Проблем с пренесен номер - помощ!!!

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Проблем с пренесен номер - помощ!!!

Мнение от Воден-дух » 08 яну 2015, 15:45

От днес вече бобския ми номер е в мрежата на Виваком. Картата от БОБ обаче продължава да е активна за изходящи повиквания - седи си надписа БОБ и мога да звъня. Когато обаче мен ме търсят дава "Виваком ще предаде...". Та - как е възможно да съм едновременно и на двата оператора, БОБ ли правят някакви номера, тези изходящи обаждания сега дали ще ги таксуват? Освен това са ми начислили и нова фактура - трябва ли да я плащам, или Вива ще поемат това задължение?

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Проблем с пренесен номер - помощ!!!

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 08 яну 2015, 16:19

Изчакай няколко часа би трябвало да се оправи. Случвало ми се е и на мен така.
За фактурата нормално трябва да си я платиш. Другия месец ще ти излезе фактура в която ще платиш разговорите над таксата от 3ти (това за боб) до датата на пренос и ще ти върнат таксата от датата на пренос до следващия 3ти.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 08 яну 2015, 17:35

И при мен така беше като пренесох Супер боб. Ще платиш каквото си ползвал от бобската карта. Аз още същия ден като ми се финализира прехвърлянето махнах боба от телефона и си набирах с вивакомския номер.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Мнение от PoceH_BS » 08 яну 2015, 17:48

Във Виваком не ти ли казаха/дадоха нова SIM карта?!?!

Вече и хлапетии на по 15-16 ли взимат в магазините им... :|
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Проблем с пренесен номер - помощ!!!

Мнение от Вито » 08 яну 2015, 18:27

Дават нова карта още като подпишеш договора и заявиш, че искаш да пренесеш номер от друг оператор!

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Проблем с пренесен номер - помощ!!!

Мнение от PoceH_BS » 08 яну 2015, 18:30

Това го знам, не виждам [B]Воден-дух[/B] да го е написал, М? (woo)

п.п. Предполагам знаеш какво е - Сарказъм... ;)
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

blehtun
Регистриран: 13 окт 2009, 15:03

Мнение от blehtun » 09 яну 2015, 09:18

Този проблем го има винаги като пренасяш номер от боб и в боб.даже можеш да се обадиш от едната карта на другата със същия номер.но проблемът изчезва на следващия ден след действителната дата на пренасянето на номера.

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Мнение от ne4o » 09 яну 2015, 09:54

Оказа се,че активацията на пренесен номер към ВОВ,се извършва ръчно от служител на офиса,в който си заявил преноса.Предполагам,че и деактивацията се извършва по същия начин.Вчера имах насрочена дата за пренос,от М-тел към ВОВ,на две карти,които са на мое име.Едната карта М-тел ми я спряха в 10.00ч,а другата в 13.30ч.В 16.00ч отидох до офиса на ВОВ,защото нито една от картите ми не беше активирана.Оказа се,че на служителя не му е останало време да ги активира.Направи го пред мен и картите тръгнаха веднага.Излиза,че няма никакъв синхрон между отдаващия и приемащия оператор.Всичко зависи от самите служители и затова ти си се оказал с две активни карти,с един номер,а аз с две неактивни карти,с един номер.От това следва,че ще платиш разговорите,които си направил през ВОВ,в деня на преноса.

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Re: Re: Проблем с пренесен номер - помощ!!!

Мнение от Воден-дух » 09 яну 2015, 10:25

Естествено, че ми дадоха - още при подаване на заявлението за пренос, даже вчера я смениха с наноСИМ, това пък са си техните простотии - не може веднага да вземеш наноСИМ, дават ти микроСИМ и като е активна вече картата при тях ти я подменят с наноСИМ, която пък сам трябва да активираш чрез оператор на 123, като се обадиш от друг вива номер :D
Както и да е, проблемът се оправи, вече единствено вива картата е активна, БОБ-а изключиха тяхнята :)

Отговори