Преминаване от абонаментна програма на предлпатена-възможно или не?
Re: Преминаване от абонаментна програма на предлпатена-възможно или не
С новата тарифа за предплатените на глобул, вече се обезмисля smart-а, но тъй ли иначе нито един абонат не може да се възползва, както също така и клиентите на другите оператори, които решат да си изместят номера.
-
- Регистриран: 21 авг 2004, 12:49
[Quote]Виж сега, аз го казах това специално от гледна точка на служител, не на потребител. Иначе ако номерът ти е важен, би следващо да имаш разговори по него, следователно така или иначе ще зареждаш поне 5лв на месец - по-добре програма с 5лв[/Quote]
Blisss,продължаваш да говориш от името на служител :)
Просто ако няма пари всеки месец да плаща или не иска да плаща,а номера му е важен,не защото говори много а защото всички му го знаят този номер иска да си го запази.Ама едва ли един човек,който защитава оператора може да разбере това.
Blisss,продължаваш да говориш от името на служител :)
Просто ако няма пари всеки месец да плаща или не иска да плаща,а номера му е важен,не защото говори много а защото всички му го знаят този номер иска да си го запази.Ама едва ли един човек,който защитава оператора може да разбере това.
Хайде, по-полека със злобните реплики по мой адрес :) Никого не защитавам, коментирам :)
Ако всички ти го знаят, то със сигурност го използваш, следователно говориш. А отделно ЛИЧНО аз (не Глобул, АЗ) намирам 5лв за не особено голямо потребление що се отнася до средностатистическия потребител (изключваме частните случаи с баби и дядовци и някои други...)
Ако всички ти го знаят, то със сигурност го използваш, следователно говориш. А отделно ЛИЧНО аз (не Глобул, АЗ) намирам 5лв за не особено голямо потребление що се отнася до средностатистическия потребител (изключваме частните случаи с баби и дядовци и някои други...)
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
(kiss)
(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)
(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)
Пак отговарящ като служител!
Законите не се правят за частните случеи!
Няма значение сумата...а принципа!!!!!
Законите не се правят за частните случеи!
Няма значение сумата...а принципа!!!!!
Да всички ще знаят номера,но не е задължително да се правят изх.разговори-има хора които държат на номера само защото ги търсят на него и правят минимални обаждния и зареждането на няколко месеца с 5-10 лева.За тях това е по добрият вариант и според мен е редно да има такава услуга при всички оператори, а не амо при мтел.
-
- Регистриран: 21 авг 2004, 12:49
Blisss,както вече казах не очаквам да го разбереш.Но не те обвинявам,все пак си вадиш "хляба" при тях.
[Quote]Таксата за това била еднократна в размер на 1,20лв. и било задължително да е изтекъл срочния договор на абоната към периода на преминаването, в противен случай пак ставало но се дължала неустойка в размер на оставащите месечни всноски по договора.
[/Quote]
Е как да изтече срочния договор,като според клаузата измислена от М-тел, договора се подновява автоматично за същия срок и при същите условия.Не разбирам как може да ми изтече договора при това положение?
Много моля да ми разясните тази клауза!
Значи ли това че ако договора ми за 1 г е изтекал и се е преподписал автоматично , мога след това да мина на прима без да дължа неустойки???
[/Quote]
Е как да изтече срочния договор,като според клаузата измислена от М-тел, договора се подновява автоматично за същия срок и при същите условия.Не разбирам как може да ми изтече договора при това положение?
Много моля да ми разясните тази клауза!
Значи ли това че ако договора ми за 1 г е изтекал и се е преподписал автоматично , мога след това да мина на прима без да дължа неустойки???
Разбира се, че не :) Всичко това се прави в последния месец от договора...
Ако се е подновил автоматично, то това значи, че имаш вече срочен договор за определен период и със сигурност при прекратяването му дължиш неустойки.
Ако се е подновил автоматично, то това значи, че имаш вече срочен договор за определен период и със сигурност при прекратяването му дължиш неустойки.
Принципно получих отговор на въпросите ми тук, това беше и целта след като пуснах темата! Благодая на изказалите мнение по въпроса. Принципно ме удоволетворява това,че Мтел имат тази опция да се премине от абонаментна програма към предплатена. Представителката на Глобул е права, че се обезмисля това преминаване, тъй като има месечни такси в размер на 5лв. които са на практика нищо, но в моя случай не е точно така. Аз имам 2 абонаментни карти на Глобул заради многото ми контакти именно към тях, а мтел-ската ми карта е напълно неизползваема, освен от няколкото човека, които ме търсят на нея, но на практика аз не избирам от нея, т.е. ако беше или е предплатена карта няма да ми се наложи дори и 5 лв на 3 месеца да заредя. Не ми харесва обаче в частност това, че Глобул не се стараят в тази насока да удоволетворят клиентите си, защото аналогичен на моя случай би имало и хора с преобладаващи контакти на Мтел и желание да си запазят неизползваем номер за изходящи разговори към Глобул. Политиката и на двете компании с автоматичното преподписване на договорите е направо абсурдно и определено не смятам, че това е правилния начин за задържане на клиентите. Би било разбираемо след като ти изтече договора да продължиш да използваш автоматично договорените условия за цени и услуги на мобилния оператор, но да имаш правото да прекратиш използването на услугите на даден оператор по което си време искаш, да кажем с 30 дневно предизвестие, все пак договора ти от 1 или 2 години вече е изтекъл, от къде на къде ще си задължен още 1 или 2 години да използваш насилствено тези условия или моля ти се дори да дължиш неустойки?!?! Не е честно някак си, но то какво ли в нашата така обичана Родина е честно??? Карай...или край.