Преносимост на номер от Виваком към Глобул(стационарен тел.)
Re: Преносимост на номер от Виваком към Глобул(стационарен тел.)
[Quote]Ако може някой да разтълкува отговорът им. [/Quote]
Ще ти искат някакви пари, срокът за издаване на сертификат за преносимост е по-малък от срока за предизвестие. Трябва този месец да се прехвърлиш, иначе гориш. Би трябвало да провериш и дали за твоя номер важи преносимоста, БТК не предлага преносимост за всичките си абонати.
Ще ти искат някакви пари, срокът за издаване на сертификат за преносимост е по-малък от срока за предизвестие. Трябва този месец да се прехвърлиш, иначе гориш. Би трябвало да провериш и дали за твоя номер важи преносимоста, БТК не предлага преносимост за всичките си абонати.
Едно нещо не разбирам.Как може договорът да се поднови автоматично преди да е изтекъл.Преди месец си прехвърлих номера от Мтел към Глобул(до края на договора оставаха 13-14 дни)не съм пускал никакви предизвестия и от Мтел не ми направиха никакъв проблем(въпреки че в договора пишеше че трябва едномесечно предизвестие иначе се подновява автоматично)
Договорът не може да се поднови автоматично преди да е изтекъл, ако ти излязат с номера че вече е късно да се пренесеш, значи се опитват да те излъжат. Едномесечното предизвестие е характерно за БТК и винаги го е имало. На практика ти взимат една такса допълнително.
Малко развитие по темата.Днес към 11:20 посетих магазина на Vivacom в София ул.Скопие 1(Кауфланд).Поисках да подам заявление за сертификат за преносимост.Категорично ми отказаха с оправданието че в момента не извършват такава услуга поради смяна на софтуера за извърването на тази услуга.Отговорът има беше - "елате след месец и половина тогава всичко ще е наред".При което аз им казах че на мен договорът на първи април ще ми се поднови автоматично и не ме устройва след месец и половина.Отговорът от тяхна страна - "при нас няма автоматично подновяване". Обаче на мен от колцентъра ми казаха друго.Последва проверка на номера който искам да пренеса- "да вашият изтича на 01.04 елате на първи и всичко ще е наред".При по настоятелното ми подканване да не ме пуска по пързалката ми беше заявено. - "С който и да говорите няма да ви издам сертификат защото системата не работи и в момента я оправят"получавало се дублиране,ако ми извадели сертификат щял съм да се водя абонат на тях и на другия оператор и докато не оправели системата не приемали заявки.Поисках да ми даде някакъв официялен документ за отказ - Отговорът беше - "какъв документ аз нали ви казвам значи е така"
No comment
Между другото ме увериха че проблема е глобален,не бил само в техния магазин.
Моля за вашите коментари
Интересно ми какво ще кажат на колегата от другата тема
No comment
Между другото ме увериха че проблема е глобален,не бил само в техния магазин.
Моля за вашите коментари
Интересно ми какво ще кажат на колегата от другата тема
[Quote]КЗП[/Quote]
Абсолютно, мотаят те в типично техен стил (имам опит от спирането на ADSL). Тъпото поне при мен беше, че трябва да подам жалба първо в БТК, да чакам отговор от тях и след това ако не съм доволен да се обърна към КЗП. Поне така ми обясниха от КЗП
Абсолютно, мотаят те в типично техен стил (имам опит от спирането на ADSL). Тъпото поне при мен беше, че трябва да подам жалба първо в БТК, да чакам отговор от тях и след това ако не съм доволен да се обърна към КЗП. Поне така ми обясниха от КЗП
Сега пуснах някаква жалба ли е какво е не знам.Някакво електроно съобщение на сайта на КЗП,но предполагам,че те докато ми отговорят договорът ще се поднови.
Ще видим
Ще видим
[Quote]получавало се дублиране,ако ми извадели сертификат щял съм да се водя абонат на тях и на другия оператор и докато не оправели системата не приемали заявк[/Quote]
Изглежда не те лъжат, защото ние 4 месеца след преноса продължавахме да получаваме фактури от БТК с 0 изговорени минути. След много разправии по телефон и в центрове, най-накрая получихме кредитно известие за оправяне, т.е. връщането на една такса, която са ни надвзели последния месец.
Изглежда не те лъжат, защото ние 4 месеца след преноса продължавахме да получаваме фактури от БТК с 0 изговорени минути. След много разправии по телефон и в центрове, най-накрая получихме кредитно известие за оправяне, т.е. връщането на една такса, която са ни надвзели последния месец.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Значи ако проблемът им е в системата, запомни кога и с кого си говорил. После ако имат претенции за преподписан договор - пускаш жалба - Виваком, КЗП, после като трябва и съд. Но мисля, че няма да се наложи да чакаш до края на април - до 10-на дни трябва да са ОК - то това да не е подмяна на ЖП линия, софтуер е все пак ;)
-
- Регистриран: 28 мар 2010, 19:13
Здравейте. Успяхте ли да си пренесете номера от БТК (VIVAKOM) аз се боря от месец и половина ако знаете как става моля пишете ми