Пренос на мобилен номер към Voip доставчик,възможно ли е?
Пренос на мобилен номер към Voip доставчик,възможно ли е?
Казуса е следния:мой приятел живее в Дания,и ползва бг номер на Виваком,основно за входящи повиквания от Бг.За изходящи към Бг ползва местен номер с неограничени към ЕС.На последък обаче получава смс-и от виваком,че прекалено дълго е в роуминг ще бъде таксуван и тн.Човека иска да има бг номер за да не набутва познати и приятели с международни разговори.Възможно ли е номера от виваком да бъде пренесен към някой voip доставчик?
-
- Регистриран: 06 ное 2007, 14:26
Re: Пренос на мобилен номер към Voip доставчик,възможно ли е?
Най-добре е да се пита доставчика. Тези такси за роуминг касаят само него и не касаят хората, които го избират и са от порядъка на 1-2 цента за минута
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
[Quote]Възможно ли е номера от виваком да бъде пренесен към някой voip доставчик?[/Quote]
Възможно е да се пренесе към Bulsatcom.
[Quote]Петък миналата седмица най-сетне ми пренесоха номера от Прима към Булсатком. Събота си взех подписания по-рано 18-месечен договор и паролата за Bulsatcom voice. На тарифен план Mobile start съм, за три лева 400 минути към всички в България и държавите от зона 1. Поради голямото забавяне при преноса ме компенсираха с тримесечен безплатен период, тоест почвам да плащам от 11.01.2018. Доволен съм от жеста и като цяло от услугата [/Quote]
Възможно е да се пренесе към Bulsatcom.
[Quote]Петък миналата седмица най-сетне ми пренесоха номера от Прима към Булсатком. Събота си взех подписания по-рано 18-месечен договор и паролата за Bulsatcom voice. На тарифен план Mobile start съм, за три лева 400 минути към всички в България и държавите от зона 1. Поради голямото забавяне при преноса ме компенсираха с тримесечен безплатен период, тоест почвам да плащам от 11.01.2018. Доволен съм от жеста и като цяло от услугата [/Quote]
[Quote]Възможно ли е номера от виваком да бъде пренесен към някой voip доставчик[/Quote]
Накратко - в момента не. За да го направи приемащия доставчик трябва да има лиценз за мобилна телефония. Булстаком има такъв лиценз, но в момента не може да приема номера от други оператори.
Дори и да може, идваме на въпроса колко ще плаща при новия оператор?
От Виваком ще го таксуват 0.0214лв с ддс на минута за входящо обаждане, като отчитане на секунда. http://www.vivacom.bg/bg/files/6702-roaming-regulation-2017-fair-use-policy.pdf
Същото е при Мтел и Теленор.
Едва ли твоя приятел, [u]живеейки в Дания[/u], ще се затруднява да плати десетина лева (за 500 входящи минути) на месец.
(beer)
Накратко - в момента не. За да го направи приемащия доставчик трябва да има лиценз за мобилна телефония. Булстаком има такъв лиценз, но в момента не може да приема номера от други оператори.
Дори и да може, идваме на въпроса колко ще плаща при новия оператор?
От Виваком ще го таксуват 0.0214лв с ддс на минута за входящо обаждане, като отчитане на секунда. http://www.vivacom.bg/bg/files/6702-roaming-regulation-2017-fair-use-policy.pdf
Същото е при Мтел и Теленор.
Едва ли твоя приятел, [u]живеейки в Дания[/u], ще се затруднява да плати десетина лева (за 500 входящи минути) на месец.
(beer)
- Luke_Netwalker
Re: Re: Пренос на мобилен номер към Voip доставчик,възможно ли е?
[Quote]Булстаком има такъв лиценз, но в момента не може да приема номера от други оператори.[/Quote]
Това не е вярно. Цитирал съм пост на колега от темата за гласовата услуга на Булсатком. Номера е пренесен към края на миналата година.
Това не е вярно. Цитирал съм пост на колега от темата за гласовата услуга на Булсатком. Номера е пренесен към края на миналата година.
Re: Re: Re: Пренос на мобилен номер към Voip доставчик,възможно ли е?
Съжалявам, ако съм подвел колегата.
Мен от Булсат ми казаха, че не може и няма да може скоро. Това някъде есента миналата година.
Остава колегата да си прецени кой вариант ще го устройва. Ако правилно си спомням Булсат имаха проблеми именно с входящите в роуминг (ако не са оправили и тях).
Мен от Булсат ми казаха, че не може и няма да може скоро. Това някъде есента миналата година.
Остава колегата да си прецени кой вариант ще го устройва. Ако правилно си спомням Булсат имаха проблеми именно с входящите в роуминг (ако не са оправили и тях).
-
- Регистриран: 12 ное 2017, 20:51
Re: Re: Re: Re: Пренос на мобилен номер към Voip доставчик,възможно ли е?
Може да пренесе към Булсатком
- Luke_Netwalker
Re: Re: Re: Re: Пренос на мобилен номер към Voip доставчик,възможно ли е?
[Quote]Ако правилно си спомням Булсат имаха проблеми именно с входящите в роуминг (ако не са оправили и тях). [/Quote]
Оправили са ги.
[Quote]diyancho
Дата: 02.02.2018 19:54
Проблемът с входящите разговори е отстранен. Тествано на мобилни данни във Великобритания с Vodafone. Качеството е перфектно, както при входящи, така и при изходящи с приложението. [/Quote]
Оправили са ги.
[Quote]diyancho
Дата: 02.02.2018 19:54
Проблемът с входящите разговори е отстранен. Тествано на мобилни данни във Великобритания с Vodafone. Качеството е перфектно, както при входящи, така и при изходящи с приложението. [/Quote]
Re: Re: Пренос на мобилен номер към Voip доставчик,възможно ли е?
@Luke_Netwalker благодаря за инфото май това е решението...(yes)