Преносимост от Прима към Боб - срокове,условия?

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Преносимост от Прима към Боб - срокове,условия?

Мнение от KOBRETI » 21 авг 2012, 11:04

[Quote]Аз наистина не разбрах как стоят нещата при обикновенния Боб - плаща ли се нещо различно освен първоначалните 15лв, както и за 30 дни ли са активни включените минути или се губят след 3-то число, след като по правило неизговорените минути не се прехвърлят?[/Quote]
Ако почнеш и д ачетеш темата, вместо само да пишеш, ще разбереш - написано е вече, дори няколко пъти...

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 21 авг 2012, 11:29

Ок, не искат пари за стартов пакет при промяна на абонамент.

dazdiz
Регистриран: 28 яну 2012, 14:41

Мнение от dazdiz » 21 авг 2012, 11:30

И аз карах първия месец на обикновен боб и ползвах само 150-те минути от стартовия пакет, след което преминах към супербоб, без да ми искат пари за промяната.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 21 авг 2012, 12:13

Ok, значи всичко е ясно. Остава само да разбера необходимо ли е да чакам 3 месеца за да прехвърля чисто нова Прима на Боб или трябва да заредя поне един път 10 левчета, за да стане това възможно. Хубавото е, че дори при презареждане тези 10лв. не се губят и ще се приспаднат от натрупаната сметка(и) за вбъдеще....а не като при абонаюентните им планове с червеното лого и такса активация;)

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 22 авг 2012, 20:25

[Quote]Примата можеш да я пренесеш единствено след като минат 3 месеца от както си я закупил и си заредил 10 лв.[/Quote]

[u]Съвсем [B]НЕ Е[/B] така![/u] Днес подадох заявление за пренос на номер от Прима към Боб. Примата е регистрирана и активна от началото на тази седмица, а не от 3 месеца! Също освен първоначалните 4лв. в нея, не са зареждани други пари! Т.е. нито едно от двете условия, посочени в цитата не са изпълнени! Взех дори субсидиран телефон от тези смотанките, които предлагат. Е новата карта Боб със номера от Прима-та още не е активен, все пак трябва да стане физическата преносимост, която е 2 дни, но ми обещаха, че след два дни Прима-та ще загуби обхват, а нейното място ще се заеме с Боб сим карта със същия номер. Така, че за съжаление никой не успя да отговори на първоначалните зададени въпроси. Наложи се сам да разбера, но нека се знае, за напред - [B]номер от предплатена карта Прима, може да бъде прехвърлен БЕЗУСЛОВНО към мрежата на Боб![/B]

ПП: Ще информирам, след като прехвърлянето мине безпроблемно и всичко е наред или пък не.
Също така разбрах за въпросния [u]Samsung E1200 - той не се заключва към определена Боб карта, а се заключва към първата СИМ карта, която се постави в телефона [/u](не е задължително да е от мрежата на Боб).

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 22 авг 2012, 21:14

Цък, преносимост между операторите може да има ако предплатената карта е използвана минимум три месеца [B]или[/B] е заредена с минимум десет лева.

Пренасяне от прима към боб не е преносимост между оператори, затова и не важат тези изисквания.

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 22 авг 2012, 22:21

[Quote]Също така разбрах за въпросния [u]Samsung E1200 - той не се заключва към определена Боб карта, а се заключва към първата СИМ карта, която се постави в телефона [/u](не е задължително да е от мрежата на Боб).[/Quote]

Ако накрая се окаже, че субсидиран телефон от Боб, може да работи със СИМ карта на Глобул, понеже тя е първата поставена в телефона, това би било според мен сензационно... Но не ми се вижда много вероятно... :| Още по-малко логично. Ама - в България сме все пак?!

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 22 авг 2012, 22:37

Само ми е интересно какво става, ако човек си изгуби сим картата, а телефона не, при заключен телефон съм определена сим карта?

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 22 авг 2012, 23:07

[Quote]Ако накрая се окаже, че субсидиран телефон от Боб, може да работи със СИМ карта на Глобул, понеже тя е първата поставена в телефона, това би било според мен сензационно... Но не ми се вижда много вероятно... :| Още по-малко логично. Ама - в България сме все пак?! [/Quote]
На мен пък точно този вариант ми се струва много вероятен, съдейки по думите на консултанта в магазина. Понеже си зачесахме езиците - момчето ми обясни, че на който и оператор да сложа карта - към него ще се заключи телефона. Естествено не ми се рискува и до момента не съм слагал никаква карта в телефона, но не искам да го заключа към карта, която няма да използвам с него - все пак го взех заради новата карта от Боб. И все пак си мисля, че трябва да има някакво лесно разрешение за отключването на телефона, но за сега не съм намерил отговора. Понеже телефона функционира и без Сим и могат да се разгледат опциите и менюто, има една опция "Заключване на Сим", но за съжаление не мога да я деактивирам по някакъв начин. Иначе опцията "Заключване на телефона" по подразбиране е изключена, но може би става от първата опция за сим-а.

[Quote]Само ми е интересно какво става, ако човек си изгуби сим картата, а телефона не, при заключен телефон съм определена сим карта?[/Quote]

Предполагам ако не се намери разрешение - трябва да изхвърли телефона в кофата :|
Въпреки, че ми се струва малко вероятно човек да си загуби само сим-картата, особено след като знае, че на този телефон не може да постави друга сим, то не би вадил заключената. Но по подобен начин стои въпроса, ако сим картата дефектира например и се налага нейната подмяна с друга.

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 24 авг 2012, 16:29

[Quote]Пренасяне от прима към боб не е преносимост между оператори, затова и не важат тези изисквания. [/Quote]

Точно така! Пиша за потвърждение, след като пренесох Прима картата закупена и регистрирана преди 3 дни, като подадох заявление за пренос на номера към Боб. Като цяло заплатих сумата от 14,90лв стартов пакет, за който получавам 150мин към всички оператори в България и 150 смс-а за период от 30 дни. Изчаках след подаденото заявление по-малко от 48 часа и картата на Боб бе активирана, като номера от примата беше пренесен. Не се наложи да зареждам 10лв. в примата, както и да изчакам 3 месеца активен период, за да стане преносимостта! Наличните 4лв. от примата се прехвърлят към Боб-а, според думите на служителите. Това е!

Отговори