Преносимост на номер от Виваком към Глобул(стационарен тел.)

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Re: Преносимост на номер от Виваком към Глобул(стационарен тел.)

Мнение от Spiderman_ot_selo » 02 мар 2010, 13:53

Точен отговор едва ли ше ти даде някой тук.Има един двама служителина Виваком,но те рядко се вясват тук.
Мен ме заинтригува какъв е този [B]3-год[/B]. договор и сигурен ли си,че в него има опция за автоматично преподписване?
И не знам как до сега не си отишъл в някой офис на Виваком да ти дадат информация,а чакаш мнението на "непрофесионалисти" от форума?
Ако питаш мен,пускай предизвестие за прекратяване и веднага след това си пусни и искане за пренасяне на номера.А и Мишо по-горе ти беше предложил идеална тарифа за твоето потребление и то на Виваком.С тия три телефона ми се струва,че твоя случай е "Де е Киро на кирия",но ти си знаеш най-добре....

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 02 мар 2010, 13:57

[Quote]Ако питаш мен,пускай предизвестие за прекратяване и веднага след това си пусни и искане за пренасяне на номера[/Quote] тука си много прав при това положение могат да изкарат някоя потака;) оферта. сега е момента да търси най изгодното за него
м/у другото желателно е колегата да пише какво е развитието по въпроса,ще е от полза на всички

Потребителски аватар
King Kong
Регистриран: 28 окт 2009, 13:19

Мнение от King Kong » 02 мар 2010, 14:07

Преди месец си пренесох номера на Mtel към Глобул.Направих това 13-14 дена преди да ми изтече договора с Мтел.Отидох в офиса,нямах никакъв проблем всичко стана за 15 мин.Мога ли да направя същото и при Виваком.Причината да питам това е,дочух някакви истории че от Виваком правели някакви дребни шмекерий(общо взето правели въртели)Да не вземат да ме мотаят много и току виж договорът се преподписал.А за три годишния договор си спомням че имаше някаква промоция(даваха някакви безжични телефони)Тогава нямаше алтернатива,аз така или иначе съм абонат на БТК от 30 години и не съм и мислил да се махам.Сега обаче положението е друго.

Потребителски аватар
King Kong

Мнение от King Kong » 02 мар 2010, 14:10

Аз мисля че няма за какво да пускам предизвестие,договорът автоматично се прекратява с пренасянето на номера

rado243

Мнение от rado243 » 02 мар 2010, 14:44

[Quote]договорът автоматично се прекратява с пренасянето на номера[/Quote] и аз така МИСЛЯ, но дали е така ще провериш на място защото както виждаш условията не са еднакви при всички и след като псетиш офиса не забравяй да ни пишеш какво е станало:)

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 02 мар 2010, 16:39

Пренасохме си номера от Виваком още септемви миналата година и стана веднага. Направо се ошашавиха, защото бяхме едни от първите и не бяха подготвени да реагират. Даже забравиха и за 30 дневното предизвестие, което трябваше да има. По късно когато моя близка отиде, ела да видиш мотаене. Но не сме имали срочен договор.

Моят съвет е да отидеш веднага и да дадеш предизвестие...Да знаеш, че ще се опитват да ти пречат и разубеждават. Не не отказвай и не слушай Spiderman какво ти говори. Той е стар агент на Виваком. Едно ще ти кажа - при ниско потребление БТК нямат изгоден план и ако твоето е такова трябва да се преместиш...

rado243

Мнение от rado243 » 02 мар 2010, 17:09

[Quote]при ниско потребление БТК нямат изгоден план[/Quote]
ммм да тука си много прав. силата им донякаде е в пакета:D

Потребителски аватар
King Kong

Мнение от King Kong » 04 мар 2010, 23:33

Обещах да пиша за развитието на нещата.Ситуацията е следната:За да не се разкарвам напразно до някой от магазините на Виваком(не исках да рискувам да ме връщат по няколко пъти а и нямам излишно време)отправих чрез сайта на Виваком(по e-mail)официално запитване какво точно трябва да направя за да си пренеса номера(кой магазин да посетя,какво трябва да нося и най-важното упълномощени ли са всички служители да извършват тази услуга.Публикувам техния отговор:

"Уважаеми г-н X,

Бихме искали да Ви информираме, че имате подписан срочен договор за телефонен пост 029XXXXXX, който изтича на 01.04.2010 г.

С подписването на този договор, Вие декларирате съгласие да спазвате „Специални условия”,

според които за да прекратите сключения от Вас договор, е необходимо едномесечно предизвестие.

По силата на същите условия Вашият договор се подновява автоматично за нов период от 12 месеца.

В случай, че прекратите договора преди изтичането на първоначално уговорения срок или срока,

за който е продължен договорът, Вие трябва да заплатите оставащите месечни такси.

Благодарим Ви, че използвахте онлайн канала на VIVACOM!"

Да разбирам ли,че се опитват да ми преподпишат договора преди да е изтекъл.Ако може някой да разтълкува отговорът им.

Потребителски аватар
Чо :)
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
Контакти:

Мнение от Чо :) » 05 мар 2010, 00:00

Вероятно намекват, че е останало по-малко от месец за "едномесечното предизвестие".
ИЛИ
Опитват се да рамотават, за да пропуснеш 1.04.
Усмихни се... Животът е Хубав :)
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 05 мар 2010, 08:26

Трябвало е да ги предупредиш на 01.03.2010 че ЩЕ прекратяваш договора на 01.04.2010 Сега подлежиш на преподписване :X

Сега разбирам, че и Вива
практикува автоматичното преподписване (angry) КУРВИИИИИИИ (angry)(angry)

Отговори