оставащия срок по първоначалния договор. В моя случай при оставащи 3 месеца от първоначалния договор и смяна на тарифата сега, означава че следващите 12 или 24 месеца съм с новия абонаментен план или до новата смяна на тарифата... Малко шити...но окончателен ФАКТ!
[Quote]Ако минеш на по ниска такса ще трябва да подпишеш договор за МИНИМУМ една година.[/Quote]
Абослютно вярно и потвърдено!
Току що разговарях с човек от кол центъра на Ментел. Тарифния план може да се смени по всяко време (на по-нисък или по-висок), влиза в сила от следващото зануляване на фактурата и от тази дата има срок на подновен договор. При промяна на тарифен план се подписва (ако е чрез *88 има давност на подписано споразумение) нов договор за срок от 1,2 или повече години в зависимост от оставащия срок на първоначалния договор. Срокът на новия договор не може да бъде по-кратък от оставащия срок по първоначалния договор. В моя случай при оставащи 3 месеца от първоначалния договор и смяна на тарифата сега, означава че следващите 12 или 24 месеца съм с новия абонаментен план или до новата смяна на тарифата... Малко шити...но окончателен ФАКТ!
по-добре ми кажи какво целиш за да ти препоръчам най-добрия вариант, защото каквото и да ти кажат в Мтел ако двама трима тук драснат нещо различно по техни си разбирания и нещо чули или недочули от познати на техни познати... съвсем ще се объркаш...
При Глобул е така когато смениш плана по време на текущ договор било то кум по висок или по нисък,договора ти се удължава с последно преподписания,тоест последно ако си го подновил за 24 месеца и решиш да речем на 18 месец да сменяш получаваш още 24 месеца договор без право на преференции да речем като по програма "Заедно"
Ми, след като си подадох молба за прекратяване и сертификат, никакви офанзиви нямаше. Нито 1 въпрос дори... Чак се изненадах...
Да, възможно е - аз имах още 1 година от лизинга на телефона - изплатих го първо него наведнъж, после преподписах договор за 1 г. на по-ниската такса и после подадох молба за сертификат и платих неустойката - всичко това през 1-2 дена...
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
TheTrue не си измислям, мой бивши колежки, които сега работят в Мтел са ми го споделяли... не съм ги питал каква е глобата, но масово препращат да си спираш телефона през *88... след като в магазина са те разпитали, оператора също продължава въпросите само и само да не си прекратиш договора, но в магазин да ти дадат да го прекратиш е мисията невъзможна.
Знам че е отвратително, гадно ми е за тях, но както ти ги наричаш РЪКОВОДСТВОТО (аз бих ги написал с много дребен шрифт) са на принципа, ако не ти изнася - чао. Дават добри пари на хора без почти никакви знания по английски или компютри и те естествено нямат друг избор. Това е принципа на работа и на много други места. Когато имаше криза по другите държавите, а тук само се говореше и се пестяха пари, ние измисляхме наши си мерки за предпазване от проблеми. Да, ама те бяха неефективни заради прости работодатели и сега трябва да гледаме отстрани как другите се оправят, а ние потъваме все повече и повече.
Знам че е отвратително, гадно ми е за тях, но както ти ги наричаш РЪКОВОДСТВОТО (аз бих ги написал с много дребен шрифт) са на принципа, ако не ти изнася - чао. Дават добри пари на хора без почти никакви знания по английски или компютри и те естествено нямат друг избор. Това е принципа на работа и на много други места. Когато имаше криза по другите държавите, а тук само се говореше и се пестяха пари, ние измисляхме наши си мерки за предпазване от проблеми. Да, ама те бяха неефективни заради прости работодатели и сега трябва да гледаме отстрани как другите се оправят, а ние потъваме все повече и повече.
Зависи явно от магазина. В последните 6 месеца съм портнал 2 от общо 5 карти, които имах в Мтел и спрях третата. За останалите 2 пък съм пуснал предизвестия. Честно казано не са правили опити да ме зарибяват. Последния път преди месец момчето само ме попита дали съм сигурен, че искам сертификат и след като му казах че съм сигурен ми даде банката, изчисли неустойката и свършихме работа за 5 мин.
Мен дори не ме питаха дали съм сигурен, че искам :) Това се случва в бизнес центъра на "Аптека" на Витошка
[Quote]СЛЕД КАТО ПЛАТИШ ПОСЛЕДНАТА ФАКТУРА отиваш пак с лична карта и потвърждаваш че искаш да си прекратиш договора
[/Quote]
Аз пък отидох в рамките на предпоследния (договорът ми изтичаше на 6-ти ноември месец, аз бях там около 10-ти септември) и за едно посещение платих последната си фактура и веднага ми дадоха sim карта с надпис prima. А, и платих 1.20лв. за да имам кредит в картата, също имах заредени 20 безплатни минути към Семейство и Приятели до 31.12.2030г. Естествено исках само да си запазя номера, не да ползвам тарифен план класик. Всъщност някъде видях, че в магазин са ви казали, че тарифния план не може да се сменя... Не е точно така, имате три възможни варианта:
- Тарифен план Classic - изгоден за разговори с 5-те номера (0.23лв./минута)
- Tарифен план Party - изгоден за разговори през нощта (30 сек. тарифиране)
- Тарифен план Star - изгоден за избиране на М-Тел номера (0.34лв./минута)
[/Quote]
Аз пък отидох в рамките на предпоследния (договорът ми изтичаше на 6-ти ноември месец, аз бях там около 10-ти септември) и за едно посещение платих последната си фактура и веднага ми дадоха sim карта с надпис prima. А, и платих 1.20лв. за да имам кредит в картата, също имах заредени 20 безплатни минути към Семейство и Приятели до 31.12.2030г. Естествено исках само да си запазя номера, не да ползвам тарифен план класик. Всъщност някъде видях, че в магазин са ви казали, че тарифния план не може да се сменя... Не е точно така, имате три възможни варианта:
- Тарифен план Classic - изгоден за разговори с 5-те номера (0.23лв./минута)
- Tарифен план Party - изгоден за разговори през нощта (30 сек. тарифиране)
- Тарифен план Star - изгоден за избиране на М-Тел номера (0.34лв./минута)
[Quote]Мен дори не ме питаха дали съм сигурен, че искам :) Това се случва в бизнес центъра на "Аптека" на Витошка[/Quote]
Не са те питали, защото не са знаели, че е задължително, когато аз си исках сертификат, момчето го правеше за първи път и направи всичко, принтира го, аз го попълних, оставаше само таксата от 5лв. когато се обади на backup office, да пита за код или нещо друго незнам, се върна и започна да ме агитира за fit (явно така са го инструктирали, сам нямаше да се сети), но беше много късно, казах му само да ми даде касовата бележка и това беше.
Не са те питали, защото не са знаели, че е задължително, когато аз си исках сертификат, момчето го правеше за първи път и направи всичко, принтира го, аз го попълних, оставаше само таксата от 5лв. когато се обади на backup office, да пита за код или нещо друго незнам, се върна и започна да ме агитира за fit (явно така са го инструктирали, сам нямаше да се сети), но беше много късно, казах му само да ми даде касовата бележка и това беше.