Преминаване от абонаментна програма на предлпатена-възможно или не?

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Преминаване от абонаментна програма на предлпатена-възможно или не

Мнение от mkpetrov » 21 яну 2010, 11:32

[Quote]Би било разбираемо след като ти изтече договора да продължиш да използваш автоматично договорените условия за цени и услуги на мобилния оператор, но да имаш правото да прекратиш използването на услугите на даден оператор по което си време искаш, да кажем с 30 дневно предизвестие, все пак договора ти от 1 или 2 години вече е изтекъл, от къде на къде ще си задължен още 1 или 2 години да използваш насилствено тези условия или моля ти се дори да дължиш неустойки?!?! Не е честно някак си, но то какво ли в нашата така обичана Родина е честно??? Карай...или край.[/Quote]
Така е, или ако не да може да се отказваш, то поне да можеш да си сменяш тарифата без ограничения, а не всяка година да чакаш да ти останат до 3 месеца от срока по договора.(no)

nanobanano
Регистриран: 21 авг 2004, 12:49

Мнение от nanobanano » 21 яну 2010, 14:53

Е за това сте си виновни и вие.Имате договор,който сте подписали.Какво се оплаквате че се преподписва.Ако не искате да се преподписва отивате в рамките на последния месец от договора и си го прекратявате.Под това сте се подписали.
А тарифния план може да се сменя след 6тия месец мисля..

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 21 яну 2010, 15:00

На Мтел планът може да се сменя по всяко време. сменял съм го и 1 месец след преподписване... Включително към план с по-малка такса... За това евалла...

Примерно 2-годишният ми договор изтичаше на 7.1.2011 на такса 15 лв. Малко преди 7.1.2010 се обадих на *88 и от 7.1.2010 преподписах 1-годишен на такса 7 лв. След това като прекратих договора и прехвърлих картата, съответно платих обезщетение на 7 лв такса...

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 21 яну 2010, 15:06

На теория може, обаче на практика в почти всички нормални тарифи (Не тези, от които почти никой не се интересува. A при пускането на нова тарифа не знам дали не е и в 100% от случаите така - като гледам така се очертава) си пише изрично, че настоящи абонати могат да се възползват само ако им остават не повече от 3 месеца. И не само пише, но и наистина се прилага най-стриктно въпросното ограничение.:)

boyan4o
Регистриран: 13 дек 2008, 21:18

Мнение от boyan4o » 21 яну 2010, 15:44

Извинявам се,не съм чел цялата тема,дано някъде да не е ставало дума за това. Малоумниците от М-тел ми спряха и двете прими,като изтече срокът за регистрация,защото не бях отишъл да ги регистрирам. А защо не бях отишъл да ги регистрирам? Ами просто защото и двете бяха преминаване точно от договор на ваучер. И двата договора бяха на мое име,ползвани съответно по 2 и 1 година. И въпреки това,като ги попитах защо са спрени,те ми казаха,че нямали данни на кого са били. Абсолютна кретения,както и всичко останало в нашата България.

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Мнение от Blisss » 21 яну 2010, 16:11

Кое му е кретенията....като се прехвърляше на ваучер преди не си давал личните си данни. Защо правилото за регистрация да не важи и за теб?!

boyan4o
Регистриран: 13 дек 2008, 21:18

Мнение от boyan4o » 21 яну 2010, 16:15

Как да не съм давал. В договора какви данни има? Още си пазя догорите,от които преминах на ваучер. Дори като си плащам сега сметката на новия договор ми стоят старите номера от старите договори,които са сега вауер.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 21 яну 2010, 16:24

[Quote]Е за това сте си виновни и вие.Имате договор,който сте подписали.Какво се оплаквате че се преподписва.Ако не искате да се преподписва отивате в рамките на последния месец от договора и си го прекратявате.Под това сте се подписали.
А тарифния план може да се сменя след 6тия месец мисля..[/Quote]

Принципно си прав или тук влиза в сила поговорката, когато искаш нещо много силно,то става :) Но има хора,които да кажем от разсеяност или пък достатъчно ангажименти не съумяват да си следят стриктно на коя дата или дори месец са подписали първоначалния си договор, да не говорим за период от 2 години... И е малко гадно след като си си изпълнил договорените условия за срок от 1 или 2 години, бил си изряден платец и прочие... след като изтече този договор да няма шанс едностранно да го прекратиш при тези условия. Никой не спори, просто се забравят някой неща и е малко нечестно.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 21 яну 2010, 16:31

ПС: Сега да не излезе,че правя реклама на компания,на която никога няма да стана абонат,но в това число евала им правя - Виваком - след изтичането на срочен договор продължаваш да си техен абонат на досегашните условия,но договора ти не се преподписва за определено срок,т.е. утре отиваш и си спираш картата,не дължиш нищо и точка...друг е въпроса за другите условия на продуктите,които предлагат,но това е тема на др. разговор :X

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 21 яну 2010, 16:42

[Quote]И е малко гадно след като си си изпълнил договорените условия за срок от 1 или 2 години[/Quote]
Според мен на този етап двугодишни не би трябвало да се сключват при никакви обстоятелства, поне не и към Мтел, където се преподписва.;)
[Quote]ПС: Сега да не излезе,че правя реклама на компания,на която никога няма да стана абонат,но в това число евала им правя - Виваком - след изтичането на срочен договор продължаваш да си техен абонат на досегашните условия,но договора ти не се преподписва за определено срок,т.е. утре отиваш и си спираш картата,не дължиш нищо и точка...друг е въпроса за другите условия на продуктите,които предлагат,но това е тема на др. разговор[/Quote]
Така е, в това отношение са много по-добре, но като тарифни планове засега не предлагат нищо особено. Естествено, не се знае никога и затова е важно човек да има възможност за смяна, без да му се налага да чака по близо година или дори 2. :)

Отговори