Преносимост от Прима към Боб - срокове,условия?
Re: Преносимост от Прима към Боб - срокове,условия?
Извинете, ама за каква преносимост иде реч! Мрежата е една... преносимост в класическия смисъл НЯМА! Това си е вътрешен трансфер на номера между различни интерфейси на една и съща билинг система (мрежата си е абсолютно същата). Така че, споко - това си е един вид преминаване от ПРИМА на абонамент. Помислетееее, иначе как ще се трансферира прима балнса, ако беше истинска преносимост. Само си мисля, дали нямаше някакъв срок в Мобилтел, в който примата да е била активна, за да премине на абонамент... мисля, че имаше такъв срок, но не помня колко време беше.
А на боб срещу втората такса не получаваш ли услуги или са само за сим картата - без минути, без sms?
Е, не е точно като прима на абонамент, защото предплатените при мобилтел са на друг билинг. За разлика от космо и бтк, където са на един, при мобилтел се използва една доста по - стара за примата. Дори предишния ivr на мобилтел остана за прима.
Имам чувството, че като говорите за тези две месечни такси описвате случая, ако прехвърля Примата на тарифен план БихБоб. Е да, но аз не мисля така, възнамерявам да прехвърля примата на обикновен Боб без месечна такса и включени минути. И в този случай не би ли следвало при самия пренос/активация да заплатя таксата за стартов пакет от 15лв, която включва първоначално 150мин и смс-а, след което да няма втора такса???
И друго, пак при обикновен Боб- ако преноса се осъществи на 25-то число, получавам 150мин до 25-то на следващия месец така ли? Т.е. ако на 3-то число,когато се зануляват сметките съм изразходил 50мин, то след това до 25-то число ще ми оостават 100мин, така ли, е?
И друго, пак при обикновен Боб- ако преноса се осъществи на 25-то число, получавам 150мин до 25-то на следващия месец така ли? Т.е. ако на 3-то число,когато се зануляват сметките съм изразходил 50мин, то след това до 25-то число ще ми оостават 100мин, така ли, е?
Ъм... ще ти искат парите за стартов пакет.
Аз доколкото разбрах дори при промяна на абонамент ти искат пари за стартов пакет.
Аз доколкото разбрах дори при промяна на абонамент ти искат пари за стартов пакет.
При пренасяне на номер към боб без месечна такса ще заплатиш САМО стартовия пакет и нищо повече.
Получаваш 150 мин и смс-и валидни 30 дни. Минутите са валидни 30 дни и НЕ "изгарят" на 3-то число когато те занулят.
Получаваш 150 мин и смс-и валидни 30 дни. Минутите са валидни 30 дни и НЕ "изгарят" на 3-то число когато те занулят.
При промяна на абонамент...wtf??? Нали веднъж вече човек го е платил при активацията?
Аз наистина не разбрах как стоят нещата при обикновенния Боб - плаща ли се нещо различно освен първоначалните 15лв, както и за 30 дни ли са активни включените минути или се губят след 3-то число, след като по правило неизговорените минути не се прехвърлят?
Къде е мотофена, той имаше навремето обикновен боб - да каже как е!?!
Аз наистина не разбрах как стоят нещата при обикновенния Боб - плаща ли се нещо различно освен първоначалните 15лв, както и за 30 дни ли са активни включените минути или се губят след 3-то число, след като по правило неизговорените минути не се прехвърлят?
Къде е мотофена, той имаше навремето обикновен боб - да каже как е!?!
Ами честно, търсих из сайта, но или от късния час или просто не пише, но по спомен се таксуваше като нов абонамент.
Както и отключването на телефон - 50 лв. в останалия мобилтел е 20.
Както и отключването на телефон - 50 лв. в останалия мобилтел е 20.
[Quote]Е да, но аз не мисля така, възнамерявам да прехвърля примата на обикновен Боб без месечна такса и включени минути. И в този случай не би ли следвало при самия пренос/активация да заплатя таксата за стартов пакет от 15лв, която включва първоначално 150мин и смс-а, след което да няма втора такса???
[/Quote]
Да, с обикновен Боб ще платиш само 15 лв, а след това на всяко 3 число ще ти излиза фактура за сметката за предишния месец.
[Quote]И друго, пак при обикновен Боб- ако преноса се осъществи на 25-то число, получавам 150мин до 25-то на следващия месец така ли? [/Quote]
Точно така
[Quote]Т.е. ако на 3-то число,когато се зануляват сметките съм изразходил 50мин, то след това до 25-то число ще ми оостават 100мин, така ли, е?[/Quote]
Точно така
[/Quote]
Да, с обикновен Боб ще платиш само 15 лв, а след това на всяко 3 число ще ти излиза фактура за сметката за предишния месец.
[Quote]И друго, пак при обикновен Боб- ако преноса се осъществи на 25-то число, получавам 150мин до 25-то на следващия месец така ли? [/Quote]
Точно така
[Quote]Т.е. ако на 3-то число,когато се зануляват сметките съм изразходил 50мин, то след това до 25-то число ще ми оостават 100мин, така ли, е?[/Quote]
Точно така
[Quote]Аз доколкото разбрах дори при промяна на абонамент ти искат пари за стартов пакет.[/Quote]
Това НЕ е вярно. Аз в началото си взех обикновен Боб, после го смених на СуперБоб и не са ми искали да плащам стартов пакет втори път!
Това НЕ е вярно. Аз в началото си взех обикновен Боб, после го смених на СуперБоб и не са ми искали да плащам стартов пакет втори път!