Преносимост на номер от Виваком към Глобул(стационарен тел.)
Re: Преносимост на номер от Виваком към Глобул(стационарен тел.)
Не,не успях.В продължение на месец ходих 5-6 пъти до различни техни офиси.Категорично ми отказаха сертификат,поради което бях принуден да подпиша нов договор за 1 година на по тънка тарифа.От КЗП явно са си го преместили от единия крачол в другия(въобще не ми се обадиха).До 3-4 месеца се надявам да въведът услугата преносимост на номер само на едно гише и тогава се пренасям без да ги питам(а ако не стане,си прекратявам договора и си закривам номера).Едно обаче е сигурно - НИКОГА повече няма да стана абонат на Виваком(фиксиран или мобилен)за месец и половина се наслушах на достатъчно лъжи.(angry)
-
- Регистриран: 22 май 2010, 15:26
През месец май положението не е много по-добро. Днес ми заявиха, че в събота не работи системата и не мога да подам заявление за преносимост и че при другите оператори също в събота не става. Само дето в договора за преносимост на географски номера между операторите много ясно пише, че събота в рамките на работното време на търговския обект, трябва да ми приемат завлението.
http://www.crc.bg/files/bg/Portabl_FAQ_fixed.pdf На стр. 4 раздел II, т.6
След този отказ на служителя бях принуден да подпиша 3 месечен договор за спиране на номера, тъй като междувременно бил включен наново след като изтекъл предишния срок за изключен номер (и единствено по размера на фактурата разбрах, че телефонът отново е включен). Защо бях принуден?! Защото не ползвам тел. номер и не желая да плащам такса от 13.80 на месец за включен телефон, също така защото не ми дадоха възможност да си подам заявление за преносимост. Единственият начин да огранича таксата бе да сключа нов договор за спиране на телефона (нямам физическата възможност преди следващата такса да ми бъде начислена да отида в офис на Виваком и да поискам сертификат за преносимост). Така след днешния ми опит да се махна оттам завърших с преки финансови загуби от 18 лв. за следващите 3 месеца (мин срок) и забележете невъзможност да си пренеса номера през тези 3 месеца, защото имам договор с Виваком да не ползвам тел. номер и ще го наруша, ако се опитам да си пренеса номера) Междувременно съм взел формуляр за жалба, която чинно ще си попълня и подам до Виваком и ще сезирам и КЗП (и вероятно КРС).
http://www.crc.bg/files/bg/Portabl_FAQ_fixed.pdf На стр. 4 раздел II, т.6
След този отказ на служителя бях принуден да подпиша 3 месечен договор за спиране на номера, тъй като междувременно бил включен наново след като изтекъл предишния срок за изключен номер (и единствено по размера на фактурата разбрах, че телефонът отново е включен). Защо бях принуден?! Защото не ползвам тел. номер и не желая да плащам такса от 13.80 на месец за включен телефон, също така защото не ми дадоха възможност да си подам заявление за преносимост. Единственият начин да огранича таксата бе да сключа нов договор за спиране на телефона (нямам физическата възможност преди следващата такса да ми бъде начислена да отида в офис на Виваком и да поискам сертификат за преносимост). Така след днешния ми опит да се махна оттам завърших с преки финансови загуби от 18 лв. за следващите 3 месеца (мин срок) и забележете невъзможност да си пренеса номера през тези 3 месеца, защото имам договор с Виваком да не ползвам тел. номер и ще го наруша, ако се опитам да си пренеса номера) Междувременно съм взел формуляр за жалба, която чинно ще си попълня и подам до Виваком и ще сезирам и КЗП (и вероятно КРС).
-
- Регистриран: 16 мар 2007, 08:06
Из форума доста се начетох на оправдания от сорта на "управителят на магазина отсъства,само той може да подпише заявлението за издаване на сертификат за преносимост", а сега и това с работното време.Чудно ми е,след като така или иначе сертификатът не се издава веднага,а до 2 дни,какво биха отговорили на предложение да бъде оставено заявлението в магазина,пък като дойде управителят (съответно като стане понеделник в случая),заявлението да бъде подписано,от когото трябва.Трябва да се наеме частен детектив да издирва и дебне кога ще се появи въпросният управител ли?!
В събота и в Мтел не става. Накараха ме да отида в понеделник, но след това нямаше проблеми със сертификата.
Колкото до Виваком...в бизнесцентъра на Вапцаров издават сертификати със сигурност и не искат управител да присъства на този тържествен акт :D
Колкото до Виваком...в бизнесцентъра на Вапцаров издават сертификати със сигурност и не искат управител да присъства на този тържествен акт :D
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Тая тема трябва да се прекръсти на "Робинята Изаура".
Трудно се разбира какво искаш да кажеш, но може би нещо за това, че темата се разтяга във времето? И как не, след като проблемите, които обсъжда са все още актуални и не са намерили разрешението си. На тебе и компания, ви се иска такива теми да няма, но... няма как:)