Преносимост от Прима към Боб - срокове,условия?

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Преносимост от Прима към Боб - срокове,условия?

Мнение от @PLAYLIFE » 20 авг 2012, 17:56

Айде кандардисах се да взема една Боб карта, но понеже не искам номера ми да започва с 098 си взех една Прима Хит, която възнамерявам да прехвърля на Боб, нали е все Мтел ;)
И понеже знам, че за прехвърляне на предплатена карта към друг оператор е необходимо картата да е използвана поне 3 месеца или да са заредени еднократно 10лв. взех, че направих едно запитване до обслужване клиенти на Боб. Запитването ми беше конретно поставено, а именно:
[i]Интересува ме преносимост на номер от мрежата на Мтел към Боб. Става въпрос за предплатена карта (Prima) и това, което ме интересува е на какви условия трябва да отговаря предплатената карта, за да се осъществи преносимостта. По-конкретно - трябва ли да е била активна преди пренасянето на номера определено време, тъй като картата е активирана и регистрирана само от няколко дни.[/i]

Отговора който получих:
[i]Здравейте,

Добре дошли в света на bob! Свят без дългосрочен договор,такси и сложни условия

Ако желаете да станете част от bob , но вече имате свой Прима номер, можете да го пренесете безплатно в нашата мрежа . Заявете това във всеки наш bob магазин.Ние ще разгледаме Вашето заявление за пренос само за 2 работни дни. Ще получите нова bob SIM карта със същия номер. 
Наличната сума по Прима картата ще се запази и ще я прехвърлим на bob картата Ви.
Посетете нашите bob магазини! Ние Ви очакваме!

Радваме се, че споделихте Вашето време с нас!
Bob team
bob.bg[/i]

Та в тази връзка, че ще отида до техен офис - няма да ми се размине, но съдейки по отговора им започвам да си мисля, че ще ми съдействат за преноса на номера своеременно...и има логика, все пак НЕ пренасям картата към друг оператор а към същия, че да трябва да отговаря на старите условия за 3 месеца или 10лв.?!?

Ако някой има малко повече инфо, нека даде, моля?!?

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Re: Преносимост от Прима към Боб - срокове,условия?

Мнение от Пинокио » 20 авг 2012, 18:45

Аз не мога да разбера защо номерата започват с 098. Нали се прие общ единен код 08 за всички мобилни оператори?

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 20 авг 2012, 19:02

Според мен са ти дали стандартен ПР отговор, което си е масова практика :) Казват, че ще ти разгледат искането в срок от 2 работни дни, а не че ти разрешават :D Моята лична прогноза е, че ще ти откажат, тъй като не са изпълнени условията за преносимост. Но не пречи да пробваш, пък каквото стане.

Nokia Fan
Регистриран: 14 ное 2011, 09:05

Мнение от Nokia Fan » 20 авг 2012, 20:16

А парите му от Прима картата дали със сигурност ще се прехвърлят към новата услуга?
И кога ще е най-добре да направи преносимостта? В някоя от темите бях чел, че фактурите се зануляват на 3-то число...
Подскажете малко, че и аз имам две Прими за прехвърляне към Бобеца.

engadget
Регистриран: 17 мар 2010, 16:01

Мнение от engadget » 20 авг 2012, 20:56

Примата можеш да я пренесеш единствено след като минат 3 месеца от както си я закупил и си заредил 10 лв.

[Quote]
А парите му от Прима картата дали със сигурност ще се прехвърлят към новата услуга?
И кога ще е най-добре да направи преносимостта? В някоя от темите бях чел, че фактурите се зануляват на 3-то число...[/Quote]

Парите се прехвърлят със сигурност и се приспадат само от текущо потребление!
Фактурите се зануляват единствено на 3-то число :)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 20 авг 2012, 21:07

[Quote]Аз не мога да разбера защо номерата започват с 098. Нали се прие общ единен код 08 за всички мобилни оператори?[/Quote]
Не можеш да разбереш, защото не си наясно. Няма такъв код 08. Има 088, 087, 089 и последния, който взеха Мтел - 098. Него го ползваха и за News Mobile (Ало, да!), за Petrol Mobile, а сега и за Bob...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 20 авг 2012, 21:09

[Quote]Примата можеш да я пренесеш единствено след като минат 3 месеца от както си я закупил [B]и[/B] си заредил 10 лв.[/Quote]
Не "и", а "или"

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 20 авг 2012, 21:14

[Quote]И кога ще е най-добре да направи преносимостта? [/Quote]
Няма значение принципно. От момента на активиране ще имаш 150 минути към всички и 150 СМСа, които ще важат 30 дена. Ако минеш на БигБоб, на 3 число ще ти се добавят още 150/150/150, като с предимство ще се изразходват тези от първоначалния пакет, а като свършат, ще почнат тези от месечния лимит.

Така че ако говориш до 150 мин на месец, най-добре е малко след 3 число, за да ползваш първоначалния пакет до следващото 3 число.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 20 авг 2012, 21:40

T.e. ако трябва да обобщим, то и тук важи правилото за пренос на предлатена карта (3 месеца използвана сим карта ИЛИ поне едно зареждане на стойност не по-малко от 10лв. без значение периода на ползване на картата), нищо, че реално не се сменя оператора. Също така най-удачна дата за подаване на заявление за пренос е малко след или около 3-то число, така че да имаме на разположение 150мин (при обикновенния Боб) за период около един месец. В противен случай при пренос на номер на 25-то число например, означава ли, че 150мин трябва да бъдат изразходени до 3-то число, т.е. 8-9 дни и след 3-то число се губи остатъка от тях?

bkc
Регистриран: 10 фев 2012, 16:00

Мнение от bkc » 20 авг 2012, 21:51

[Quote] В противен случай при пренос на номер на 25-то число например, означава ли, че 150мин трябва да бъдат изразходени до 3-то число, т.е. 8-9 дни и след 3-то число се губи остатъка от тях? [/Quote] Минутите и СМС-ите от стартовия пакет важат 30 дни от активацията и не се губят ако се премине на биг боб около 25 число,само че на 3-ти сутринта ще му прибавят по 150 от всичко .Първо трябва да изразходва стартовия пакет за 30 дни максимум и после това което са му добавили на 3-ти,ако успее до другия 3-ти.Така се оформя един около 20 дневен период,през който ще има "двойна порция".Идеята на преноса около след 3-то число е това да не се случи и минутите да бъдат усвоявани равномерно на едномесечни периоди.

Отговори