Преносимост на номер от Виваком към Глобул(стационарен тел.)

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: Преносимост на номер от Виваком към Глобул(стационарен тел.)

Мнение от kipe » 06 фев 2010, 14:22

Не, не е. Темата е за преносимост от Вива към Глобул, но на фиксиран телефон и в тази връзка се обсъждат съответни тарифи. Сега по-ясно ли ти е?

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 06 фев 2010, 14:30

А къде е проблема, когато комбито излиза по-евтино от сингъла? :D Същата работа като тройната история на Евроком. Там излиза значително по-евтино да вземеш 3 в 1, отколкото само кабел и интернет примерно.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 06 фев 2010, 16:06

Проблемът е, че никой разумен човек не би си взел нет и от 2-те споменати фирми, ако има друг избор.:D

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 06 фев 2010, 16:20

На наивно зададения ти въпрос отговарям: проблем няма, ако имаш часове изходящи от фиксиран и искаш интернет от БТК. Но случаят тук не е такъв. Човекът, както и много други днес, иска просто да си запази номера и да минимизира разходите си за нещо което не ползва, затова търси алтернатива и слава Богу, има такава.:D

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 06 фев 2010, 23:19

Ето и едно добро решение за фиксирана телефония, дори ако нямате фиксиран телефон. Услугата може да се ползва от компютър, както и от стационарен и мобилен телефон чрез номер за достъп. Получавате такъв индивидуален номер за достъп във всяка страна. Използва се когато сте в чужбина.

[B] Цените: [/B] ок. 0,03 лв./мин. към всички фиксирани мрежи в Европа, мобилни и фиксирани в Северна Америка и Русия (понеже таксуването е на започната минута, иначе е 1 евроцента/мин., 1,2 с ДДС). Освен това в началота има 3 мес. безплатни разговари до тези дестинации. Кредит се зарежда и с дебитна карта.

http://www.justvoip.com/en/calling-rates.html

Ако човек има евтини разговори, да кажем ок. 0,08-0,12 лв./мин. към алтернативни фиксирани оператори, то разговор от мобилен към чужбина може да излезе ок. 0,10-0,14 лв./мин.

:)

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 07 фев 2010, 00:50

Тъй като се говори за домашни телефони не знам дали знаете това: http://www.calls.bg/index.html Пробвах го два пъти и качеството беше добро. Разбира се зависи и от скоростта на интернета.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 07 фев 2010, 10:53

(yes)(yes)
Става, но качеството не е много добро и прекъсва. Мисля, че проблема е в това на какъв абонат звъниш. Ако е аналогов може и да е по-лошо качеството.

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 07 фев 2010, 11:03

Аз говорих с майка ми на домашния. Цифров е и не ми е прекъсвало. Тогава сменях доставчика и нямах домашен телефон още и за това само два пъти съм звъняла. Но при нужда може и да свърши работа. :)(coffee)

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 07 фев 2010, 11:46

@mkpetkov: Зависи за какво ти трябва нета. Ако го ползваш за работа и ти е на живот и смърт да го имаш 24х7х365, то ЛАН-овете не са опция за теб. Нищо че са по-бързи и по-евтини. Иначе за обикновения домашен потребител, който основно дърпа торенти, си прав.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 07 фев 2010, 11:49

Напротив, зависи от ЛАН-а. Все пак за никого не е тайна, че на практика БТК почти нямат поддръжка, поне що се отнася до нета - скапе ли се нещо, става лошо.

Докато един ЛАН с оптика до всеки или почти всеки блок, особено съчетан с работеща поддръжка, е несравнимо по-стабилна опция. Друг е въпросът, че в по-малките градове обикновено такива няма.:)

Отговори